20.9.2017     11,5°C 
Zaθetna stran - krtina.com!
 
 


•

  Pohodi

•

  Galerija

•   Blog
•   Blog'oHana


•

  Vreme

•   ne-pomembno
  O Krtini
•   Krtina Team


•   geoStik
•   ŠD Krti

•

  ZEVS

•   kermauner.org

Če tega ne bi pisal, bi najbrž drugim
bolj težil.

(Aleš)

   

si.blogs

29.12.2005

Za Božič smo postavili jelko, jo krasili, pekli potico in šele naslednji dan odpirali darila. Tak, čisto družinski, miren praznik.

Enkrat med tednom smo šli še v Ljubljano, si ogledat lučke in stojnice. Videli še predstavo, Dedka mraza, vlakce pri Uršulinkah, vseskozi pa je snežilo, snežilo, snežilo. Res smo zadeli pravi trenutek! V takile zimski idili pa je še Ljubljana bolj prijazna na pogled...

Vi tudi izkoristite sneg za kepanje? Naši otroci seveda ga!

Še novo leto prebrodimo potem pa novo življenje! In konec veselega decembra. Ste že kaj zmatrani? Jaz vsekakor sem...

24.12.2005

En vesel Božič, Vam želimo vsi Krtinčani!!!

22.12.2005

Naš tamali je tudi imel praznovanje. So imeli kratko lutkovno igrico, malo so pa tudi zaplesali in zapeli. Tisti, ki znajo, seveda. Potem pa še sladkarije. Pa danes še slavnostno kosilo pa zadnjič Božička... kaj se jim gode v vrtcu!

Takele plakate pa dela Tady za španščino. Smo dobri, a ne?

Jutri imamo pa mi novoletni žur v službi. Opala. Potem pa UPAM, da bo mir do novega leta...

18.12.2005

Šele zdajle slike z Miklavža. Pri vas je kaj nosil? Pri nas nosi sladkarije. Nekaj malega.

Petek je bil kar naporen. In dolg. Najprej so imeli otroci pri tabornikih čajanko. Dve vodnici sta morali krotiti celo gručo tamalih. Dobre so punce! Ampak naredili pa so nekaj stvari!

Zvečer pa se je dogajal ONLINE turnir v bilijardu. Sploh ne veste, kaj ste zamudili, če niste gledali... No, Igor nas je namahal. Letos zelo prepričljivo. Jest sem siguren, da je vadil. Drugo leto bom tudi jaz moral. Vadit, vadit in še vadit! Še enkrat Igor zmaga pa nam bo pokal odnesel... Hm. No, rezultate bom še bolj obdelal, naredil statistiko in tako naprej.

Pa spet z otroci na službenem Dedku Mrazu. Kul igrica, s pesmicami in podobnim, in seveda na koncu sam Dedek Mraz, s svojim naročjem in dariliiiiiiiii. Cele vreče.

Drugače pa mraz ampak sonček, kaj? Kar lepo, kar lepo. Še tale teden damo skozi potem pa malo miru in praznikov. Malo sem že utrujen od veselega decembra!

15.12.2005

Ma, ne morte verjet! II.TPTvB-PPM (za razlago glej spodaj) bo ONLINE turnir! Online vpisovanje rezultatov ter Online webcam! Lahko nas spremljate v živo! Jutri, 16.12.2005 od približno 18. ure naprej! Pridite nas kaj pogledat...

Fotke so prišle! Kuuuuul! Zadovoljen! Ej, kaj jih je... 135 komadov! Pa par ta večjih, enkratno!

12.12.2005

Po dolgem času spet naročamo slike. Letos sem se odločil za www.foto-gm.si. Pa da vidimo... Okroglih dvesto fotk. Hm, kam bomo z njimi???

V petek bil službeno na bowlanju v Areni. No, saj mi je kar šlo in tudi priznam, da mi je bilo tudi všeč, čeprav sem prvič to počel. Prstki me še danes bolijo!

Športno Društvo Krti iz Krtine ima svoje spletne strani! Seveda se bodo še razvijale, ne obupat.

Datum za II.TPTvB-PPM (drugi tradicionalni prednovoletni turnir v biljardu za Pokal Povešene Mize) je določen. Ker je pokal prehoden, se letos obeta še bolj hud boj. Bolje, da grem vadit, kot da tole pišem...

Program Vremenko se je preimenoval v Ognjeno Veverico. Podatkov naših postaj še ni gor, pripravlja pa se nova verzija. Težave s količino podatkov in dostopov. Noben ne da veliko prostora zastonj.

Vikend je bil tudi tokrat miren. Končno smo lahko malo bolj pospravili našo hiško.

8.12.2005

Zadnja dva dni bil na delavnici. Smo se šli Ravbarje in Žandarje. V izvedbi Hic-Salte. Zelo zanimivo. Na žalost pa pomanjkanje časa in velika zainteresiranost za vse ostalo, ne dopušča, da bi se tako natančno ukvarjal s to tematiko.

Pripravljamo Drugi Prednovoletni Turnir. Upam, da bo enkrat drug teden. Rezultati bodo seveda objavljeni.

Pa še ena glede varnosti... Največ težav narediji vsi tisti, ki nam kar naprej štimajo centralno. Eni so bolj pridni in dajo na toplo, ampak tisti, ki dajo pa na ZMRZN so pa res malce... Za ušesa bi jih! Zgleda, da bom moral dati pod geslo, kaj? Da ne bodo prstki srbeli...

Veseli December! Kaj nakupujete? Ste padli v potrošniško mrzlico? Ste šli razgrabit Hoferja??? Groza, ampak to smo ljudje, a ne? Pred BTCjem se že nabirajo koooolone. Še malo...

4.12.2005

Vse najboljše Tadeja! Praznovanje je bilo uspešno, čeprav so bili "ta mladi" precej utrujeni, saj so se celo noč plazili po blatu na tekmovanju ZNOT. Torta je bila dobra, Leander je tudi pihal in, seveda, čestital, Tadeja pa je dobila na voljo prvi rez!

Vreme čez vikend grooooozno ampak mirno. Še nosa nismo ven pomolili...

1.12.2005

V Velenju, kjer sem bil v sredo, sem si prav prepisal tale napis:
Najlepše Zatočišče je Dobro Gostišče
Vsak dober Slovenec v gostišče rad gre,
tam glažek ga spije lahko kaj poje,
velikokrat tudi še drugi je vzrok,
da srce nemirno ga žene okrog.

Poezija, medtem ko sem pil jutranjo kavico... Kul, a?

Ah, samo da je jutri PETEK! Malo sem že zmatran od tega tedna. Lauf, lauf, lauf, jaz bi pa samo kitaro igral in igral in igral. Na Inetu sem našel tale sajt za TABS-e, kjer je vse gor. VSE! In sem čisto noter padel. Čeprav je težje, kot sem si predstavljal, je še vedno kul. Mogoče pa se kdaj kaj naučim. Volja je, torej...

Včeraj se je javil Panter, razvojnik programa Vremenko. Dogovarjamo se, da bi ponujal tudi podatke s Pregleda. No, sem mu jih že pripravil, zdaj bomo pa videli. Jaz sem, seveda, čisto navdušen. Tale vremenska skupnost raste in raste. Na forumu nas je že preko 100. Kar tako naprej, fantje!

28.11.2005

Od zadnjič sem dolžan še nekaj slik. Res ne vem, zakaj je tako dolgo časa trajalo, da so prišle s fotoaparata... Skratka, kakije smo dobili, a mi ne bi bili mi, če jih - seveda - ne bi pozabili. Grrr. Smo pa lepo pospravljali, otroci so bili še najbolj pridni. A za nagrado smo dobili torto! No, dve torti! Juhu!

Je pri vas tudi kaj snežilo? Najbrž je, ravno tako kot pri nas. Malo sem poslikal tole zimsko idilo. Ni trajala prav dolgo, ker smo morali kar hitro spraviti sneg z dreves, da se ne polomijo.

Tale prejšnji teden je bil naporen. Spet. Vikend pa še bolj. Pišem, pišem, pišem.

Jest sm en tak n00b. 7k0 m17j4 pr4v.

22.11.2005

Kako se lahko boriš proti kakšnemu zakoreninjenemu mišljenju v družbi? Težko, a ne? Zato pa sem žalosten. Da bomo lahko živeli normalno naprej, sem se moral formalno odpovedat nekaterim svojim nazorom. Dilema, dilema. Ampak še vedno mislim, da imam prav in če bom vsaj svojim otrokom predal kaj takšnega mišljenja, bom že naredil veliko. Eh, pa rajši pustimo...

V nedeljo smo obirali kakije. No, obirali jih nismo, ker so že bili pobrani, smo pa veselo vse pospravili. In praznovali obletnico zlate poroke. Kul! In vso srečo še naprej, Mami & Oči! ;)

Mogoče pa bo res kaj z mojim pisanjem. No, bomo videli...

18.11.2005

Danes je en žalosten dan...

17.11.2005

Nekaj malo pišem, kaj? No, pa ni res. Samo v tale k-blog nič ne napišem. Od zadnjič sem namreč spisal tri prispevke, o čem gre, boste izvedeli, ko bo čas. Sicer ne vem, kaj me je pičilo... kar pišem... in pišem. Danes sem naprimer vstal ob 4h (ja, zjutraj!), da sem lahko pisal. No, mogoče pa bo kaj. Vso srečo mi raje zaželite! Jutri bo naporen dan, v soboto bo malo miru, v nedeljo pa kakije obirat na primorsko. Upam, da ne bo snega.

Ja, hudimana, mehanik me je obral za skoraj 100 tisočakov. Čisto tako, mimogrede. Ah, to pa je Reno...

13.11.2005

Kolikor ste že sami najbrž opazili, se trudim z RSS feedi. Dodajam ikonice in podobno šaro. Vpisal sem se že na stotine blogerskih sajtov. Zdaj bom pa sedel in čakal. Japajade. Skratka, zanimiva zadeva. Razmišljam o delitvi feedov na dva dela - enega za blog in enega za novosti na Krtina.com. Mogoče pa bi Vam bilo zanimivo?

Mitja si je zlomil mezinčka. Kako mu je to uspelo pa naj kar on pove... Če bo. Zdaj ima gips in ga moramo pedenati od spred in od zad.

Jaz se pa igram z novo pridobitvijo. Če pridete kdaj v Krtino, me boste sigurno slišali. 25w na overdrive-u in distortion-u je čisto dovolj, da se me sliši daleč naokrog. Vauuuuu. Kaj lahko - končno - žagam , ej!

Moje nepospravljeno kraljestvo. Ste vedeli, da resnično živijo ljudje, ki jim je tole všeč? Tudi jaz se čudim... a si ne morem kaj.

12.11.2005

Včeraj popoldne začeli kuriti! Držal sem se svojih lanskih navodil, in, hop, brez težav je vse začelo delat. Priznam, da sem se malo bal, da bo šlo vse skupaj v franže in da se bo - vsaj - program sesul. Pa se ni! Vse je in še dela brez težav, mi pa smo že lepo na toplem. Torej letos šele 11.11. s kurilno sezono. To pa je pozno, kar je zelo fino, glede na to, da je nafta draga kot žafran... Le upam lahko, da jo bo konec že sredi februarja. Hm.

11.11.2005

Kreirani RSS Feedi. Ojej. Mogoče pa bo še kaj iz tega... Malo bo potrebno pretestirati, a ne?

10.11.2005

Dal končno svoj k-blog na vidmar.net oziroma si.blogs. Pa še na GeoNet. Samo še RSS feed-e enkrat usposobim, če mi bo le uspelo. Na žalost moram vse na roko delat. Kot da ni dovolj že samo pisanje, a ne?
Tako rad bi si kupil kitaro... Ves sw sem že pobral dol, za efekte, samo še kitara manjka. Pol pa žaganje! Joj, bojo v Krtini veseli! Še bolj pa naši stanovalci... 10W ojačevalec bo čisto dovolj, da se nam hiša ne poruši, ko je že tako stara. Od malih nog sem si to želel in zdaj se bližam, bližam!

9.11.2005

Dva dni bil v Portorožu na konferenci Telekomunikacije 2005. Joj, kako lepo vreme imajo tile primorci! Sonček, skoraj 20 stopinj, čisto lahko posedaš na plaži v kratkih rokavih.

Elektrika, elektrika, elektrika. Tale naša, Krtinska... Joj in jej. Sploh ni, da bi o njej govoril še kaj več.

Sestanek ŠD spet odpadel. Prestavljen na neznani čas... Škoda. Malo sva oba razočarana...

7.11.2005

Vikend je bil žalosten. Pokopali smo našo Rozi, ki jo je povozil avto... Ljudje smo morilci, to težko zanikamo. Razočaranje nad tem svetom in še posebej nad ljudmi, je - spet - veliko.

Pospravili vse okrog hiše. V začetku novembra smo hodili naokrog v kratkih rokavih. In smo skurili vse, kar se je skurit dalo. Ha! Rože pod streho, ni hudir, da ne bo kmalu mraz. Potem pa žalostno deževna nedelja, ko nismo imeli časa, da bi se udeležili Lenartove nedelje. Škoda. Nič ne vemo, kako je kaj bilo, upam, da so se imeli sokrajani dobro.

2.11.2005

Helena pravi, da gremo pa Oktobra vedno nekam. Tokrat smo ga komaj še ujeli, a smo vseeno šli. Tokrat malce proti zahodu in proti morju, da bi nam bilo bolj toplo.

