20.9.2017     11,5°C 
Zaθetna stran - krtina.com!
 
 


•

  Pohodi

•

  Galerija

•   Blog
•   Blog'oHana


•

  Vreme

•   ne-pomembno
  O Krtini
•   Krtina Team


•   geoStik
•   ŠD Krti

•

  ZEVS

•   kermauner.org

Če tega ne bi pisal, bi najbrž drugim
bolj težil.

(Aleš)

   

si.blogs

LETO 2004

30.12.2004

Takšen pa je bil naš Božič: prej in kasneje. Mogoče smo pa res malo pretiravali... 36 zavitkov je tam spodaj. Resda veliko majhnih ampak vseeno. Otroci so naredili še eno gasilsko preden so se lotili daril, Tadeja se je slabo počutila pa je nismo slikali, Mitja je bil kar zadovoljen z Anni kišto, najmlajša dva pa sta itak vedno vesela!

Program je dosegel verzijo 1.7.24 in je zdaj "skoraj" brez bugov in podobnih neumnosti. Letna stikalna ura se obnese, še posebej zdaj, ko so otroci doma, sem si kar naštimal režim Šolske počitnice in to je to. Zdaj samo označim kdaj so v naslednjem letu in je vse kul. Mogoče lahko dam zdaj mir do novega leta, kaj? S ta starim računalnikom nimam pojma kaj naj naredim. Mogoče Linux Firewall? SmoothWall? Enkrat bom moral poprijeti za Linux-a.

Helenina tašča in tast na obisku. Dober pogovor. Mitja pojedel vso potico, ki je drugače sploh ne je. Zgleda, da moji starši blagodejno vplivajo na njegov okus...

Včeraj imeli noro zabavo računalničarjev v službi.

Priprave na Novo leto v polnem teku. Danes moram začeti peči kruh kar po tekočem traku!

Leander se dela, da je bolan, samo, da mu ne bi bilo treba v vrtec. Lisica mala.

Freek bil včeraj pri nas na obisku! Upam, da bo lučka še kdaj gorela... A bi vi pustili 14-letnico, da gre sama na Novoletno zabavo? No, mi je nismo. Še. Za zdaj.

Pa Srečno in Zdravo Novo Leto 2005 Vam želimo vsi Krtinovci!

28.12.2004

A veste, da je tudi tedenska stikalna ura premalo? No, zdaj sem implementiral kar letno. Prav pride tudi za kaj drugega! Zdaj sigurno ne bomo več pozabljali na rojstne dneve, razen če jih ne bomo vpisali v bazo.

Božič je šel, prav lepo je bilo. Upam, da je bilo otrokom všeč. Slik je ko pečka, trudim se, trudim! Zdaj pa priprave na novo leto!

23.12.2004

Božič je že skoraj tukaj! Snega ogromno ampak bomo že... Lučke so, smrekice postavljene, vse je pripravljeno. Otroci komaj čakajo. Na darila seveda. Letos smo mogoče malo pretiravali, a smo združili prijetno s koristnim. Pa bo za deset let naprej. :) Ja, right...

Centralna, centralna... Ali zmrzujemo ali pa nam je vroče. Tako hroščatega programa še nisem videl... Zdaj je že verzija 1.7.10 in končno upam, da bo dovolj dober, da mi ne bo treba kar naprej čez Internet nastavljat zadev, ki podivjajo. Zadnje dni še dodelal zadevo, pozabil sem namreč na tedensko uro. Hm, hm... Bila je samo dnevna, tako, da nam je v soboto kurilo zjutraj, ko noben še ni vstal, ko pa končno smo, je bilo pa mraz. Jah, človek ni nikoli dovolj pameten. No, zdaj pa zadeva ima (features): krmiljenje centralne kurjave (mešalni ventil), tedenska ura, ročni način, ročni override, internet nastavljanje (pda, telefoni, PCji...), lastno umerjanje na štiri ure, kontrolo ali zmanjka elektrike, x10, x10 makrote, proženje ob sončnem vzhodu/zahodu, opoldne, opolnoči itd., luno, temperaturo dnevna soba, zunaj, prvo nadstropje, dvićni vod, hranjenje telefonskih klicev, hranjenje časov vklopa/izklopa tv, pc itd., prikazovanje slik, igranje mp3 (tv, PBX), pregled x10 ukazov, pregled prižiganja lučk, pregled prižganosti tv, pc itd., pregled telefonskih klicev, risanje grafa temperatur... Uff, saj se je kar nabralo. Kul.

