a  
a

San Francisco

(14.4. do 22.4.2007)

 
   

Navade in ljudje

S klikom do večje slike.

Na sliki je špansko govoreča gospodična z ruskim voznikom. Vozi jo na ogled mesta. Jaz sem medtem čakala na avtobusni postaji na mestni avtobus. Čisto, vse mora biti čisto in pometeno. Tale kitajka v moški obleki, pred vhodom v poslovno stavbo, pometa vsako najmanjšo smetko.
Gole noge in plašč. Še bolje; plašček, šal in na nogah natikački. Vse dni me je zelo begal način oblačenja, dokler... Dokler sama nisem v bundi na močnem vetru sedela na obali. In ugotovila, da je pesek neverjetno topel. Sezuta sem uživala v toploti, ki jo daje zemlja.
Še kavico spijem, pa grem. Ne, ne. Kavo neseš s sabo in jo piješ še celo dopoldan. Natikački, japonke, čimanj obutve, več golih prstkov.
Precej običajno jutro. Vsi hitijo v službo, 80% jih nosi v roki jutranjo kavo. Blišč in beda se srečujeta na ulicah. Tale brezdomka se ponaša s precejšnjim številom svojih vrečk. Le kaj prevaža?

 

To je multikulti okolje.

Koliko ljudi in ras vidim na vsakem koraku. Živijo skupaj in imam občutek, da je to zadnja stvar, zaradi katere bi se vznemirjali. Videla sem par, ona azijka, on belec, ki sta stiskala k sebi črnega otročiča.

To mi je všeč.

  
    a  
a