Konec Oktobra je tole bolj mesto duhov, ampak plaža pa je, plaža! Široka in dooolga, v eno smer in v drugo smer nikjer konca. Na njej se najde tudi v teh časih kar nekaj živalstva, majcenega, malo večjega in še večjega. Lignano Sabbiadoro. Neverjetno, poleti milijon ljudi, pozimi ne vem, če jih je tisoč. Hotel ob hotelu, apartma ob apartmaju. Turizem v neslutenih količinah. Vsekakor je zanimivo hoditi po samotni mivki kilometre daleč v bundi...
Nato nas pot zanese mimo Palmanove, mesta v šesterokotniku, do večera pa smo prišli do naše sobice v Šempetru, kjer nas je gostil tale hotel. (Ven visijo naše deke!) Ko se otrok naveličava, jih dava takole viset, dokler niso čisto pridni... Čeprav, roko na srce, so bili pridni. In navdušeni. Vendar sva jih prignala še do Svete gore, kjer smo si ogledali cerkev, zaradi megle v višinah se malce spustili in občudovali mostove na Soči, si ogledali grad v Gorici, cerkvico na Repentabru in spomenik na Opčinah, kjer smo se poslovili od morja za letos. No, namišljeno poslovili, ker ga niti z Opčin nismo videli, taka megla je bila... Potem pa je že toliko pršelo, da smo se kar pobrali domov. Leander in Flori sta odločena, da gresta ŠE! Helena in Aleš pa TUDI!

Doma pa smo prižgali še svečko.

Bolj malo sem napisal, ker Helena pripravlja pravo reportažo! Juhu! Jaz samo takole, v telegrafskem slogu za tiste bolj lene...

30.10.2005

Taborniki so nam pripravili prav luštno Noč čarovnic, skupaj s peko kostanja, pri kulturnem domu v bližini Doba. Flori in Mitja sta pripravila vsak svojo bučo, tako, da je bilo buč kolikor si hotel. Tadeja je bila prava čarovnica, ki je organizirala tamaučke, Leander pa se je grebel za kostanj, ki mu je precej všeč. Skratka, imeli smo se fajn, kostanjeva zabava je uspela!

V soboto pa smo imeli še družinski žur, seveda spet s kostanjem. Za peko so bili zadolženi ta mladi fantje in so nalogo prav dobro opravili! Punce so se igrale, fantje pa so nabijali žogo. Vsi skupaj pa smo preigrali kar nekaj bilijarda. In, saj me je kar sram priznati, Krtina je izgubila proti Horjulu! Šmrc. Pa upam, da se vidimo pri nas še naslednje leto!

Flori s svojimi sošolci v Podružnični šoli Golo! Ta vesela slika!

27.10.2005

En dan smo bili vmes dol, ker je spet elektrike zmanjkalo. Vsem prizadetim se seveda opravičujem. Bo treba UPS nabavit... Zdaj bo že skrajni čas. Drugače pa teden nič kaj posebnega, laufamo sem in tja, knjižnica, Helena na poslovna kosila :), otroci šolo, tabornike, lokostrelstvo in tako naprej. Se mi zdi, kot da čas, pa ne samo beži, ampak letiiiiii. Leander že prav fino brblja in že skoraj vse pove. Na stranišče pa nikakor. Hm, do poroke bo že, kajne? Zato pa mogoče malo več beremo, kar pa tudi ni slabo!

Jutri imajo otroci tabornike, bodo delali buče za haloweena oz. za dan mrtvih?! No, bomo poslikali, ker smo tudi mi - starejši in mlajši - vabljeni.

23.10.2005

V soboto je bil tak lep dan pa smo rekli: pejmo po kostanj! Smo se zavedali, da bi si to morali reči že kak teden ali celo dva prej, ampak tako pač pride... Pa smo šli malo v okoliške gozdove, do našega "skritega" kostanja. Izkazalo se je, da pravzaprav ni skrit, ker kostanja pač ni bilo več! Ves pobran... Malo smo jamrali a smo ga potem le odkrili pod kupi listja. Vse listje je že skoraj odpadlo, tako, da smo morali kar fino vse odgrniti, da smo prišli še do zadnjih kostanjčkov. Seveda je tudi Leanderček pomagal s svojo vrečko, tako, da smo ga nabrali za nas kar dovolj. Dan je bil lep in topel ampak videlo se pa spet ni nikamor. Poslikal sem le Lukovški grad v daljavi.

Mitja in Tadeja sta imela s taborniki iz Doba nočno tekmovanje s sobote na nedeljo: Močne Ukane. Malo sta zmatrana danes a mislim, da sta se imela prav fino...

Dnevi so enkratni! Topli, sončni... kaj lepšega!

20.10.2005

Večja nadgradnja našega domačega programa! Zdaj je v3! Spremenil sem naslednje stvari:
Lučka, nastavljanje režima CK ter Luna se zdaj trenutno poznajo v našem programu,
dodal temperaturo dvižnega voda v graf,
sončni vzhod/zahod ter podatki o luni, skupaj s slikami gre zdaj isto kot na Internetu,
veliko manjših/večjih popravkov.

Še posebej sem ponosen, da mi je uspelo z Winsock knjižnico narediti neke vrste LAN server, na katerega lahko kar prek ASP in Interneta pošiljam podatke. Se pravi direktno, brez vmesnih datotek. Kar pomeni tudi to, da je zdaj zadeva Object Oriented in/ali (kakor vam ljubše) Event driven. Juhu! Že vidim nove možnosti uporabe! Povezave niso bile nikoli lažje...

Včeraj v Krtini ustanovili Športno Društvo KRTI! Sva šla tudi midva tja, s predlogom, da skrbiva za elektronsko usmerjene ljudi, se pravi, da narediva spletne strani za Društvo. Predlog je bil sprejet in tako, najbolje bi bilo, se morava - spet - lotiti novega projekta! Tudi to si zasluži en JUHU!

Pa Srečno, KRTI!

16.10.2005

Včeraj bili na Šmarni Gori! Po dolgem času smo spet hodili... Joj, kaj me danes spet vse boli... Leander je težji, kot sem si mislil. A sem zdržal in ga nesel do gor! Kolikor se spomnim, je bila Flori dosti lažja.

Nismo bili sami, kar cela skupina nas je šla gor. Mahnili smo jo iz Pirnič po Westrovi poti. Se mi je zdelo, da je to najbolj strma od vseh strmih... Ampak najbrž je imel Leander v nahrbtniku tudi kaj pri tem, a ne? Kakorkoli že, prilezli smo do zvončka, cingljali in cingljali, potem pa so se eni zleknili kot grofi, drugi jedli, tretji pili. Naša dva ta najstarejša sta kot gorske koze priskakljala do vrha kot da ni nič, najmlajšemu pa ni bilo hudega, saj je pol poti prespal. Jaz pa sem premočil tri majice... Eh, kje so ta leta... . Razgled ni bil prav dober, videlo se je samo Šmartno, drugega nič.

Potem pa smo jedli in pili in se čisto zabavali do večera, ko je Leander postal tečen ko strela. In kakor je pri tem v navadi, je ravno otrokom postalo všeč.

Pa vendar vsi zadovoljni z dnevom. Kako že: Carpe Diem?

15.10.2005

Tadeja se je prvič preizkusila v vodniški vlogi, Mitja je postal pomočnik vodnika, Flori pa je le zbrala toliko poguma, da so zdaj vsi trije Taborniki. Včeraj so imeli na Dobu prvi sestanek in začetek tabornikov v njihovi četi znotraj odreda RST.

Zjutraj je že mraz, sneg se bliža... Drugače pa je bil bolj miren teden, vsake toliko časa pa je tudi lahko!

12.10.2005

Obletnica najine poroke! Upam, da jih bo še veliko, veliko, veliko!

12.10.2005

Še zadnja košnja letos. Potem ko sem uspel - končno - nabavit prave matice za kosilnico. Ha, zdaj jih imam 20! Naj odpadajo kolikor hočejo!

Zamenjali posteljnino za zimsko... Ja, zima prihaja. A kurimo še ne! Razen ob topli vodi, seveda.

In tudi zadnja stran je šla na novo obliko danes! Tako je en del zaključen, zdaj pa naprej. Nekaj stvari za popravit sem že opazil, in pa vsebina, vsebina! Delamo na tem, ne skrbet...

9.10.2005

Nov logo vam je všeč? No, popravljamo, delamo in urejamo še naprej!

Leander in Helena sta bila v četrtek in petek doma. Leander je bil nekaj bolan, ponoči je bruhal. Smo menjavali posteljnino, dokler je šlo... Zdaj pa nikakor noče več v vrtec. Hm, jutri zjutraj bo borba!

Malo pospravljali okoli hiše in v njej, vikend je bil kolikor toliko lep. Jaz sem bolj počival, priznam!

Danes gremo vsi skupaj na Šmarno goro! Končno gremo spet malo hodit! Potem pa na žur v Pirniče! Slike, upam da, sledijo, ker je ravno zdaj jesen v svoji najlepši obleki! Kakšna drevesa prav žarijo! Juhu!

5.10.2005

Dež, dež, dež. Zanimivo vreme, kaj? Zadnjič sem na forumih stavil, da bo prvi sneg do nižin 9.11.2005. Je to preuranjeno?

Naši vremenski forumi, ki so bili tako ali tako začasni, so se preselili na vreme-si. Pojdite kaj pogledat, stvar postaja zelo zanimiva!

Slabih pet dni nazaj sem se vpisal na uptime-project.net, da tekmujem, koliko časa je moj Smoothwall brez reboota. Bomo videli, kako mi bo šlo, zaenkrat gre v redu! Takole pa tole zgleda:

UPTIME: piskec - http://www.uptime-project.net

Nova pridobitev naših strani so izračuni za Sončni in Lunin vzhod/zahod ter lunine mene. Izračunajte si za svojo lokacijo! Na žalost nisem našel formule, ki bi upoštevala še nadmorsko višino a že tako je bilo dovolj zapleteno. Še posebej, ker je vse v javascriptu. In sem moral združiti z vbscriptom, kar je, kako bi rekel, zanimiv problem. Ampak na koncu je šlo. Najbrž bom naredi oddelek Storitve nekje pri Vremenski postaji. Glejte za spremembami!

2.10.2005

Sobota je bila kot nalašč za sajenje preostalih cipresic. In smo jih. Še zadnjih enajst smo posadili. Le upamo lahko, da se jih bo čimveč prijelo. Malo so vigl-vagl, tako ali tako nimam prav rad ravnih vrst.

Nedelja pa je bila kot nalašč za izlet v Krško. Kadar nama dopušča čas, se ustaviva še na Otočcu, da nas lahko račke malo žicajo. Vode pa je, vode! Kaj bo šele, če bo cel teden deževalo! V Krškem smo jedli same dobrote in spet sem malce težji. Se mi zdi... Šli smo še nahranit zajčke, joj, kako je Leander užival ob vseh tamalih!, pobrat orehe (seveda tiste na tleh!) in še, čisto nenadejano, malo jahati! Helena je obvladala, vam pravim! Mene pa ne spraviš gor! Ni je čez zemljico pod nogami!

Doma nam je pa maček miško ujel! Priden! Čeprav malo grozno zgleda, ko se tako igra z njo... Uboga miška.

Kaj se matram z Luno, ej... Koliko matematike... Groza! Ko bo pa narejeno pa bo, boste videli!

Pa je vikend šel. Hopla in ni ga več. Jutri pa službica... kaj uživate???

28.9.2005

Nabavili kurilno olje. Ojej. 2000 litrov. Ojej. Sicer je šla cena malo dol ampak premaloooooo. Devet mesecev bomo plačevali... Hudimanovo drago je že tole ogrevanje! Letos bomo vsi v debelih štumfih!

Požarni zidek lepo dela. Kar nekaj imamo tudi napadov. Hm. Upam, da nam ne pokvarijo vsega!

Prav lepi dnevi za vožnje s kolesi! Čeprav, priznam, sem potem kar malo zmatran. Ne vem, prihaja že zimska utrujenost? (Dober izgovor, kaj?)

Strani počasi popravljamo in pripravljamo v novo obliko, a se mi zdi, da nikogar ni! Vsaj glasoval ni skoraj še nihče... Šmrc. Bi bilo treba kaj več reklame narest???

25.9.2005

NOVE STRANI WWW.KRTINA.COM SO ONLINE!!!

Krtina Team praznuje, čeprav ima še ogromno dela...

Ste šli danes volit???

V Krtini imeli danes pravo gužvo zaradi tradicionalnega turnirja v nogometu, ki smo ga šli tudi malo pogledat. Nogomet je bil prav zanimiv, ljudi pa kar veliko!

V vasi so se nam poročili, vso srečo mladoporočencema!!!

V soboto smo imeli ŠkoljkaPiknik, še zapoznelo obljubo z morja... Predvsem zaradi Tadeje(!) smo piknik kar naprej premikali. Ampak v soboto pa smo končno bili vsi skupaj doma. Pa smo lahko veselo pucali školjke, za ta izbirčne smo pekli še malo mesa, otroci so pekli čisto posebej, na koncu pa smo se najedli ko zverine. Še mačka sta obležala nekje v senci. Vse, kar sem lahko počel, je bilo le še slikanje s stola... Ampak bile so pa dobre tele školjke!!!

22.9.2005

Ob 0:14 sem še kar pokonci... Oh.