Celo zmedo mi je naredila elektrika, ki jo je začelo spet, po stari zimski navadi, vsaj enkrat dnevno metat ven. Prvič jo je vrglo ven, ravno, ko se je mešalni ventil umerjal, jasno, da je bilo vse zmešano, doma pa vroče za znoret. Drugič jo je vrglo ven ravno med vrtenjem in rezultat je bil podoben, samo doma mrzlo. Si bom moral res omisliti UPS? Ali se bom raje jezil na Elektro in pisal program, ki bo odporen na vse te težave. Nekaj mi jih je že uspelo odpraviti.

Leander imel lutkovno igrico in srečelov v vrtcu. Zelo lepo so nam vzgojiteljice vse pripravile! Vsaj jaz zelo zadovoljen! V nedeljo s Flori pripravili notranjo smrekico. Mi je ne dovolijo slikati, ker je preveč kičasta. Nanjo smo navesili vse, kar se je dalo. Meni pa je tako všeč! Tak, pravi kaos! Jo objavim takoj, ko jo slikam. Tadeja nosi petke domov, neverjetno je pridna (ha, tole ji bo všeč :D), Mitja pa je utrujen in komaj čaka na nov računalnik. Ne morem verjet ampak odšteva dneve... Jaz pa bi jih najbrž za kaj drugega, kajne? Flori imela še v nedeljo dedka mraza v moji službi. Zelo zadovoljna s celo vrečo.

Enkrat bom eno rekel o ortodontih, ki nas zažirajo, ampak ne zdajle, v predbožičnem času...

Naročil kurilno olje - sem vsega skuril s programom. :)) Končno enkrat, ko se je pocenil, neverjetno! Pet tolarjev pa pet tolarjev. Vsaj za občutek.

Srečen BOŽIČ vsem, vam želimo prav vsi: Leander, Flori, Mitja, Tadeja, Helena, Aleš. Pa pridite kaj naokoli na www.krtina.com!

17.12.2004

Dva dni se ukvarjam s centralno. Groza, zamenjal najmanj tri idejne projekte, ker se zadeve ni dalo izvesti s tole programsko opremo. No, jaz nisem znal. Zato sem moral kar naprej nekaj menjati. Ampak zdaj je pa v redu, čeprav bom imel še dela z nastavljanjem, drugače bomo zmrznili...

Nikakor mi ni šlo loviti temperature vode v ceveh v odvisnosti od zunanje temperature. Nihalo je ko zverina. Po 5 stopinj gor in dol. Diferencialne krivulje? Oh, zato sem pa preveč len... Pa še: če mora biti voda topla toliko in toliko v odvisnosti od Tzunanje, kaj potem, če s tem ne dosežeš notranje Temperature? Sem se potem odločil za easy way out, tako, da je zdaj absoluten samo kot odprtja ventila. Potem ga bom pa nastavljal, dokler ne bo v redu. Tudi v odvisnosti od zunanje temperature. Upam, da mi bo uspelo vsaj približno naravnati danes vse skupaj, ker, priznam, me ZEBEEEEEEE. Pa še skoz samo sedim...

Še kaj drugega? Zunaj je led, mrzlo, megleno... Brghhh.

Dobil iPaq-a 4700. Kul stvarca, celo zelo uporabna. Bluetooth s telefonom, mail, surfanje, https, vse dela ko pesmica. Jawbreaker je pa ena igra, od katere postaneš odvisen. Jo igram pa igram pa igram, potem pa pride Tadeja pa v prvi igri naredi 1100 in jaz skoraj planem v jok. Arggghhhh!!!!!!

Dva tedna bili vsako popoldne zasedeni, pa zobarji, pa ortodonti, pa knjižnice, pa roditeljski, pa, bogve kaj še vse. Kdaj bo kaj miru?

Moj poskus nehanja kajenja se je klavrno končal. O tem nočem govoriti! Se mi zdi, da ni noben sploh opazil... Šmrc, šmrc.

Božiček se bliža! Uff, še računalnik moram iti kupit...

12.12.2004

Nedeljski pobeg na sončka! Najprej našli Vače, si ogledali nekdanji rob morja, seveda tudi Vaško situlo, se povzpeli NAD meglo pri domu na Zgornji Slivni. Kako začneš ceniti sončka, ko ga tu spodaj sploh noče biti... Spotoma našli še GEOSS.

Včeraj postavili prvo smrekico za zunaj. Flori jo je okrasila z domačimi izdelki!

Flori imela v petek prvega Božička na Igu. Na zabavi s Čuki se je dodobra razigrala.

8.12.2004

Punci se srečno vrnili iz Londona! Zmatrani ko strela... Slike bodo ampak šele ko meni vse povejo! Ni časa, ni časa...

7.12.2004

Turnir se je v petek uspešno izpeljal. Dobili smo zmagovalca in prehodni pokal je dobil svoje prvo ime.

Helena in Tadeja v Londonu. Novoletno/Rojstnodnevno darilo za obe. Upam, da se imata nadvse v redu. Slike pa upam, da tudi bodo.

Leander je siten, zdaj ko ni mame doma, ko strela. Muči me noč in dan. Hm, čemu?

Miklavž je bil in šel. Prinesel pa cele vreče sladkarij.

2.12.2004

Mojstri za centralno prišli, naredili, pobrali denar in šli. Za spremembo situacije od prej do zdaj me je stalo 100k. Zamerim jim samo to, da so mi dali drugi motor, kakor smo se zmenili. Ta je zdaj brez kontakta v skrajnem položaju. Kako bom torej krmilil vodno pumpo mi za zdaj ostaja še skrivnost. Mogoče x.10, ker kablov se mi ne da več vleči, sicer pa tudi ni nikjer več prostora za kable. Zdaj me čaka ogroooomno dela z regulacijo. Program bo dobil kar verzijo 2.0, ko bo enkrat to delalo. Če bo. Ja, seveda, da bo!

30.11.2004

Spremenjene moje strani. Malo bolj pregledno. Se mi zdi. Da ne skačemo kar naprej gor in dol.

Študija slik biljarda, slik ko pečka.

Forumi so se prijeli. Prosim, registrirajte se!

V petek imamo Turnir v biljardu. Za Zmagovalca povešene mize. Pa da vidimo, kdo bo zmagal! Že kopičim pivo. Samo za povabljene...

V program spet dodal nekaj. Zdaj malo statistike forumov, da lahko takoj vidimo, če je kaj postov in koliko userjev je gor. Tudi na tej strani je pod "forumi:". Številke pomenijo: xx/yy/zz, kjer je xx število postov, yy število registriranih uporabnikov in yy število aktivnih uporabnikov. Medtem ko imajo Web Wiz forumi poste in uporabnike v bazi, kar ni bilo problem ven dobiti, je bil večji problem dobiti število aktivnih uporabnikov. To število se nahaja v Application spremenljivki na IIS, kar sem naredil z WinInet Http odjemalcem, ki gre po določeno stran na IIS, ta pa mu vrne application spremenljivko. Mogoče malo zamotano ampak na koncu precej preprosto.

Espace šel na servis. Zadnje zavore fuč. Aha, se je že začelo... Pa še mali servis pa še tole pa unole in je prišlo 82k SIT. Čista groza. Pa še jermen so hoteli menjati za 100k. Kje pa naj zaboga vzamem??? Loto, a? Če mi bo uspelo vplačati, ker vedno pozabiva... Ali pa potem pozabiva s Heleno sploh pogledat. No, to se pri 390M ne bi zgodilo, kajne?

Flori leti danes v London k svojim sorodnikom! Upam, da se bo imela fino z Lucasom!

Za praznovanje poslikal 92 slik. Torta je bila boljša kot zgleda. Z Sony DSC-F828. Zelo zadovoljen. Čakam na boljšo svetlobo - sami črni, megleni dnevi -, da naredim malo portretov. Malo se pa igram, pogled iz službe in, a veste, kje je Sv. Miklavž?