Že tri dni smo na novi pridobitvi: prvi domači Linux, ki nam nadomešča firewall. In dela ko pesmica. Vsaj za zdaj. Skupaj z mašino in vsemi licencami (open source) me je prišlo 5 jurčkov. Zelo ugodno. Stari fw je preživel svoje pa ga je treba malo zamenjat. Še malo počakam, da vidim ali res dobro dela in gre stari fw v prodajo.

Končno imam statistike, syslog, proxya, snort in vse ostale dobrote! Juhej. Ampak zato pa sem še zdajle pokonci... Ja, ja, vsaka medalja ima dve strani, kajne?

Danes je Helena izgubljala živce na Upravni enoti Domžale. Neverjetni so! Hitri, učinkoviti in prijazni. JAPAJADE!!! Birokrati do konca, en ne ve kaj drugi dela in te samo pošiljajo z enega konca na drugi. Neverjetno, človek lahko znori! Dajo ti tisto, česar nisi hotel in ne dajo ti tistega, kar hočeš. Priznam, da ne vem, kako jim rata ampak zgleda, da ljudje delajo S SRCEM! Tale država, veste...

20.9.2005

Danes smo zalaufali centralno! Mraz je že, mraz... Sicer na Kurilno sezono še ne bom premaknil programa, grelo se bo malce le ob gretju vode. Zaenkrat naj bi bilo dovolj. Tako ali tako je cisterna mnoooogo prevelika za tiste par litrčkov, ki jih je notri... Šmrc.

Včeraj sem si pustil prodati matico M10, katero lahko odšraufaš s ključem 13. Japajade. Spet me je en mojster v Merkurju preprosto na*ral. Pa še tako vehementno, prav prepričan v svoj prav, odpravil: ja, s ključem 13 pa desetko odvijate, a niste vedu??? Sem se počutil ko bebo. Danes se počutim to še bolj, ker je ravno št. 17 dovolj, da prime hudičevo matico... Ja, kaj?! Jaz se že ne spoznam na matice. Evo, pa bom moral še enkrat... Bogve, kaj zdaj domov prinesem?

Nove strani prav lepo nastajajo. Ne spimo, ne jemo, ne dihamo. Samo še programiramo, urejamo, delamo, delamo, delamo.

Vremenske forume ste si že ogledali??? Vsa zahvala Urši in Vreme-nu za podporo!

17.9.2005

Pa smo začeli z gradnjo novega spletnega mesta! Seveda dovolimo, da malo kukate ampak pazite, strani so v delu!!! In še dolgo bodo...

15.9.2005

Informacijski drsnik je pripravljen! Skoraj vse si lahko sami nastavite! Ma, sem se namatral... Krtina Team se seveda najlepše zahvaljuje Rajku za idejo! Kaj je sploh to Informacijski drsnik? Poglejte v zgornji del tele strani - tisto, kar šiba sem in tja - ali pa tule! Navali narod!!! Ma, če ne boste tega uporabljali, bom čisto razočaran... :) Ampak navodila pa le preberite, ker ni tako enostavno!!!

13.9.2005

Pogruntal sem, kako prižigati Lučko On-Line! Zdaj je treba to samo še narediti... Hm. Zraven sem še pogruntal, kako bi lahko ločil vse serijske porte in jih dal na kak star računalnik, da mi ne bi tukajle žrli prepotrebne moči. Sem namreč gledal za serial2ethernet vmesniki pa so presneto dragi. Zato bi ga kar sam naredil iz starega računalnika. Hm, kot da potem kaj ceneje pride? No, zadeva zna še kaj drugega in - kar je bistvo - sam bom moral vse narediti! Za začetek pa bo kar Lučka dovolj vse ostalo bo potem po istem kopitu. Skoraj. Boste videli, kva bo dobr delal!!!

Ker je Helena v Kranjski Gori, sem doma ta glavni! Zato tudi primankljaj časa. Kaj jih teram... Japajade. Oni mene! No, imamo se fino, Heleno pa tudi že VSI močno pogrešamo!

11.9.2005

Spet je šel en vikend...

V nedeljo smo šli malo po gobe. No, ne čisto dobesedno, šli smo malo pogledat ali je kje kakšna goba. Nihče ni bil prav ne vem koliko navdušen ampak na koncu sva otroke le nagnala malo v gozd. Največ gob je bilo seveda takihle. Teh nismo nabirali. Nabirali smo pa take majhne, rumene. Ker itak drugega, kot lisičk, nismo našli... In tole je vse kar smo prinesli domov. Z dosti jajc je bilo za štiri osebe ravno za malico! Muce so nas bile vesele ko strela, ko smo prišli domov. Vreme nam ni bilo preveč naklonjeno, razgled na Limbarsko goro ni bil prav lep ampak gozd nas pa je ubranil pred parimi plohami! Drugače pa nedelja, kot nedelja. Deževna nedelja...

A veste kje je bila Tadeja v nedeljo, a? Eh, eh... Nadaljevanje sledi!

8.9.2005

Spet čas za dimnikarja. Letos dobil tri račune: za čiščenje - 5832 sit, meritve - 6300 sit, letni strokovni pregled - 2904 sit. 15.000 SIT. Kul. Meritve pa so pokazale naslednje:

Analiza po ZVO-1 - energetski servis E.S. d.o.o. Ljubljana, naprava ECOM - J2K
3.9.2005, 6:58 (+ena ura - že tako so me zbudili...)
Gorivo: Kurilno olje
Tzraka: 23°
Tplina: 161°
O2: 10,6%
CO 3%02: 391 mg/m3
NO 3%02: 28 mg/m3
NOx 3%02: 47 mg/m3
CO2: 7,6 %
eta: 90%
Izgube: 10,0%
Lambda: 2.02
Rosišče: 40°

Za staro peč kar zelo dobro! V Krtini smo baje zelo zavedni, vsaj kar se dimnikov tiče - skoraj vsi jih damo pregledati vsako leto.

Tadeja ima spoznavni vikend na svoji šoli. Grejo na Sočo žurat za dva dni. Obvezno. Spada pod šolo. Ej, ko bi bilo kaj takega možno v naših časih!

Novega - starega - računalnika za novi požarni zid še vedno nimam. Kdaj bo??? In, ali ga sploh rabim???

Zadnjič smo šli prvič vsi skupaj do Domžal. 13,7 km tja in nazaj. Skoraj ena ura čiste vožnje za nas. Lepo počasi, pa na sladoled. Mitja je bil prav navdušen.

Razkopali nam bodo CELO deželo. Kopljejo po Dobu, Viru, Domžalah. Bobcat-ov kolikor hočeš, na vsakem koraku vsaj dva. Še pred vrtcem se zdaj stiskamo in iščemo parkirni prostor. Ja, fino, no! Vsak dan je nov izziv kako priti hitro v službo. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

7.9.2005

Mitjev ortodont, Tadejin roditeljski, knjige, zvezki, knjige, ufff, naporen dan. Ampak ne zame, jaz sem samo Leanderčka doma čuval. Oziroma on je mene čuval. Da mu slučajno ne pobegnem za več kot 23 centimetrov stran... Nalepka mala!

Mene pa res zanima a koga na tem svetu sploh zanima hišna avtomatizacija?

Udaril sem na iskalnike. Povsod sem vpisal tele naše strani. Povsod. Uff, kaj bo naval!!! Se že kar bojim. Japajade.

5.9.2005

Šola se je začela in je vse spet po starem. Na zapadu ništa novo... En dan smo navdušeni, en dan čisto potlačeni. Ampak nam kar gre...

Leandrov voziček smo prodali. Težko smo se poslovili od njega, ampak upam, da smo dvema študentoma naredili veselje in da jima bo dobro služil!

V petek imeli službeni piknik ob Krki. Nekateri so šli s kajaki čez brzice, meni pa bolj ustreza trdna zemljica pod nogami. Zato sem tudi tam v avtu spal in se šele zjutraj priklatil domov. Trezen, seveda.

Sobo smo PREBARVALI! Juhej! Začeli smo s temle, Helena je nadaljevala in nadaljevala - večino je ona naredila! - končali pa smo takole in takole. Ej, mogoče je res nenavadno ampak moram priznat, da je strašansko kul! Vsi smo navdušeni! Ma, ne more bit vse belo, a nede? Če imamo oranžno kuhinjo pa sploh ne!

Pripravljamo se na čisti redizajn celotnega spletnega mesta! Končano bo enkrat čez zimo. Koncept bo spremenjen zato bo tudi veliko dela. Časa pa je seveda malo. Na forumu smo odprli temo, kamor lahko pišete in dajete take ali drugačne predloge. Veselo na delo!

Statistike za avgust so že, seveda! Promet (pre)pooooočasi narašča... Na žalost.

31.8.2005

Nekdo, ki ga dobro poznamo ima danes ROJSTNI DAN!!! Če ne veste kdo, pejte pogledat na forume. Tam piše ampak samo danes!

VSE NAJBOLJŠE!!!

30.8.2005

Priznam, da me je sram, ker še nisem nič napisal o sami Krtini. O samem kraju, kjer živimo. Pa se že pripravljamo kar nekaj časa, pa še vedno nič... Eh, lenobe. Ampak to se bo zdaj spremenilo! Še posebej odkar nas odkrivajo sosedje! :) Bom, bom, obljubim!

Včeraj kupil SMC switch, ki tudi po celem popoldnevu matranja ni hotel delati. Vsako minuto se je resetirat. Sem ga danes nesel nazaj (tam je seveda delal brez problemov, grrr!) ampak vseeno sem ga lahko zamenjal za Belkinovega. Na, pa sem dal še dva jurja več. Ah... Ampak zdaj pa dela! Kul. Sicer bo pa tudi tale kmalu poln...

Če maš dve žagi za živo mejo, lahko prav enostavno sestaviš eno, ki deluje! Joj, kaj sem jaz ena smrt za vsakršno orodje... Se mi zdi, da še niso izdelali orodja, ki ga ne bi jaz pokvaril, polomil ali kako drugače onesposobil. Pa naj bodo to žege, kose, metle, vile, grablje ali pa kaj podobnega. Vse, ampak čisto VSE polomim. Ker sem nazadnje še eno žago polomil, sem vsaj iz dveh pokvarjenih sestavil eno dobro. Do naslednjič...

Pojutrišnjem pa šola! Otroci se že veselijo! Japajade. Mitja ima knjig - ne boste verjeli - še več kot lansko leto! Neverjetno, kmalu bodo dajali še samokolnice zraven... Pa kredit za nas, ta stare... Flori je pripravljena, Tadeja pa tudi. S Heleno komaj čakava, da začnejo nekaj DELAT!!! Leander pa v drugo skupino v vrtcu. Ejhata.

A veste, da prodajamo naslednje stvari: Leandrov voziček, Panasonic telefone, razširitev 16 SLT za telefonsko centralo in ISDN usmerjevalnik. Na Bolhi, seveda. Dejte no kupit! Klet je že skoraj polnaaaaaaaaa...

28.8.2005

Danes je bil tak lep, deževen, dan. In nismo zdržali doma in smo šli pogledat kako se imajo v Bohinju. Najprej smo se ustavili v Šobcu, ker ga nekateri med nami še niso videli. Potem pa naprej v Bohinj, kjer je bilo vreme natanko takole. Ampak to nas ni oviralo, da ne bi v pelerinah skočili na Savico. Smo že upali, da nam Bohinjci ne bodo zaračunali, ker tako dežuje, a smo se motili. 600 sit za avto, 400 za odraslega in 200 za otroke. Pa je šlo 1.800 SIT. Da smo videli Slap Savica... V dežju. Hm. Pa kaj bi se sekirali, a ne? Slap je bil kul, otrokom všeč, malo smo še pohajkovali ob jezeru, se slikali, noreli (nekateri), opazovali edinega plavalca, potem pa čez Pokljuko domov. A tudi za gobe nismo mogli pogledat, ko je pa tako zlivalo... Prijetno utrujeni smo se privlekli domov. Juhu! Kaj pa nam bo en mali dežek, a ne?

Od sobote smo, končno, spet vsi skupaj! Cel halo! Počasi se končujejo počitnice, šola, služba, vrtec, vse se bo začelo spet resno... Novo življenje, tako rekoč!

Stari PC je čisto crknil. Seveda šele potem ko je pojedel dva stara diska. Čeprav nihče ne ve ali sta crknila sama od starosti ali jih je plata požrla. Kakorkoli, za novi fw čakam zdaj novi-stari PC. Pa še switch bom rabil pa preureditev dnevne sobe in... in... Uff, bo dela!

24.8.2005

Hja, zadnjič nam je bilo dolgčas. A ne... Pa smo šli. Problem je bil le v tem, da sem jaz malo zašuštral in sem moral naslednji dan v službo. Kar niti ne bi bilo tako hudo, če ne bi imeli potem tako malo časa. Ampak smo šli vseeno! Briga nas! Aha, šli smo pa na Blatno jezero.
Najprej tankat v Lukovico potem pa naprej na Maribor, kjer smo v eni uri ampak potem je pa cel halo do Lendave. Vmes nas impresionira cerkev v Odrancih nato pa kar čez mejo na prvi postanek v Lentiju. Zanimive navade parkiranja domačinov nas niti ne motijo toliko, ker je prometa zelo malo, s Heleno pa se kregava ali je sploh videti kakšnega človeka kje ali ne. Še zdaj sem prepričan, da ni bilo nikjer nikogar... Potem pa kar vožnja do jezera čez polja in gozdove pa mimo hišk in spet čez polja pa gozdove. Po pravici povedano sva presenečena nad količino gozdov in posajenih jerebik. Cesta prazna, zelo malo prometa zato kmalu prispemo v Keszthely, kjer se zapodimo proti Morju - kakor jezeru pravi Leander. Sonce že počasi zahaja, plaža je zelo zelo lepo urejena ampak turistov je pa spet (pre)malo... Blatno jezero je res blatno, toplo kar precej, polno otočkov, labodov, vodometov, ladjic in podobnega. Ker vidimo ravno zraven napis za kamp se kar hitro odpravimo tja, po enem, ki je samo na dvorišču, najdemo še drugega, večjega, ki je prav lepo urejen. Sicer pa nič ni prav ob jezeru, mogoče zaradi komarjev še celo bolje, kaj? Vmes je vedno še cesta in železnica. Kampu je ime Castrum in je pravzaprav kar blizu obale, kar pa smo videli šele na prospektu naslednji dan... Zvečer še hitro skočimo v mesto, ker vrata zapirajo že ob 22h, se nam malo mudi. A mestece je majhno in, ne boste verjeli, spet nikjer nikogar. No, saj tam so pa bili ljudje ampak, hej, a ni sezona na višku??? Če sem videl pet turistov je bilo pa že veliko. Pa še od tega smo bili mi trije. Vse trgovine so zaprli že ob 17h, odprte so samo še restavracije, kar pa ni za nas. Ampak Leandra to prav nič ne gane. Igrala si najde sam.
Zjutraj se zbudimo v lepo jutro, takole pa zgleda naša spalnica ko smo na potovanju. Ampak treba je naprej, v kampu nam naračunajo 3900 forintov, kar sploh ni drago. Pa gremo še enkrat v mesto, da ga vidimo še po dnevu... V veselje nama je, da najdeva tržnico! Ej, kakšne barve! Seveda sva si nabrala kar nekaj rdečih stvari.
Ampak čas nas počasi priganja in moramo počasi proti domu. Edini problem je, da je bil en poseben dan na Madžarskem. Sicer ne vemo še kakšen, ampak vse trgovine s hrano in podobnim so bile ZAPRTE. In ker na tržnici nisva kupila niti ogrske salame (kaj pa drugega?), sva ostala praznih rok... Edino v Lentiju bi si lahko nakupila na tone oblek, ampak za to pa nisva šla sem, a ne? Tako, da se morava na koncu zadovoljiti s pakirano salamo na črpalki. Uffa... Mater, še 50 evrov nisva mogla zapravit!
Čez mejo se ustavimo še v Lendavi, na gradu. Malica. Leander se kulturno izobražuje, midva pa iščeva razgled, a ga ni prav veliko. Domov pa spet po dveh kilometrih avtoceste in dveh urah do Maribora - čeprav tovornjaki ne smejo vozit jih je mnooooogo - od koder pa pridemo prav hitro domov odkar so Trojane predrte.
Kratko ali slatko pravijo a ne? Sploh nam ni žal, bilo je prav kul in pri Blatnem jezeru je prav velika tabla, kjer piše: Ljubljana 290 km. Mi smo jih naredili natanko 592. Kar ni prav veliko, kajne?

21.8.2005

Otrok še vedno ni. Do srede. Zdaj jih pa že močno pogrešamo.

Mice tudi (še) ni. Skoraj prepričani smo, da jo je nekdo odpeljal. Vseeno veliko bolje, kot bi jo kaj povozilo. Jaz še nisem izgubil upanja...

TV so nam popravili zelo hitro pri Gorosanu. Stalo nas je 18.240,00SIT za zamenjan transformator. Ni prav poceni, a hej, popravljeno je pa bilo skoraj takoj.

Še tisti razbito okno v Tadejini sobi smo zamenjali. Zdaj moramo samo še zavarovalnico terjati pa bo. Za 5 jurjev. Hm...

Jesenski monsun se je že začel, kaj?

17.8.2005

Vse najboljše temule Blogu ali nekaj temu podobnega! Danes častim prvo obletnico. Naj še dolgo pišem neumnosti!

Mice še vedno ni... Zdaj smo pa vsi žalostni!

15.8.2005

Pa je šel še en praznik. Moram priznati, da se je prilegel...

Takole lezeta naš najstarejši in naš najmlajši na Limbarsko goro. Le kdo koga vleče? Helena gre kot strela, ko je nahrbtnik prazen, le to ne vemo, kdo je hitrejši, najmlašji ali najstarejši? Na Gori pa se najdejo tudi take stvari!

Zadnjič imeli še obiske in takole se najmlajši igrajo skupaj. Mica seveda opazuje.

Če imaš doma tri mačke, se ti lahko zgodi tole! Seveda jih naša Mica nadzoruje z budnim očesom... Pa to ni sad alkoholnih blodenj, temveč kakor zgleda sad odvrženih mačkov, ki jih je po Krtini zadnje čase kar nekaj. Seveda tudi poleg psov. Avtocesta prinaša tudi žalostne zgodbe...

Danes še spremili prijatelje na dopust, tako, da je Leander lahko v živo videl pristajanja in vzletanja. Helena je bila navdušena, jaz pa sem se tresel ob misli, da bi moral spet sesti v tisto malo škatlo.

Mica se nam je nekam potepla. Dve uri je ni in smo že čisto panični. Prej jih je namreč vseh pet naenkrat dobil naš vaški tiger Luksi. Uauuu, je bilo skakanja, pihanja in tuljenja... Mica se je znašla na žlebu in zdaj pojma nimamo kje je... A veste, da mački skačejo presneto visoko??? Moraš videti, da bi verjel!

Za naš naslednji FW postavljam SmoothWall. Malo moram naštudirati še Linuxa. Upam, da se bo obnesel.

13.8.2005

Danes nam prideta Mitja in Tadeja nazaj s Korčule. Ampak Tadeja gre potem takoj - že zjutraj - naprej. Eh, ko ptički brez gnezda so tile današnji otroci. Komaj, da se še kaj doma oglasijo...

Včeraj nam je crknila TV v dnevni sobi. Kar naenkrat se je začelo iskriti, cviliti in pokati. Pa sem jo že danes peljal na servis v Domžale. Pravijo, da bo popravljeno do srede. Še sreča, da se ni kaj vžgalo, kakor je prav močno iskrilo!

Razmišljam o "Projektu HkVV", o nečem, kar bo imelo pri tej naši avtomatizaciji kakšno rep in glavo. Se bom trudil, da v naslednjih dneh kaj naredim.

A ste vedeli, da je od Bizovika do Krtine natanko 20,3 km?

9.8.2005

Hja, malce so trajale tele temperature in statistika ampak še vedno smo malo dopustniški...

Doma smo samo še trije, vsi ostali pa na morju... Hja, se enim gode, a ne? No, pa tudi nam je lepo, počasi pa sigurno, končno malo miru. Ko gre ta mali spat seveda.

Čez vikend imeli na obisku moje starše. En lep izlet naredili na Limbarsko goro, v nedeljo pa zoprno, žalostno, deževno vreme.... Škoda.

5.8.2005

Ha, ste že mislili, da nas ni več, kaj? No, tudi mi si moramo privoščiti kdaj pa kdaj kakšne počitnice, a ne de? Tokrat smo si jih kar fino privoščili, in tudi vreme nam jih je privoščilo, saj smo imeli samo sonce, sonce, sonce. Vročina ko hudič, a je vseeno lažje, ko je morje zraven, čeprav toplo kot mlakuža. Pa vseeno prija.

Skratka, bili smo na Pašmanu, v kraju Mrljane, v hišici čisto ob morju, kjer smo najeli kar vse tri apartmaje, ki so na voljo. Res, tako blizu plaže pa še nismo bili! Bilo nas je trinajst, od tega osem otrok (mlajših in starejših) in - vsaj midva misliva - da smo se imeli prav luštno.

Na pot smo šli v nedeljo ob 2 uri zjutraj, prek Logatca, kjer smo dobili še enega potnika, tako, da smo avto natovorili do konca s 7 osebami. Potem pa cjazenje prek Ilirske Bistrice, Rijeke, kjer je zdaj - hvala bogu - avtocesta mimo, pa po Jadranski magistrali do Senja. In tam smo zavili prek Velebita in Žute lokve na Avtocesto. Potem pa smo bili kar hitro skozi Sv. Rok brez kolone, mimo Zadra, Maslenice pa do Biograda. Na trajekt smo čakali kakšno uro, tako, da smo vsega skupaj porabili približno 7 ur za potovanje. Z ustavljanjem seveda.

Kaj smo počeli tam? Vse mogoče. Sem in tja me je kdo zalotil... Tudi nočno kopanje, obiskovanje avtohtonih prebivalcev, lazenje na hrib, lazenje na hrib ob sončnem vzhodu, osvežilno kopanje po lazenju, vstajanje z Leanderčkom pred sončnim vzhodom, izlet v Tkon, ogled Benediktanskega samostana, kopanje, kopanje na drugi strani otoka in kopanje, iskanje rakovic in še kaj bi se našlo.
Kakorkoli že, vse se je (pre)hitro končalo... Smo morali domov. Sreča, ker čez nekaj ur, je Murter razturila vodna tromba, deževalo je pa itak tako, da smo stali na avtocesti in čakali, kdaj na nas nehajo zlivati enormne količine vode... Ista pot čez Senj nazaj, nas je zdaj "stala" 9 ur.

Naredili 425 km do Mrljan in 513 km po otoku in nazaj do Krtine.

Doma moral pa najprej pokositi, ker nas je skoraj zaraslo. Bučke niso več bučke ampak bučeeeeee. Še sreča, da smo zdajle malo doma, bo treba vse malce urediti.

24.7.2005

Eto, pa je še Tadeja nazaj! Pa smo spet vsi popolni. Tadeja je vsa žalostna, hoče iti nazaj. sicer pa spet gre avgusta ampak ji je prepozno... Eh ti najstniki, nič potrpljenja nimajo!

V soboto smo šli malo v Krško, na praznovanje. Slike sledijo.

Sem pozabil povedati, že zdavnaj (dva petka nazaj) so nam začeli zaračunavati cestnino! Joj, to je pa res fino... 130SIT, zdaj se ne moremo več vozit po AC v Domžale... Za službo je pa itak vseeno, ker moramo tako na Vir v vrtec. Za zdaj je kar znosno in ni preveč gužve, se pa bojimo kaj bo enkrat Septembra, najbrž bo grozno...

Končno vročina! Saj je poletje, a ne???

Kako pa kaj vi shajate s službo? Mi težko!

19.7.2005

Mitja se je vrnil! Kot največji svetovni potohodec! Ubogi reveži so imeli večinoma dež in dež, a se mi zdi, da se niso preveč sekirali. Samo mi smo prali tri dni... Sicer pa je že po starem, računalnik, računalnik. A kaj dela svoje strani???

Takole sta se naši dve muci najprej previdno ovohavali. Ampak ko smo dobili pa še tretjega(!) mačka k hiši, sta morala pa dva črna kot oglje kar ven! Ne znajo ne kakat ne lulat. Saj sta zelo zadovoljna skupaj!

Takole pa najmlajši uživajo...

Zadnje čase še na avtu delamo reklamo za naš site. A nas sploh kdo obišče??? Včasih malo obupavam, sicer pa: kot da ne delam predvsem zase. Drugače bi že vse skupaj pustil, tele strani pa tale blog pa sploh to Hišo, ki več ve... čemu? se dostikrat sprašujem. Čemu? Do 17.8. bom še zdržal, ko bom zaokrožil eno leto delovanja tegale bloga potem pa bomo videli naprej... Kot da koga sploh briga? Še mene bo nehalo pa bo.

14.7.2005

Kar naprej še nekaj sprememb. Tale Vremenska postaja me mal j... Kadar je mašina obremenjena mi daje kar ničle namesto podatkov. In kako naj vem ali je v tistem času podatek pravilen ali ne? Bom moral malo zadevo optimizirat, da bo bolje/hitreje delalo. Saj ni čudno, vse skupaj, Web, Krtina, Vremenska postaja itd. teče na ubogem Celeronu 466MHz. Še pomnite, tovariši?

Črnega mačka skušamo pripeljati v hišo ampak ga naša Mica nič kaj rada ne vidi. Čeprav je res, da je včeraj še pihala, danes pa se že preganjata gor in dol! Skušamo ugotoviti ali je Črn Maček ali Mačka pa nam ne gre. Po izgledu sodeč je mačka, po obnašanju pa je čisto pravi fant. Ojej...

Malo kolesarim. Hm, to pomeni, da naredim 5-10km na popoldan. Lepo počasi, z Leandrom v sedežku, z nogami na balanci, kot pravi frajer (Leander, ne jaz!). Se temu še reče kolesarim???

Na IP kamere pa najbolje, da pozabim... Šmrc.

12.7.2005

Male spremembe. Boste odkrivali sami? No, predvsem sem nekaj stvari popravil pri vremenski postaji ter webkameri.

A bo tole miren teden? Zaenkrat ja... Še posebej, če jutri res neha končno deževati! A ste videli, koliko dežja je padlo že ta mesec??? Ne? Potem pa le!

11.7.2005

Danes hranimo še eno mačkico. Zdaj, ko imamo svojo muco pa je prišla še ena k nam, črna kot oglje. In kar naprej mjavka zunaj. Kaj naj naredim drugega kot, da jo hranim???