25.11.2004

Forumi. Na http://www.krtina.com/forum/. Se mi zdi, da imajo otroci še največ veselja. No, ne ravno otroci, mladina, mladina. Web Wiz forums so free asp forumi. Kul. Enostavno in učinkovito. Vsak ima zdaj svojega, napišite nam kaj!

Sem moral nekaj narediti, ker so mi začeli ubogo lučko uporabljati za pogovore! No, saj jo še zdaj...

Flori nekaj bolna, a je v enem dnevu vse v redu. Še dobro. Praznovanje rojstnega dne in to je to.

Klical mojstre za centralno, upam, da pridejo drug teden. Dobim motorni ventil za centralno, tako, da bo zdaj čas za tisto, na kar čakam in zaradi česar se je vse začelo. Bomo videli, kako bo šlo, sprememb bo kar veliko, še posebno, ker je centralna že staaaara...

21.11.2004

A veste, da padajo bicikli z neba? Neverjetno, a resnično. Škoda le, da včasih padejo tudi na kakšen avto. V soboto zjutraj nas je torej pričakalo na dvorišču kolo. Tako, čisto v redu kolo. Nekdo ga je veselo zalučal čez ograjo, vendar se mu ni zdelo vredno, da bi pogledal, kaj je za njo. Še dobro, da je bilo sredi noči, drugače bi še koga lahko ubil... Priznam, da sem žalosten in razočaran zaradi človeške narave, ki počne takšne in drugačne neumnosti. Sicer pa verjamem v življenje, v to, da se vse prej ali slej izravna. Svet bo do objestneža ravnal natanko tako, kot ravna on do tega sveta. Prej ali slej vsak najde svojo mino, če jo išče... Jaz ga ne bom sodil. Če se zdi sam sebi veliki frajer...

Močnemu fantu, ki je zalučal bicikl čez dva metra visoko ograjo, se seveda najlepše zahvaljujemo za napravljeno škodo!

Tako je bilo sobotno dopoldne prav fino zaznamovano s policijo, skrbmi in podobnimi neumnostmi. Vikend pa je bil lep, šli na izlet v sončku in slikali ko strela.

PS-3 naštiman in dela ko šus. Torej je še TV v dnevni zdaj omrežena. Kabla ni bilo treba vleči, sem porabil še dve prosti žici v šopu. Spet popravki programa, zdaj pa le mislim, da je vse ok. Mislim, da bo zdaj tako ostalo, moram razmisliti, kaj naredim še z ostalimi x.10 napravami.

19.11.2004

Evo, končno sem uspel narediti slike. Takole grejo: najprej je CM11, kot računalniški vmesnik, potem pride TM13 kot RF in appliance vmesnik, nato je LM12 modul za luči, ki podpira tudi dim/bright, navojni nastavek za luči in na koncu še RF sprejemnik za daljinca... Vse dela ok.

PS-3 še nisem instaliral. Čakam na primeren trenutek, se pravi na dovolj časaaaaaaaaa.

Domači program sem toliko predelal, da si je zaslužil verzijo 1.1. Ali sem si pa jaz zaslužil, hm, pravzaprav ne vem... Zdaj z daljincem dela ko šus.

Mogoče imajo kolegi prav, ko pravijo, da ko bo enkrat elektrike zmanjkalo, bo šla cela hiša v shutdown. Najbolje bi bilo, da si kupim UPS pa še generatorje.

Pa dajte nam prižgat kdaj lučko, no! Dodal sem še razlago, svoje ime in celo komentar lahko vpišete. Jaz vedno ves vesel poskočim, ko se lučka prižge! Kot malo detece...

Zadnje čase se veliko sprašujem zakaj neki sploh to delam. Pa ne vem, če bom prišel kdaj do zadovoljivega odgovora... Hja, dokler doma čisto ne popenijo, bo že kul.

17.11.2004

Dobil še drugi Ecoman! Ta je predelana verzija PS-3, ki ji lahko nastavim preklopni tok, z njim pa se tudi TV ugasne, ko gre v standby. Seveda je poleg tega dodelan še rele, ki mi bo povedal ali je TV on/off. Kul, se že veselim.