V soboto imeli prvi večji piknik letos. Z malo dežja, a nas ni preveč motilo. Midva vsekakor upava, da so bili gostje, kljub vremenu, zadovoljni! Badmintona smo se kar naigrali, jaz pa sem se malo napekel. Malo več bo treba tehle piknikov! Upam, da bo poletni monsun kmalu ponehal.

Imam krasne slike Tadeje & Maje, s kumaricami in maskami in vsemi tistimi ženskimi žavbami na glavi ampak sem dobil prepoved objave... Šmrc. Mladina danes ni več tako odprta, a ne?

Prejšnji teden je šel tako hitro mimo, da ga še danes iščemo. Če ga kdo najde (skupaj z vsemi leti, ki bežijo mimo), naj ga vrne! Upamo, da ta teden ne bo tak, drugače bo (pre)kmalu spet zima!

A kako Glasbeno željo ste že dali???

Kako bi naredil pan/tilt za kamero? Nimam ideje... IP kamere so tako presneto drage in doma sploh nimam šans... Še posebej zdaj ne, ko so mi na lotu sedmico pobrali...

5.7.2005

Danes sem malce spremenil Glasbene želje - predvsem sem kolikor toliko uredil naslove pesmi. A najbrž so še vedno precej nametane. Da bi jih popolnoma uredil pa ni za misliti. Sorry. Povedati hočem le, da moramo ponovno šteti izbrane komade od začetka. Zato kar veselo na izbiranje želja!

4.7.2005

V soboto smo praznovali! Juhej, Leander! Najprej fino kosilce potem domača torta - Oči naredu, Tadeja okrasila - pihanje svečk, pa še darila, darila! Joj, kako smo bili veseli! Seveda je tudi naša Mica sodelovala, s spanjem... Na koncu pa še gasilska! Mislim, da je bil naš Leander prav zadovoljen.

V nedeljo pa smo naredili 20km s kolesi. Ne se smejat, za nas je to kar veliko. Poleg tega smo našli še klanec vseh klancev, tam nekje sredi Rokovnjaške poti, sredi hribov. Ampak proti domu je pa šlo, huh, je šlo... Sredi temnega gozda, tam nekje med Krašnjo in Moravčami (ali pa bogve kje drugje) leži eno prav lepo jezerce. Akumulacijsko. Ampak ljudje se kopajo, sprehajajo, prav enkratna dolina je tam sredi hirbčkov in gozda! Kar nisva mogla verjeti! Leander se je prav dobro držal le žejen je bil sem in tja... Jah, čez klanc sem pa pršu... Ampak zdaj ne bom kolesaru cel teden!

Kakor ste najbrž že videli na vstopni strani, imamo zadnje čase opraviti z lopovi. Priznam, da sem žalosten in razočaran. Spet. No, v soboto nam je nepovabljen gost vstopil v našo hišo, segel v najbližjo torbico in odnesel denarnico. Mi pa sedeli 5 m stran pri kosilu... Upam vsaj, da jo je bilo precej strah! Kako vemo, da je ona? Naša webcam sicer ni najbolj popolna ampak spol pa se le vidi! No, gospodična se je posnela kar sama. Sicer je težko pričakovati, da bi to kam pripeljalo ampak mogoče pa le. Če jo kdo pozna ali vsaj misli, da jo pa naj sporoči. Vsaj vemo, kaj se je z denarnico zgodilo! Pa dovolj o tem, ne bomo se preveč sekirali, tistih 6.000 + 30 Eurov pa naj si v r*t vtakne!

1.7.2005

Prvega. Čas za nove statistike, ki so na meniju levo. Poleg tega tudi že temperature za Junij ter povprečja/primerjave z lanskim letom.

Dodal še nekaj linkov, popravil program, ga nekaj še dopolnil itd. Skratka, manjši popravki, nadgradnje.

Še dobr, da je petek, a ne?

30.6.2005

Kaj vse človek najde! Naš fotoaparat ima namreč dve kartici in tisto, kar spravimo na drugo... jej, tisto včasih ostane gor malo dlje... Ampak Krtinski kres sem pa slikal!

29.6.2005

Ker smo gostoljubni, nam je zadnjič v hišo priletel golob. Čisto takšen, pravi golob. S številko Slovenija 03-05-280. In je zgledal čisto zadovoljen pri nas, nikamor se mu ni mudilo in tudi nič kaj veliko se ni bal pa tudi še precej mlad je zgledal. Ker smo videli, da je gojen pa še z obročkom, smo klicali na društva za rejo golobov in res: čez 15 minut se je že lastnik oglasil iz Lukovice. Še sreča, da je golobček počakal na oknu in ni pobegnil. Tako je bil srečno vrnjen lastniku. Pri 1 mesecu starosti (kolikor je rekel lastnik) ni rečeno, da bi preživel v divjini.

V nedeljo smo se kopali v domačem bazenu! Kulll, vročina pa taka, čeprav je v Logatcu malo bolj prijetno. Jedli, pili in se kopali.

V ponedeljek pa nevihte! Prve prave nevihte letos. Jaz pa, hop na balkon, in slikat strele. Poslikal sem celo kartico in dobil le tile dve patetični slikici. Ahhhh. Se počasi učim in mogoče, enkrat, ko bom velik, bodo pa boljše. In ko bom imel malo boljši razgled!

Danes pa ful huda nevihta! Na žalost smo bili ravno eno uro brez elektrike (ravno ko se je začelo, je vsega zmanjkalo...) in zato tudi postaja ni nič zabeležila... Začelo se je s pihanjem na 18,7km/h (kar je pri nas veliko!) in potem je vse šlo v maloro. Eh, smola pa taka! Adijo rekordi... Podrlo nam je 2 (DVE!) drevesi, ne moreš verjet... 5 metrov zraven pa plastični stoli nepremaknjeni, pa bi jih moralo razmetati dosti prej kot drevesa... Pa toča. Spet.

Danes sem bil službeno v MB. Neverjetno luštno je bilo!

24.6.2005

Tudi stare ideje včasih svoj čas najdejo! Od danes naprej nam lahko poleg prižiganja Lučke zavrtite še Muziko po svoji želji! Prave pravcate glasbene želje! Le da so za nas in ne za vas. Prosim, navalite, da vidimo vaš okus. Izbira ni prav veeeelika, dovoljšna pa je, a ne?

Kres. Sicer ne več zaradi poletnega solsticija ampak zaradi države... Tudi v Krtini. Smo šli samo malo od daleč pogledati. En tak večerni sprehod.

Eh, ja, od včeraj gredo pa dnevi dol, kaj? A ŽEEEEEEE????!!!!

23.6.2005

Dobili novega člana družine! Malo sem še sramežljiva pa tudi tooooliko ljudi je okoli mene! Še zelo težko me je ujeti, še bolj težko pa slikati! Imena še nimam, začasno sem Micka. Mislim, da bom tukaj kar uživala.

Mal tudi morje pogrešamo... a ne de?

21.6.2005

No, pa smo doma! Najbrž niste opazili ampak mi smo bili na morju! Juhu! Našli smo en luštkan plac, vrgli opozorilo stran, postavili šotor in se šli kopat! Kar tako, malo čez vikend... Ker smo - skoraj - končali s šolo in ker na morju še ni presnete gneče. Mislim, da smo se imeli kar kul, čeprav smo dali najprej skozi tri kampe, preden nam je bil ta zadnji všeč. Jah, malo smo izbirčni, to je res. Namenjeni smo bili v Rabac ampak nam ni bil všeč, tja smo šli samo enkrat pogledat. Pa Labin smo si zraven seveda tudi ogledali. Poceni dopustovanje smo sicer pokvarili z obiskom Orient Expressa v Divači, kjer smo zapravili skoraj toliko kot prej v štirih dneh... Ampak nam ni bilo žal! Božanska papica! A veste, kako se stlači 6 ljudi v Espace-a za štiri dni na morje? No, takole zgleda, ko odpreš prtljažnik... In ker se vsi kar naprej pritožujejo, da me ni na skoraj nobeni sliki, še ena z mano! (Sam da dobim v roke tistga k je to sliku...)

Štiri dni se sicer malo sliši ampak se mi zdi, da so bili zeeeelo intenzivni. Opekli smo se vsi, nekateri dobili pike od sonca, porezali ali kako drugače se poškodovali tudi skoraj vsi, se prehladili, imeli vročino, spali med kosilom, si izmišljevali pravljice za lahko noč, se borili dan in noč s kobilicami in komarji, bili prepihani, pekli sipe, lovili ribe z v šotoru narejenimi pripomočki itd. itd. itd. Priznava, MIDVA sva ZMATRANA! Predvsem pa nas je začela po treh dneh srbeti r*t. Predolgo časa na enem mestu. Enkrat bo treba en avtodom nabavit. Ko bova velika in bogata... Japajade!

Skratka, huuuuudoo!

Kaj se pa kej kle dogaja???

15.6.2005

Tadeja je fertik z osemletko! Včeraj bili na valeti, danes dobila spričevalo in eto, konec. Pa je šla prva stopnja šolanja! Jutri pa je že vpis na srednjo šolo. Brez predaha. Tako, da je bila tale mesec prava panika. Ampak pri Tadeji se ni bilo za bati, tako dobra je bila, da je bila lahko včeraj do 2:40 zunaj... V Lajfu, Domžale. Ejeejejejeje, pri 14-ih... Jaz sem bil v njenih letih v postelji po Cik-Caku!

Skratka, valeta je bila neverjetno kul, povabili so nas v Studenec, v letno gledališče. In potem dve uri zanimivega programa treh zaključnih razredov. Smo se prav fino zabavali, jaz pa sem poslikal 172 slik. Mogoče sem res malo pretiraval, ampak hej, valeta je samo enkrat!

Najprej so plesali četvorko, nekaj kulturnih točk s plesom in violino, razredi so se vsak posebej predstavili s prav dobrimi idejami, podelitev priznanj, predaja ključa, zahvala učiteljicaam in na koncu še vsi skupaj eno gasilsko. V Tadejinem razredu so si sposodili še Leandra, ki je bil - bolj ko je šlo proti koncu - vedno bolj pogumen. In glasen. Zelo glasen. Še dobro, da smo sedeli čisto spodaj in nismo videli, kako se morda kdo jezi na nas... In potem ven, v life. Sicer pa si je Tadeja čisto zaslužila! Priznanj je prinesla samo od letos toliko, kolikor jih jaz do zdaj videl nisem, kaj šele dobil...

Vremensko postajo sem vpisal še na awekas.at in weathestations-online.net. Banerje sem seveda takoj nalepil gor na osnovno stran VPje. Awekas je prav dobro narejen in enostaven za uporabo. Mogoče nam naredijo tudi karto Slovenije, če nas bo več. Na žalost je v Sloveniji online samo 6 privatnih vremenskih postaj.

Mitja ima angino. Antibiotiki in še v šolo mu ni treba. Fant res trpi, cel dan za računalnikom... Japajade!

La Vita e Bella! A ste gledali film? Enkratno, enkratno... in kako hudičevo realno/ resnično/ grozno/ strašno. In če bi hotel kdaj obupati, se spomnim samo na Benigni-ja in je... A ni res???

Ma, kje sem se zdaj na to spomnil??? Najboljše, da grem spat!

12.6.2005

Danes smo čakali nevihte in slabo vreme. Pa njih od nikoder. Še dobro, kaj? Tako smo izkoristili kolikor toliko lepo vreme in bili večino časa zunaj. V soboto vse pokosili, porezali živo mejo in sploh vse, kar se je dalo porezati, v nedeljo pa obiski! Flori in Mitja imata že prave kolesarske pohode.

Zgleda, da nam je Mitja zbolel... 37,9 danes zvečer. Ja, fino...

Pejmo spat, jutri je služba... Časi so viharni, konec šole, vsi bezljamo ko norci... Na dopust bi morali!

9.6.2005

Ste že mislili, da se ne bom več oglasil, kaj? Ma ja, po statistiki sodeč tegale itak nihče ne bere. : Užaljenček :

Sprememba oblike. Nekaj se trudim uskladiti zadevo. Mogoče mi bo pa ratalo. Če niste zadovoljni, se ne sekirat, saj bom spet spremenil.

Grafe ste opazili na vremenski postaji? Meni se zdijo prav v redu. Zdaj pa res manjka samo še količina dežja in nič drugega. Potem bo pa nekaj časa mir. Vsaj zdi se mi in tako tolažim domače. :)

Ker je bil naporen teden, šele danes pišem, kaj se je kaj dogajalo. V soboto, kakor ste najbrž že opazili, smo šli na izlet v Ljubljano. Ja, končno grem lahko na izlet z vasi v mesto! In čisto nič ne zavidam meščanom... Ker sem bil polovico življenja v mestu, ga mam čist dost! Skratka, šli smo v Ljubljano, posebej pogledat razstavo v Tivoliju, preveriti utrip tržnice, kjer je vse rdeče pod rdečimi strehami (zakaj le???), preveriti staro Ljubljano in se nasploh malo sprehajati v sobotnem jutru. In seveda na kebab-gyros-souvlaki oziroma kakorkoli že temu rečete. Prav luštno je bilo, več o tem je spisala Helena, navkljub češnjam, ki so rdeče samo pod rdečo streho. Takoj ko prideš izpod rdeče strehe ti je jasno zakaj je taka streha tam! Kolikor si prej navdušen nad barvo rdečih sadežev, toliko bolj si potem razočaran... Hja, smo že navajeni, a nede? Mene itak vsak trgovec prinese naokrog.

Nedelja? Nedelja??? Kam, hudiča, pa je šla nedelja?