Popravki domačega programa v polnem teku - dodajam polja, menije, gumbe za krmiljenje z daljincem. Tale RF dela ko šus, miška je posebno zanimiva, samo navaditi se je moram. Dobil programček, da si lahko naštimam vse mogoče tipke itd. Dodan je tudi vmesnik za krmiljenje x.10 naprav. Če hočete prižgati lučko v naši dnevni sobi je to ta stran. Skratka, program je kar na veliko predelan, testirati bom moral malo dlje.

Delam na straneh za PDAje in mobilne telefone. Pojma nimam zakaj, najbrž kar tako, iz veselja...

Zunaj je mraz, Leander je zdrav ko riba - upam, da tako še dolgo ostane. V vrtec hodi z veseljem, popoldne pa je doma pravi mali vražiček. Govori še nič. Sicer pa ne rabi, ker s kričanjem doseže vse! Tako se godi najmlajšim razvajenčkom...

Čez vikend obirali kakije na primorskem. Skoraj nas je odpihnilo. S kakiji vred. Gume na avtu, snega nikjer. Hm.

Mitju obljubili nov računalnik za novo leto in rojstni dan. (Do leta 2186...) Mislim, da je kar zadovoljen, je pa preveč pogajalca, da bi pokazal, da se veseli. Znajo se namreč najti kakšni pogoji. Takšni in drugačni (šola, pospravljanje, skratka vse, kar ga veseli).

Opreme še zdaj nisem slikal... Nimam časa, da bi prijel fotoaparat v roke. Bom, bom, čimprej, obljubim!

10.11.2004

8.11. prispela roba iz Italije. Iz Genove jo je prinesel poštar peš. No, to ravno ne, ampak drugega razloga, zakaj toliko časa, ne vidim. Šla je z Air Mail, najbrž kje čez Venero... Kakorkoli že, Italijanom je za zaupati in se jim opravičujem, če se je moje zaupanje počasi manjšalo. Pošte pa itak povsod delajo podobno. Evropa je pač Evropa. Zraven škatle sem dobil 6 kopij ene vrste papirjev in 3 kopije druge vrste papirjev. Nobena od obeh vrst mi ni povedala nič. Le čemu toliko papirja? Koliko so jih pa že potrgali stran? Ah, državne birokracije...

Skratka, zadeva je preizkušena in deluje po celi (CELI!) hiši. In Remote nese povsod in naprave se odzivajo povsod, kar je pravo malo čudo, saj imamo tri faze, a zgleda se nikjer ne delijo. Kar seveda odnaša ogromno težav. Remote RF lovi povsodi, pravzaprav se ne morem skriti znotraj hiše, da ne bi našel transcieverja. Težave imam le z podaljški, ugotovil sem, da če je naprav na podaljšku, kjer je zraven TV v dnevni sobi, potem ta naprava ne dela. Zanimivo. Le kakšen grozen napajalnik ima Evelux? Že z Ecomanom težave, poraba ogromna v standby-u, motnje... bogve, kaj še odkrijem. Ampak temu se ne bo težava izogniti. Mogoče bo več problemov pod stopnicami, ko bom moral produkcijsko instalirati CM11. Tam je vse skupaj na enem doooolgem razdelilcu. Motnje zato seveda pričakujem. Našel tudi Homeseer activex ocx, ki ga bom uporabil v svojem programu. Free verzija, zelo dobra kontrola, z eventi in podobno. Druga stvar je Remote PC, ki mu miška sicer lepo dela, ne vem pa še kako bi ga priredil čisto samo za svoj program. Dobiš vsega boga, le da bi dobil samo ogrodje, s katerim bi lahko poganjal svoje programe, pa ne. Vse je nekako fancy, gor in dol, nikomur pa ne nuca... Rabil bi preprosto miško ter spremembo komand na remote-u v keyboard evente. Pa bi bilo.

Menjamo gume na Espace-u... V tem času... Jah, groza. Danes bi bil osmi na vrsti ampak sem se raje obrnil. Če do drugega tedna ne padem nekje direktno noter, se bom naročil v Gammi pa bo.

Jutri slikam opremo in jo dam klele gor. Ne opremo, slike, slike!

7.11.2004

Danes dokončno pospravili klopi. Malo pred dežjem, še v sončku. Pospravili rože in se pripravili na zimo. Sneg prihaja, a ne? Temperatura kar vztrajno pada.

Tipo je bil prodan v dveh dneh. Dobili denar (in ga že davno porabili...) in tako smo se dokončno poslovili. Samo še prodajni mirror obstaja (glej spodaj).

Mitja menja svoje strani. Veliko veselja ima z bannerji in moram priznati, da jih dela mnogo bolje kot jaz...

Omrežil našo otroško TV v igralnici. Zadeva z Elektroniko Spekter (http://www.wlw.si/elektrotehnika-spekter/) se je čudovito obnesla. Prijaznost ter pripravljenost lastnika, da mi pomaga in da najdeva skupno rešitev, je čudovita. Bil je tako prijazen, da je predelal lastno napravico Ecoman (zanimiva zadeva!) tako, da imam zdaj lahko na svoji Relay škatlici signal ali je TV prižgana ali ne. Meni je strašansko všeč. Otrokom malo manj. Zdaj natančno vem, kdaj in koliko časa je bilo kaj prižgano. Sicer ne vem najbolje, zakaj bom to rabil, a to ni najbolj pomembno, kajne? Važno je, da dela. Skratka, zadeva se obnese, za TV v dnevni sobi pa sva v dogovoru, da bomo napravico PS še bolj izrabili - napravica ima namreč tudi IR, s katerim lahko ščitim TV pred strelo in šparam z elektriko. Pokazalo se je namreč, da TV porabi v stand-by načinu krepko čez 50mA, kar me jezi. Z napravico pa cel tokokrog zapreš, TV se prekine 220v. Z IR potem najprej prižgeš napravico in potem še TV. Niti ni preveč zapleteno. Pa še prišparali bomo... Sicer ne vem, kaj bom prišparal, ko pa je že toliko različnih električnih naprav v hiši, ki vse žrejo elektriko, ampak šparat je treba! Mislim, da bo v drugem tednu tudi druga TV omrežena.

1. november, dan mrtvih. Sorodniki, grobovi in podobno. Vi tudi, kaj? Poln vikend skratka.

Še vedno ni robe iz Italije. So me Lahi naplahtali??? Zdaj me pa res že skrbi... V treh tednih bi prinesel iz Genove po kolenih. Groza!

Nekaj moram narediti za PDAje in telefone. Da lahko na hitro preverim. Ali vsaj eno stran tako, na kratko, brez slikic, z informacijami. Bogve kdaj.

28.10.2004

He, he, našel našega Tipo-ta na 'netu. Upam, da ga čimprej prodajo! No, cena ni ravno tista, ki jo bomo mi dobili, ampak posrednik mora pa tudi zaslužiti, kajne? Se mi itak zdi, da pri tem največ zasluži država... Stran (dokler bo) in Mirror. A ni luštkan? Kupite ga, ne?

24.10.2004

Zadnji žur zunaj. Pečemo kostanj. Vreme prav luštno, mogoče malo piha, a jaz vseskozi v kratkih rokavih. Vroče mi je, še posebej če pečem. Najedli se ko zverine, kostanja in domačega kruha. S Clatornicom sva ga spekla pet kil. Vsak je malo različen, a ne zato, ker bi jaz tako hotel, temveč zaradi tega, ker mi nikoli ne rata isti. No, samo, da so bili gostje zadovoljni in da niso šli lačni domov.

Tako je za letos končana sezona zunanjih žurov. Klet in garažo smo že pospravili, smeti odpeljali na smetišče, še klopi odnesemo noter pa bo.