V domžalski knjižnici smo si nabrali paleto knjig. Jim pomagamo seliti! Čim več knjig si izposodiš tem hitreje se bodo preselili. Tale knjižnica zdaj je res postala že malo majhna, včasih čakamo in čakamo...

Tadeja ima danes končni izlet. Naslednji teden pa Valeto. In potem srednja šola. Kam grejo pa leta? Na otrocih še najbolj opaziš, kako čas leti, šmrc, šmrc.

Tadeja in Mitja sta čez vikend uživala v GardaLandu in Safari parku. Kul. Mitja imel prejšnji teden operacijo zoba. Ubogec... je bil še par dni ves zatečen. A se je zelo dobro držal! Čestitke!

Ker jemo zdravo, se moramo tudi temu primerno razgibavati, zato vsak dan špilamo badminton. Da ne bi kdo rekel ali celo pomislil, da hujšamo! Nikakor NE, take misli načelno zavračamo!

2.6.2005

Flori VSE NAJBOLJŠE!

Kaj gledate vremensko postajo? Zdaj samo še grafi manjkajo... S tem se bom pa malo več zafrkaval...

Statistiko imamo zdaj v dveh delih: za Krtina.com in kermauner.net. Nove temperature so na strani za temperature, izdelal sem še eno primerjavo med starimi in novimi temperaturami. Temperature za Maj in primerjava s prejšnjim letom. Kul. Kontrolni program je že 2.6.4. Sem dodal privat vremenske postaje v glavni pregledni ekran.

Še zmeri sem jezen na inteligentne hiše... Poglejte si Hišo, ki ve več! Stara je cirka 70let ampak se dobro drži, a nede? Da ne govorimo o krmiljenju čez internet, PDAje, telefone itd.

Po novem se razgibavamo z badmintonom. Ob večerih. Ej, na morju bomo suhi ko prestice...

Ja pa ja de!

31.5.2005

Te čase sem se vrgel na spremembe strani. Mic po mic dodelujem strani Vremenske postaje, zdaj so na voljo Trenutni podatki, Zgodovina, Temperatura in celo za strojno opremo sem nekaj napisal in dodal nekaj slikic. Grafi pa še čakajo... No, počasi bom še dodajal zato kar prihajajte. Navala se mi najbrž ni bati, kaj??? S te strani bom tudi vrgel vse temperature in podobne stvari, vse bom prestavil na vremenske strani. Tako, da bom lahko tukajle nemoteno nakladal naprej.

Program Krtina gre tudi čez velike spremembe, dodati moram povprečja, nove statuse, uskladiti podatke z vremenske postaje itd. Še s tem se mučim...

Šele ta teden sem odkril, da smo dobili konkurenco na koncu lanskega leta. Na krtina.net. Linka pa že ne bom dal, ker je konkurenca, a ne, kar sami pejte gledat! Zaenkrat strani stojijo, a upam, da se bodo kaj razvile! Takle majhen kraj na svetu, pa se tepemo za domene, kaj? Vam rečem... iz tele Krtine bo še nekaj!

Sicer malce pozno, a vseeno: lepo pozdravljen Sandi in krtina.net, in srečno!

Pa je šel mesec maj, kaj? Čao, čao... Le tega ne vem, kako bom pa zdaj temperature naredil za maj, polovico jih imam po starem, polovico pa po novem... Heh.

Malo me je sicer sram priznat ampak skoraj vsak dan odnese s priključkov za vodo kakšno cev in gre voda v nič... Nikakor si je ne upam pustiti odprte. Čudno, ne? Kdaj se bo vojna nadaljevala - Part III?

29.5.2005

Dolg vikend, a ne? Dolg in vroč. V soboto peljali Flori v Zapotok na piknik, Helena, Leander in jaz pa smo se šli hladit v Iški vintgar. Kjer pobirajo 500 sit po novem... So vsi ratali ko Bohinjci. No, če pa bodo uspeli ohraniti s tem denarjem naravo potem jim dam rade volje. Je bilo tam ogromno ljudi, me prav zanima koliko svinjarije ostane za njimi... No, mi smo pa veselo čofali po vodi. Malo pa tudi hodili naokrog. Slike so bolje slabe, vse preveč kontrastov. Ko je Leanderček zaspal smo zavili še po koš za listje in šli pogledat še na vrh Kureščka. Tam pa skoraj nikogar, čudno.

V nedeljo pa smo praznovali Florijin rojstni dan. Vsaj po mojem smo vsi uživali. Popokali smo 50 vodnih balončkov in najmanj 10 mercatorjevih vrečk. Vsaj trije smo bili čisto mokri... Ej, sedem let ima že ta punca... Ojej!

Vsi se strinjamo, da je Leander naporen ko strela! So vsi dveletniki tako naporni ali samo naš? Včasih nas je 5 premalo, da bi ga ukrotili... Ali pa je samo tako razvajen, ker je najmlajši???

Vsa čast Tadeji za njenih 53,5 pik na ekstercih. Ni problema za vpis, čeprav je njo še vedno strah... Eh, jaz se nisem takole sekiral, ko sem bil na koncu osnovne šole. Vidim pa, da se tudi Mitja prav nič ne bo. Fantje!!!

A kej gledate Vremensko postajo Krtina?

26.5.2005

Evo, KONČNO še to!

Ponosno odpiram nove strani Vremenske postaje Krtina! Lahko ste kritični a seveda ne preveč. Sem se preveč namatral, da bi mi zdaj kdo skušal vzet veselje... :=)

Trenutni podatki se osvežujejo na minuto, spravljajo pa se na vsakih 10minut in iz teh se dela tudi zgodovina. Vsakih 10 minut se osveži min/max za tekoči dan, vsake dve uri se osveži za tekoči mesec, vsake 4 ure za tekoče leto in vsake 4 ure za vse zbrane podatke. Grafov še ni, potrpite še malo, že te strani je bilo težko narediti! Kaj se pa sam matram, kaj? Če ne bi bil škrt bi dal 20 Eurov in bi to samo delalo... Vse ostale informacije bodo kmalu na linku Strojna oprema.

A ne da, da je vročina? Jest bi kar spal...

Čez vikend praznujemo Florijin rojstni dan! Juhu, torta!!!

A ste videli avtomatizirano hišo na Hevreki? Tako, ki jo lahko krmiliš na daljavo? A? Uauuuuu! To pa je nekaj, kaj? Me prav zanima koliko $$$ moraš odšteti za osnovni nabor, da naprimer lahko rolete spuščaš...

Ma, še zadnja stara bajta v Krtini se krmili na daljavo... Pa nima bl**dy rolet.
Ja, včasih sem malo jezen, ker se zadeve, ki v osnovi sploh niso nič posebnega, prodajajo kot tehnološko čudo in višek tehnologije. Potem pa hočeš kaj kupiti in narediti, pa ne gre. Še zdaj se spomnim, kako sem moral za vsako stvar prav prositi, da so mi jo prodali... Vsi bi samo še svetovali... Naredil bom eno podstran o vseh zajetih podatkih v naši hiši. Upam, da kmalu, bomo videli, koliko sploh je teh podatkov. Kar nekaj jih bo, se mi zdi!

Kva je kul zalivat na daljinca! Po pravici povedano se še ne upam pustit odprte vode same... Pa delam z daljincem. Medtem ko Mitja tlači glavo zraven!

Ste uživali na Dan Mladosti???

22.5.2005

Delovni vikend. Ampak tak, s prav dobro večerjo v Logatcu. Mmmmmm, sva se dobro najedla. Drugače pa kosili, sadili, pleli in vsega boga počeli. Danes šli pa pogledat še Babjo jamo na Gorjušah, kjer so se skrivali naši predniki. Seveda sem za oba dogodka pozabil fotoaparat... Eh. Tko, da nič slik. Nič, nič.

Vsi smo nekaj prehlajeni. V tej vročini, ej!

Jutri je nov delovni dan! Ohhhhhhhhhhh.

19.5.2005

Evo, končno doma! Mater sem vesel! Ogromno dela me čaka doma... Kdaj bom to vremensko postajo na net dal? Zdaj bi bil pa res že čas...

Samo, da bo čez vikend lepo vreme!

15.5.2005

V tem tednu sva končala! Darilo je bilo predano in začelo je svoje življenje! Juhu!

Na http://www.kermauner.net!

Odkar so nam zaprli uvoz na avtocesto, je povsod strašanska gužva. Povsod samo še kolone. Občina in Dars se kregata, mi na naj... In tako je vedno, kaj?

Ker nam je avtocesta razdelila tudi Krtinski hrib, tako, da ima zdaj dva dela, smo morali zadnjič pogledati še drugi del. Smo se prerivali in uživali. Mitja je bil žalosten, ker ne dobi fotoaparata v roke, Tadeja pa je bila nekaj poredna in smo jo kar...

Darilo smo oddali v soboto popoldan, seveda pa smo dopoldne izkoristili - ko gremo že na kras, a ne? - za izlet. Trstelj je bila naša smer. Leander se je malo nosil, veliko pa je tudi prehodil. S seboj smo vzeli oziroma nas je vzel tudi kuža iz Lipe, ki je šel z nami čisto do vrha in nam pojedel skoraj vso salamo... Na žalost vreme ni bilo najlepše za razgled, kakršnega bi lahko pričakovali s Trstelja. Morje in Tržič se je sicer kar dobro videlo, nad Ronchi je že divjala nevihta. Pogled na Gorico in Tita pa je bil bolj slab. Na koncu nas je prišel pozdravit še avion, na poti navzdol pa smo šli pogledat še presneto zaraščen kraški napis Tito. Se ga ne vidi več...

Jutri pa jaz na morje!

8.5.2005

Tudi izlet okrog hiše ali pa celo vasi, je lahko presneto zanimiv. V teh deževno/sončnih časih nam je kapnila prav dobra ideja, da si gremo končno malo bolje ogledat naš Krtinski hrib. Poleg tega naju že dolgo drži, da si greva ogledati spomladanski gozd. In vse te zelene travnike in poljane! Leander je strašansko užival, ko se je nosil in/ali ko je razbijal po gozdu. Na hribu lahko človek najde zelo zanimive stvari, ena od njih je bila tudi tole. Komu kaj jasno, čemu namenjeno? Našli smo še skriti sadovnjak, hišico za vodo, polja borovnic in ogromno lešnikov. Dodobra smo si seved ogledali Zgornjo in Spodnjo Krtino. Še se vrnemo. Ko bodo borovnice. Ali pa gobe. Ali pa samo lep dan...

Zadnjič sem se nekaj matral z nevihto. Uspelo mi je pa posneti samo tole. Eh... Mogoče se mi je pa roka tresla, ko je vreme tako mogočno zaoralo?

S Heleno delava, delava, delava... Do sobote mora biti vse končano! Potem pa na Trstelj.

Trava raste ko nora, dežuje pa kar naprej. Kdaj naj pa kosim??? Jah, če je pa lepo, gremo pa raje ven...

Vsi smo na dieti. No, zdajle bi vsi skočili name... Bolj pravilno je tole: vsi smo na zdravi prehrani. Brez loncev makaronov, kruha z margarino, pomakanja kruha v holesterol... Ojej. Čeprav, to pa moram priznati, Helena pripravi zelenjavo, ki je še pogledal ne bi, tako okusno, da je joj! A bom postal vegetarijanec? No, do naslednjega tedna, ko bom pridobil spet 5 kil v portoroških hotelih, kjer se hrani nikakor ne morem upirati...

2.5.2005

Dolgo časa nič, kaj? Saj veste, življenje je naporno in dan ima - bogve zakaj samo - 24 ur. Nekam premalo se mi zdi. Starejši kot sem, manj ur ima dan. Potem moram pa še spat, jest in sploh delat še take podobne neumnosti. Sama izguba časa...

A vseeno, da opišem malo prejšnji teden. Mogoče ste že videli, v sredo smo bili v Gradcu in Termah Blumau. O tem je vse napisala Helena, jaz bi to mnogo slabše naredil! Lahko le napišem, da smo se imeli prav fino in smo uživali! In vsa pohvala našemu spejsiju! Končno lahko vsi enostavno in komot kam pridemo... Pa še na dolge ture malo manj popapca: okrog 8.5 pri 130km/h. Mogoče bi šel drugič samo 100km/h? Ah, koliko bi lahko prišparali!!!!! :)

Včeraj smo le šli na izlet. Na Malo planino, za Veliko smo še premajhni (premal kondicije). V takem krasnem dnevu smo res zadeli in čas in vreme. Vsa pobočja so bila v žefranih! Seveda so bili nekateri utrujeni, ko smo prišli gor, a po kratkem oddihu smo bili vsi zadovoljni! Potem še malce po pobočjih navzgor, skupaj s tisočimi drugimi (oh... cel vesoljni svet je rinil tja gor...), a h kočam nismo zavili. Preveč ljudi, z muziko in pivom. Groza. Lepo pa je videti, da nastajajo novi stanovi, po istih načrtih kot stari. Povsod polno rožic, celo teloha še polno. Še sneg smo našli, otroci so seveda takoj navalili nanj. Leander se je - seveda poleg vseh ostalih! - zelo izkazal, skoraj večino poti je hodil sam. Še pupke smo šli pogledat. Nazaj grede smo se še ustavili pri cerkvici ob poti, kjer smo imeli še piknik. In kjer smo neusmiljeno uživali!

Seveda sem v Gradcu kupil vremensko postajo. Ta najcenejšo za 149 evrov. V naslednjem dnevu sem jo že zmontiral in jo nabil na steno v dnevni sobi. Še en dan sem porabil za povezavo s PCjem, pri čemer sem skoraj zgubil živce... Zakaj so te bl**dy kabli vedno, ampak res vedno!, prekratki??? Seveda sem moral dokupit še eno kartico za serijske porte, jih je že zmanjalo. Potem se je izkazalo, da program za zajem pozna COM porte samo do 4 in sem moral še zamenjati stvari v programu. Skratka, na vsakem korakcu ena mala težava, težavica. Ampak uspelo pa je le... Na spletu podatkov pa še nimam, cincam med wswin programom in svojim, lastnim. Že tako rabim še en program za zajem itd. itd. Trenutni podatki so zaenkrat samo na strani o Vremenskih postajah. Naprej pa, ko se odločim kako kaj.

Prejšnji teden smo šli še malo po slovenski zemlji (dobesedno) in ob Savi v Pirničah. Uff, kako razdejanje pusti voda za seboj. Na slikah se sicer ne vidi, a je res kot pravo razdejanje. Nismo sicer peli: Naša četica koraka, čisto lahko pa tudi bi! Leander je užival ob temle, one pa malo manj... Hitro so se umaknile. Ostali pa smo uživali, spet, ob pomladi. Otroci pa so zmetali pol brega v Savo. Če je kje spodaj bolj narasla zaradi tega, se opravičujemo!

Danes prvikrat pečemo zunaj! Juhej! Bolj manj je juhej, ker sem eno leto starejši... Letos sem se odločil, da jih imam 24! Ta številka mi je čist všeč. Vsekakor je to boljše kot, da jih imam več kot jih ima naša hišna številka... Heh...

Koordinate preveril z GPSjem. Skoraj čisto enake, kot iz Kremna. Pri petih satelitih odstopanja samo par metrov.

23.4.2005

Zadnje čase sem bil precej v službi, v četrtek sem imel še nočno. V petek pa še športni dan. Danes sem pa bolj bogi in več ali manj spim. No, ja. Zato bolj malo prispevkov...

Čeprav je danes precej pihalo smo bili kar lep kos dneva zunaj. Celo pokosil sem travo. Prvič letos. Helena je uredila tudi vse rožice. Ah, pomlad...

Zjutraj sva šla še na tržnico. Jejhata, kako se človek lahko temu upira? Njam, njam...

Sredi tedna nam je zbolela še Tadeja, tako, da je bil ta teden edini normalen v familiji Mitja.

Enkrat naslednji teden gremo v Graz in Bad Blumau. Če ne veste kaj in kje je to, ne skrbite, bomo slikali kot nori! Vremensko postajo upam da tudi!

17.4.2005

Današnji dan je bil bolj ubogi. Še vedno smo bolni... Čeprav je bil lep dan, je toliko pihalo, da smo bili bolj malo zunaj in smo se bolj grizli noter. Čeprav sva potem popoldan s Flori odkrila dva prehoda pod avtocesto pa prehod čez Radomeljščico in podobne avanturistične zadeve!

Zdaj imam popolne koordinate. Vse prej je bil samo približek in napaka. Hja, se zgodi.

x=473967 y=111897 v državnem koordinatnem sistemu D48.
Višina 311 metrov nad morjem.
Zemljepisna dolžina vzhodno 14°39'29.47" (14,65818611), širina severno 46°9'2.57" (46,15071389).
GMT + 1 h zimski čas DST.

16.4.2005

Ukvarjam se z http://www.krtina.com/vreme/vreme.asp zato pa nimam časa kaj napisat. Pa še danes smo bili skoraj cel dan zunaj... Ciprese so posajene, skoraj... Voda tudi. Part II. se je skoraj končal, še preveriti moram.

Pa spet dežuje...

Candy-a smo kupili! In še sestavit sem ga znal tako, da ni nič puščalo že iz prve! Juhej! Zdaj pa razstavljam stari pomivalni stroj - joj, koliko zanimivih stvari skriva v drobovju... Že vidim, da si bom moral šupo postavit za vse rezervne dele. To bo Helena vesela.

Helena in Leander oba bolna. Prava revčka, kašljata pa še vročino imata. Bolj malo spimo...

11.4.2005

V soboto sadili ciprese. Vsak od otrok si je posadil svojo. Še Leander je pomagal.

Luksi je naša vaška zver. Kot Tiger. Tak, nenevaren. Samo na palčko zna misliti in na čisto nič drugega.

Nedelja je bila na žalost bolj deževna zato smo si šli ogledat Teslove poskuse v grad Bistro oziroma Tehniški muzej. Grad prehodili po dolgem in počez. Povsod nas je bilo dosti...

A veste, kako se stlačimo v avto? Leander je seveda voznik...

Danes sem tako "dobre volje", da bi se najraje zaprl v klet in prezimil dokler ne mine! Sicer je pa jutri nov dan, kajne?

Helena in Tadeja sta šli na prvo ponovitev Othelle. Velikodušno sem prepustil svoje mesto Tadeji. Nekako mi taka znanstveno fantastična opera ne sede... Bomo videli, kaj porečeta.

Samo še težim, da naj gremo v Graz. Tam imajo namreč vremenske postaje. Skoraj, da ne morem na nič drugega misliti kot na to... Ah, še vedno sem mali fantek, a nede? Pa kregam Mitjo, ko se ne more upirat svojim željam... Ej, ej, razvajen sem, da se kar kadi!!!

Part II. čaka na boljše čase: na čase brez dežja. Ko dežuje, se ne vidi, da pušča!

A čmo kupit pomivalni stroj Beko za 75k ali Candy za 99k??? Zakaj so take razlike??? Zakaj je en Miele potem 250k??? A je zlat al kaj? Oh, pa so šli prvomajski prazniki...

7.4.2005

Piskec vs. BloodyTube, Part I:
Zdaj pa gre zares! Skoraj za življenje in smrt. Nabral sem dovolj poguma, volje in odločnosti in napovedal vojno cevem za vodo. Če jih zdaj ne porihtam, me reši samo še vodovodar... Zato sem se odločil, da vse podokumentiram, da lahko boj potem še od daleč opazujem in se učim iz lastnih napak. A nede?

Takole se je začelo: kupil sem Alkatel cevi (potem ko sem zaradi škrtosti zapravil že kup denarja za različne cevi in ostale neumnosti), spojke in še polno drobnarij. Prvi problem: kako spraviti cev skozi hišo ven? Ampak to je šlo kot namazano. Torej 1:0 zame! A BloodyTube takoj vrne udarec - ker je cev trda, je nikakor ne morem dovolj ukriviti, da vstavim razdelilnik. Moram razbijati veliko cev položeno pod plošče. Rezultat izenačen 1:1. Vstavim razdelilnik, hočem narediti priključek za vodo pa nimam spojk. 1:2. Grrrr. Pripravim vse ostalo, kjer bom spajal z cevjo naprej, v omarici ventila, na pipi, na koncu cevi, pri umivalniku pa sem lisica in se ne pustim izigrati. Bom najprej poskusil a vse dela! Ker gre vse ostalo brez problemov, izenačim na 2:2. Spat grem pomirjen, bitka še ni izgubljena, samo, da se čimprej spravim v Bau-whatever. Nadaljevanje sledi.

Danes Mitjo presenetil sumljivež. Pod pretvezo, da prosi za flašo vode, se je kar sam povabil v hišo in si vse skupaj lepo ogledal. Ker sem prišel domov pet minut kasneje, sem ga še ujel in sumljiveža slikal. Ej, človek je šel po vseh hišah naokoli in probaval ali pride notri. Pri nas mu je uspelo. In tako smo bili ogledani. Zdaj lahko samo še čakamo, kdaj nas kdo okrade... V spodnji Krtini je to, po besedah drugih, že vsakdanjik. Vsak teden kakšna hiša...

Mogoče nam pa pomivalni stroj odnesejo in nam ga ne bo treba voziti na odpad??? Ja, ja...

Zato sem sklenil, da je najbolje čimprej vse zapraviti! Sicer pa tako ali tako nimamo prav veliko. Še pohištva ni... :) Prenosnika bom pa v službo nosil in še tretjo web kamero naštimal...

Nabavili 15 cipres. Samo še posadit jih je treba. Uredili smo vrt, vse prekopali, posadili rožice, pognojili, skratka, ta teden smo bili pridni. Vsak dan do večera zunaj. Kul. Končno!

Mi smo natanko na:
x=473967 y=111897 v državnem koordinatnem sistemu D48.
Višina 311 metrov nad morjem.
Zemljepisna dolžina vzhodno 14°40'00", širina severno 46°9'00".
GMT + 1 h zimski čas, GMT + 2 h poletni čas.

3.4.2005

Včeraj zdesetkali zaloge Terana. Ampak sem bil danes čisto v redu. Domače, domače... 6 ur težkih debat! Zanimivo in zelo poživljajoče.

Danes smo pa delali. Stopnice so prav kul, bomo videli, če se bodo prijele. Popravil in priredil robnike, šprical drevje. Popoldan odkrili bajer v bližini Doba. Pozimi smo samo od daleč videli, da se drsajo, pa smo šli danes - končno - pogledat. Ej, želve, race, ribe, vsega boga živali... Urejeno, s koši za smeti, s piknik placom in podobno. Čemu je namenjeno pa še zdaj ne vemo. Meni se zdi, da je ribnik od kake ribiške družine. Se moramo pozanimati!

Pokvaril se nam je pomivalni stroj. Že nekaj časa je dušo spuščal, zdaj pa jo je dokončno spustil. Pa ravno zdaj, ko sanjam o vremenskih postajah! pa, pa... Ni ga junaka, ki bi, pri 6-ih ljudeh v družini, na roke pomival. Že za zajtrk se nagrmadi cel kup... Eh.

1.4.2005

Nove temperature, statistika, povprečja, poraba. Že 1-ega, kaj? Hitro, hitro...

Sanjam o vremenski postaji pa se ne morem odločiti med ws 2300 in Wmr928n. Razlika je v kvaliteti a tudi in predvsem v kakšnih 300 eurih. Zgleda, da bo vse skupaj ostalo pri 1. aprilu in sanjanju. Zakaj mora hudič pri nas stati 68.000 v avstriji 190 eurov, v nemčiji pa 179 eurov? Kdo pobere razliko? Ma, jaz bi jih vozil dol za tako razliko, saj je skoraj 20.000 sit razlike. Eh, Vantage Pro plus je pa že okrog 1000 $. Preveč, preveč zame, mnogo preveč...

Mitja bolan. Ampak to ga čisto nič ne moti, da ne bi sedel za računalnikom. Halo?

Jutri nas obiščeta Helenina tašča in tast. Kakšno fejst kosilo pripravljamo! Mljac, mljac.

Od vseh me je Flori najbolj potegnila za 1. aprila. Lump mali.

Helenin opis školjčišča je enkraten. Mater se je potrudila, kaj?

Kolikor ste videli, smo zamenjali vstopno stran. Za njo lahko, lahko pa tudi ne, glasujete na forumih. Če ste zadovoljni potem ok, če pa niste pa tudi ok, saj se bo čez kak mesec spet zamenjala. Če hočete dostopati do stare (starih) vpišite samo www.krtina.com/default1.asp ali www.krtina.com/default2.asp in bo.

Rad bi se igral z grafi pa ni nikjer nobene free kontrole za risanje grafov. Kako to?

28.3.2005

Hja, smo šli na primorsko kar zvečer! Kaj bi čakali na jutro... Smo naredili kaos a je bilo kul. Zjutraj pa tak lep sonček in toplo! Čeprav nas je po parih urah začelo srbeti in smo morali iti kar naprej. In smo se odločili za, le kam?, na morje! In veste, kaj smo našli? Day After pokrajino... Tako si - vsaj jaz - predstavljam tisti dan po atomski vojni... V megli smo odkrili pravo pokopališče... školjk! Še Leander je bil navdušen, čeprav so mu bile školjke kot kamenčki. Za metat... Ker smo bili veseli, da smo končno odkrili tisto, kar smo že dolgo iskali, smo naredili še eno gasilsko!

In to je Velika noč!

Ja, jutri je pa služba! Pa vrtec! Pa šola! Pa konec praznikov... Šmrc, šmrc.

27.3.2005

Velika noč!

Imeli smo se pa zelo fino! Že navsezgodaj v soboto smo odšli na dolenjsko žegnat Helenino najboljšo potico na svetu in malenkost od mojega kruha in vse barvne zmožnosti naših otrok. Letos je bil župnik kratek in Leandru ni postalo dolgčas. Še dobro. Potem pa smo, hm, jedli, a ne... Mlajši so maltretirali mačke potem pa smo šli, da si malo opomoremo, nabirat zvončke. Joj, pa koliko jih je bilo! Dan je bil lep in brez dežja!

Jutri pa na primorsko! Uffa, kake počitnice, samo okrog skačemo!

Ste vi tudi težji za 2-3kg? Še dva tedna se ne bom pobral. Rupurut je zakon!

22.3.2005

Krtina postaja nevaren kraj. Tako kot cel svet. Sosedu danes vlomili v avto sredi belega dne na dvorišču. Vsi so bili doma. Eh, žalostno. Žalostno. Žalostno. In naša vrla Policija? A sploh kaj rešijo? Eh. Še bolj žalostno... Se raje ne bom sekiral. Kamere imamo itak povsod. Pa naj se lopovi snemajo.