22.10.2004

Menjava avtomobila... Ufff. Naj živi UE Domžale! Da vse skupaj opraviš, potrebuješ najmanj tri avtomobile in tri dni dopusta. Bog ne daj, da bi si privoščil kaj podobnega izven uradnih ur Ponedeljek, Sreda, Petek. Groza. Državljanom gre tale UE res na roko... Takole nekako je šla naša kalvarija:

ogledat avto, razmislit domov, še enkrat k prodajalcu se malo pogajat, ok za ceno in vse, kredit naslednji dan, nakazilo še isti dan, naslednji dan k prodajalcu po tablice od starega avta (v komisijsko prodajo), k notarju, v Trzin, ker pa je četrtek, nazaj k prodajalcu, novi avto domov, v petek potem najprej ue Domžale tablice, zavarovanje v InterService, Trzin po zapisnik, k prodajalcu po nalepko s starega avta, Trzin, uničenje nalepke, ue Domžale itd. Saj ne vem več, Helena se je izkazala ko strela, mene bi že zdavnaj pobralo... Težje je menjati avto kot hišo... No pa smo končno le uspeli. Naš Tipo je šel v komisijsko prodajo, naš novi član pa prišel domov.

Zadovoljni, da je kaj!

20.10.2004

Popravil domači programček. Uvedel Ping in logiranje prižganih računalnikov v bazo. HA! Zdaj bomo pa vedeli, koliko časa so otroci prilepljeni gor! Sankcije sledijo... Manjka še preračun ampak to kasneje. Tudi na web strani dodal gumbke, kjer se vidi status računalnika. Dodal še debug okno in popravil komunikacijo z relejno škatlo. Zdaj program ne crkne, če jo ugasnem. Hi-Tech, vam rečem.

Na paket iz Italije še vedno čakam. A gre peš???

Kupujemo avto, tak, da se bomo končno vsi notri stlačili in da nam ne bo treba okoli hoditi z dvema. Ampak o tem raje ne bi govoril... Greš v trgovino in kupiš, ne? MA KJE PA! Grrr.

Našel sem nekoga, ki mi je pripravljen narediti - za ugodno ceno - napravo za zaznavanje vključene TV. Jupi! Najbolje da se kar spravim kable spet vleči. Kako bo to šlo, opišem kdaj drugič - naprimer, ko bo delalo.

7.10.2004

Bil na sejmu elektronike. Razočaran, vse drago ko hudir, sami popolni moduli, nič primernega za takšnega ljubitelja, kot sem jaz. X.10 zgleda ne obstaja. Sem se razjezil in naročil par kosov x.10 opreme v Italiji (http://www.nicoshop.com). Poštnina mnogo boljša kot v primeru IntelliHome v Belgiji (http://www.intellihome.be). Čas dostave najbrž ne bo prej ko v dveh tednih... Potem bo pa še manj časa, ko se bom moral spoznavat še z x.10 tehnologijo, ki ima - kolikor berem - kar nekaj pomanjkljivosti. Kako bo sploh to pri nas, ko imam trifazni tok pa sploh še ne vem. Upam, da bom lahko povezal vsaj eno fazo. Naročil sem računalniški vmesnik, RF vmesnik, RF in IR daljinca in par stikal. Sporočim, kako bo šlo...

3.10.2004

Žur za mojo familijo - starši in sestre. Skupaj z nami 20 ljudi. Enkratno uspelo. No, vsaj tako so rekli, nama pa se je seveda zdelo super! Organizacija na nivoju! :)

29.9.2004

Saj ne bi verjeli ampak cevi za vodo še vedno ni... In zgleda, da jih nikoli ne bo oziroma ne bo nikoli delalo kot bi moralo... Ah... Še dobro, da bo kmalu zima, ko se tako ali tako ne bo možno več igrati z vodo. Zaprem vse in to je to. Mir do pomladi.

Bolj se ukvarjam s programom, nove kontrole za serijske porte so precej boljše od mscomm.ocx, ki dela kakor mu paše. Zdaj bo vsaj poenoteno. Predvsem rabim za škatlico z releji. Naslednja faza bo pošiljanje emailov in sms sporočil. Bomo videli, kako bo šlo. Grebanje zaslona z računalnika mi gre počasi, zdaj vsake toliko časa crkne, ko kdo gleda slikico prek web-a. Podatke pripravljam že za naslednje leto, mogoče tudi kaj dodam. Razmišljam o UPSju, bliža se zima, nam pa pozimi kar naprej elektriko meče ven. Za minuto, dve ali pa še manj, ampak za računalnik več kot dovolj...

V kuhinji položili - končno - ploščice in se znebili z minijem pobarvane grozote. Seveda pa je to potegnilo nekaj stvari za sabo - barvne kombinacije namreč Heleni niso bile všeč. Tako zdaj barva celo kuhinjo. Zdaj je zelo razgibana in zelo kullllll.

Olje naročam že par mesecev, tako sem ga zdaj naročil, ko je najdražje... Kot ponavadi. Pa se ne bom sekiral, sem se že navadil. Mraz pa je že kar, kurimo od začetka tedna. Zjutraj in zvečer po eno uro in upamo, da bo nafta zdržala do četrtka. Da ne bi spet smeti potegnilo noter. Potem bo treba spet zavihati rokave in si omastiti ročice... Razstavljanje gorilcev mi ni ravno hobi...

Otroci so prilepljeni na računalnike. Vedno in povsod. Praskamo jih dol vsake toliko časa, da se ne usmradijo.

Zemljepisna lokacija Krtine je 46'09'00'' severno in 14'40'00'' vzhodno. GMT+1.

Obiskal nas je dimnikar. Pobral denar in - nihče ne ve kako - pokvaril antenski ojačevalec. Aha, pa dimnik je tudi očistil. Smeti je pa pustil. Ojačevalec sem moral zamenjati, se pravi še eno anteno sem moral razstaviti. Še dobro, da sem imel eno še doma, a zgleda nima ravno +36dB, ker na POPu v dnevni sobi malce sneži.

21.8.2004

Cevi za vodo, cevi, cevi. Zamenjal cevi za vodo, tiste mehke, poceni, ki nič ne držijo in puščajo na vseh koncih, z malo bolj močnimi. Upam, da bodo dovolj močne... Namatral se ko hudič, da sem jih spravil skozi luknjo iz hiše, sem moral še kar povrtati luknjo. Ampak je težko brez pravega orodja. No, ampak šlo pa je le, čeprav imam zdaj žuljaste roke, kot da sem delal 15 dni skupaj. Skratka, zdaj iz hiše in na umivalnik pride bolj močna cev, samo še razdelilec rabim, enega za tri cevi in enega za dve. Nisem namreč prekopal vsega, ampak sem samo odprl na koncu cevi pod ploščami in novo skoz potegnil. Zdaj moram pa staro in novo skupaj nekako spraviti. Upam, da v Bauhausu kaj takega imajo. Problem je še umivalnik, kjer bom moral navrtati novo luknjo, da bo šla cev v notranjost. Spodaj sem namreč prav lepo zabetoniral in zdaj presneto dobro drži tisti beton. Kdo bi si mislil... Potem še zvežem elektriko na zalivalnik, popravim program in upam in molim, da bo zalivanje delalo. Skrbi me le, kaj, če kdaj kaj popusti in voda začne špricat naokoli? Zavarovalnica to tretira kot izliv vode?

17.8.2004

Tole sem sicer naredil že prej ampak kaj čmo... Zamenjal UHF modulator, ki je delal same preglavice s pokvarjenim videorekorderjem, ki pa daje veliko lepšo sliko kot modulator. In naštimat se ga da na kanal!!!! medtem ko se tistega - grrrrr - modulatorja nikakor ni dalo. Naslednja stopnja je stereo VHS. Mogoče kje dobim pokvarjenega. Program sem spremenil, dodal prave slike naših vrat, dodal stanje relejev za zalivanje, popravil zajemanje PBX podatkov. Tu me čaka še polno dela... Mscomm.ocx je res malce neroden, če se lepo izrazim. Slika programa je seveda drugačna, ker že komaj stlačim vse gor. Še vedno ne vem, kaj bo, ko zmanjka elektrike. Bo zalivalo v nedogled? Trudimo se z novimi stranmi, mislim, da bodo gor te dni. Skušamo najti nekaj, kar nam bo vsem všeč. Kar je težko, no, še težje, kot si lahko človek misli. In počasi polnimo strani z vsebino. Verjemite, da nimamo prav veliko časa za to.

 
 
   


Vsega smo MI krivi!

© Krtina Team 2005-2012