Velika noč se bliža, v petek barvamo jajčka. Juhu! Spet bomo malo izpopolnili umetniško žilico.

Jamski človek je bil enkraten. Cela dvorana v smehu. Kako smo se prepoznavali in se istovetili z igralcem na odru! Če hočete vedeti, kje in kakšne so razlike med moškim in žensko, morate predstavo videti! Potem je vse kristalno jasno.

Leandru je potrjeno, da je imel vročino zaradi cepljenja. Zdravnik je rekel, da prvi v petih letih. No, tudi ok, samo da je drugače zdrav! Prav res nismo prav veliko doma zaradi njega. Večkrat midva paniko delava, kakor pa da je bolan. Hm, še zdaj, po štirih otrocih, naju včasih preveč skrbi... Flori pa tako ali tako skoraj še ni bila pri zdravniku. Od kje neki majo te gene? Smo čisto veseli za to!

Ste že oddali dohodnino? Midva delava na tem, oh, kako lepo je to opravilo... Prav uživam, bljak. Še dobro, da jo lahko oddamo elektronsko. Letos drugič.

Šli z bicikli po zvončke in regrat. Zvončki so Kronce, regrata pa nikjer. Tistih celih belih polj zvončkov o katerih se govori pa ne najdemo. Poleg tega pa so tukaj naokrog pognojili že skoraj vsa polja in hop, pa gre regrat v maloro. Takega pa ne bi nabiral, pognojenega...

Zdaj pa je POMLAD, kaj? Tudi astronomsko. Hvala Bogu! Končno!

19.3.2005

A veste kako se konča, ko se jaz lotim dela z vodovodom/kanalizacijo? Takole. Jasno je, da se moram lotiti še enkrat. Zdaj sicer v kuhinji vodo lepo požira ampak vedra pa tudi nočem imeti v kleti, kajne? Kaj sem vse spravil iz cevi! Kile svinjarije... Saj ni čudno, da ne požira. Le kako pa narediš, če imaš cevi v zidu? Vse razbiješ? Ja, fino...

Lepil mrežice na fasado, na luknje od špirovcev, da mi ne bi spet ptiči gnezdili notri. Mogoče preprečim dostop tudi sršenom in osam. Ptiči so hecni, posebej siničke, nič ne pomišljajo, zdaj pa mi te mrežice kar kljuvajo dol. Že vidim, da bomo spet imeli kakšnega ptiča noter. Ko si naredijo gnezdo je pa že prepozno, jih že ne morem ven vrečt, tako grozen pa spet nisem. In vse to delajo, čeprav imajo tako fino gnezdece na garaži!

Helena me je včeraj presenetila, samo tole sem danes še lahko slikal. Skurila je precejšen kup, tisti od zadnjič. Pa tako lepo je gorelo, kaj šele kadilo! Uaaaau. Vse sosede in celo zgornjo Krtino smo zadimili... Še dobro, da smo zvečer slišali, da je prepoved kurjenja zunaj. Blagor nevednim, kaj?

Ampak pomlad pa JE. Zvončki, trobentice, narcise in tulipani, vse brsti, cveti in poganja. Tako lepo je sedeti malo zunaj. Po tejle dolgi zimiiiiiii. Končno!

Danes greva s Heleno spet ven! Čaka naju Jamski človek v Mengšu. Mislim, da se bomo nasmejali in da mi bo končno vse jasno glede žensk! Povem jutri! Otroci pa bodo skrbeli malo sami zase...

Če je kdo mislil, da na www.kermauner.net ne delava nič, se je grdo zmotil. Slike, slike so problem in poberejo največ dela. Mislim, da se naslednji teden pospešeno lotiva in da bo sredi tedna že kak dokaz za to.

16.3.2005

Leanderček doma. Vročina. Najprej mislili, da je bogi zaradi včerajšnjega cepljenja ampak ne bi smelo cel dan trajati, a ne? Bomo videli jutri. Čisto bogi je, več ali manj spi pa še to zelo nemirno.

V torek se šli skoraj vsi cepit proti klopom. Flori je bila že lansko leto cepljena, jaz sem pa že imel meningitis in se ne grem in ne grem cepit. Leander pa je dobil še svojo običajno eno-leto-in-pol injekcijo. Do šole ima zdaj mir. Junaško je vse prenesel. In seveda tudi vsi ostali.

Na forumih vedno več uporabnikov. Ne morem reči, da nisem zadovoljen a sprašujem se le kako jih bomo zadržali? Kaj zanimivega bi jim morali ponuditi pa je, kot vedno, vedno premalo časa...

Sem že začel delati spomladanska lepa opravila: čiščenje kanalizacije, odtokov, preganjanje sršenov itd. V pripravi fotoreportaža seveda.

13.3.2005

Večerja, ha! Mislim, da nam je uspelo pripraviti prav lepo razpoloženje in prvovrstno hrano. Jedilnik je bil zelo izbran, celo natisnjen, midva pa sva za ta namen preuredila skoraj celo hišo. Kavč v kuhinjo - zanimiva zadeva, a se na žalost ne obnese - in vse mize, kar sva jih nabrala, v dnevno sobo. Kul, a ne? Helena se je potrudila ko strela! Moški smo torej kuhali, ženske pa uživale. No, po pravici povedano, smo tudi mi precej uživali! Skratka, hrana in organizacija na visoki ravni! In, moram priznati, otroci so se neverjetno izkazali in jih skoraj ni bilo na spregled. Kar je pri štirih skoraj nemogoče...

Danes šli s Flori in Leandrom na sprehod malo okrog Krtine. Smo se srečali z Blatom vseh blat! Gazili po lužah, blatu in snegu, da je bilo veselje. Otroka mokra ko miši, obleke samo še za v banjo. Voziček bomo pucali pa do naslednje zime... Hm, pa čisto navaden sprehod je bil. Ampak zvončke smo pa nabrali, pomlad prihaja!!!

Olje pripeljali v soboto, še pravi čas! Mi mogoče ni kdo verjel, a?

10.3.2005

Presneto miren teden. Kako le?

Včeraj dal spat Leanderčka. Se zbudil šele ob 3h in bil zombie. Sreča, da je Leander tudi zaspal in ni dal on mene spat. Čeprav sem kar dosti spal, ni bilo zjutraj nič lažje vstat. Tega čisto nič ne razumem.

Kje naj dobim led? 3-4kg ledu za soboto? V gostilni bi ga imeli, kaj?

Olje sem naročil! 500l, naivnež, ki misli, da bo dovolj za tole zimo... Pa je šla stava po gobe!

Na forumih treniramo pesmice. Moje so kul, a ne? :-)

7.3.2005

Moliere v režiji Cavazze je bil kul. Sedela sva na premieri, v družbi samih "veljakov" in, po pravici povedano, se nisem najbolje počutil. Še dobro, da sva sedela čisto v zadnji vrsti, je bil lep razgled na predstavo in še lepši za opravljanje. He, he.

Obisk strani se vztrajno zmanjšuje, zgleda, da je bila naša stran zadnjič na najdi.si pri novostih. Res je, da sem nekaj popravljal v opisu strani in eto, naval.

Dobili smo tudi eno pohvalo, za katero se - spet - najlepše zahvaljujem.

Danes smo bili v CityParku in to samo v Intersparu. Ej, tri ure smo porabili za vse skupaj! Ma, res, pravi družinski izlet. Grozaaaaaaaaa. Trgovine, zapravljanje, potrošništvo... here we go. Sreča, da tega ne počnemo preveč.

Olja spet (SPET!!!!) počasi zmanjkuje. A gre kdo stavit ali nam ga bo prej zmanjkalo ali ga prej naročim??? Se moram potruditi, ker imamo v soboto večerjo, nočem, da mi gosti pomrznejo. ;)

Aja!, ej, cvirnov ni več! Sploh nisem opazil, kar naenkrat jih ni bilo več. Mislim, da lahko rečem, da je zdaj vse ok, razen, seveda, takrat ko me Leander poči z levim krošejem direkt na operirano mesto. Tisto PA boli!

5.3.2005

Zadnja dva dni je *naval* na našo stran. Kako in zakaj? Nekje za faktor 40x se je povečal obisk. Nas je štajerska opazila? No, mene nič ne moti. Moti le Mitja, ker ima velik latency.

Čeprav, svinjarij pa ni treba pisat na lučko. Čisto nič ne zaleže, nikogar ne spravlja ne v jezo, ne v smeh, samo v žalost...

Posodobljeni forumi, hvala RedZion-u.

Danes greva v teater gledat Scapina. Brez Leandra. Ufffa!

Včeraj imeli predpriprave ob biljardu za večerjo naslednji teden. Kakšen jedilnik smo zastavili! Samo moški, za ženske.

1.3.2005

Statistika, temperature za Februar 2005, povprečja temperatur za Feb2004 do Feb2005. Tam nekje na levem meniju.

Bili na primorskem, naredili ogromno slik za net. Vračali se s pesmijo, a je Leander vseeno zaspal...

27.2.2005

Končno nekaj snega. Čeprav ne prav veliko, za kepanje, za Mitjevega snežaka, za Tadejinega - vas na koga spominja? -, za Florijin iglu pa sva morala že postrgati sneg s celega travnika, da se je lahko sploh stlačila noter.

V nedeljo se šli pa malo sankat na Limbarsko goro. Flori je bila pogumnež, Tadeja je bila tako hitra, da smo jo komaj slikali, Helena je vozila Leandra, jaz pa sem ril po snegu, kar je seveda mali mož takoj izkoristil.

Otroci imajo počitnice, jaz pa v službo... Če je na tem svetu še kaj pravice...

Detaljno sem razločil porabo naprav. Le zakaj, hm?

23.2.2005

Kupili še eno domeno: kermauner.net. Kupili na active-domain.com. Za 9.95$, kar je ceneje kot na SiOLu, a nede? Na www.kermauner.net nastaja nov projekt oblikovanja spletnih strani. Čeprav, moram priznati, tole spletno oblikovanje mi ne gre in ne gre. O oblikovanju na žalost nimam pojma. Sreča, da imam Heleno. Malček bo še trajalo, zato še ne glejte preveč, zdaj je gor samo tekstovni del. Ja, site bo o Očetu, najbrž bo darilo za njegovo 75. letnico (če nama bo seveda ratalo do takrat narediti - človek ima > 1300 naslovov iz bibliografije!). Preden bova vse zbrala bo njegova 134. letnica. :)

Sneži, kaj? Kul. Samo za snežaka pa spet ni dovolj. Vse se stopi, preden prideš iz službe. Mogoče pa danes ponoči kaj napade, da bo vsaj kak mali snežakec na dvorišču?

Še vedno sem len. Pomladna utrujenost? ŽE?

Cvirni še vedno po ustih. Eh...

20.2.2005

Mitja bil na smučanju, kjer si je poškodoval koleno, Tadeja s taborniki v Tamarju, Leander je hotel sam žagati drevje, midva pa sva delala. No, Helena mnogo več kot jaz. Nekam sem len...

17.2.2005

Se vidi, da sem doma, kaj? Samo nakladam. Namesto, da bi se spravil pisat pismo O Očetu, tretji del.

Ja, pripravljamo se narediti nekakšen kotiček za mojega očeta, oziroma za njegove tekste. Ker mi urejanje ne gre, bo to pač malo težje ampak zdaj pa že mečkamo s tem okrogli dve leti. In če sine že ima svoj web, zakaj ga ne bi imel tudi njegov Oče, kaj? Kako in kaj se bo dogajalo, boste obveščeni.

Pripravil specifikacije programa. Huh, sem se namatral. Tukajle. Jasno je edino to, da niso dokončne.

A je kdo za kako fajn debato na forumih?

A se meni samo zdi, ali sem res postal čisto pravi bloger? Jej, jej...

16.2.2005

Samo toliko: preživel sem. HA!

Počasi se spreminjam v človeka - slona... Takega z rilcem nad zgornjo ustnico. Hm, hm. Upam, da bo oteklina šla še kdaj proč! Kva je kul met cvirn v ustih, ej...

15.2.2005

Danes imam operacijo, kaj že? Hmmm. Aha: operacijo granoloma. Juhu, se že ves tresem. Ampak to sploh ni to, kar sem hotel povedat. Niti v službo ne grem, ker se preveč tresem. Raje bom zdajle dve uri sovrage tepel (CS:S), da pridem malo k sebi...

Končno sem izračunal statistiko porabe tistih aparatov, katerim merim vključenost. Takole gredo:

Kaj/Kdo Koliko časa Začetek meritve
Ales 91 dni, 1 uro, 41 minut, 8 sekund 19.10.2004 19:40:30
Tadeja 30 dni, 17 ur, 42 minut, 27 sekund 19.10.2004 19:40:30
Mitja 24 dni, 23 ur, 55 minut, 48 sekund 19.10.2004 19:40:30
TV1 20 dni, 15 ur, 18 minut, 9 sekund 21.11.2004 15:38:31
TV2 7 dni, 3 ure, 13 minut, 4 sekunde 02.11.2004 21:15:30
Klet 14 ur, 27 minut, 56 sekund 07.11.2004 10:35:31

Precej grozno, kaj? Še posebno TV1, ki je bila v dveh mesecih vključena 20 CELIH dni... Ohh, a smo že tam, na Zahodu? Samo še v kopalnici in kuhinji nam manjka. Res pa je, da je ta tv vključena velikokrat samo zaradi temperature in programa... Ampak to je mala tolažba. Bomo videli kako bo vnaprej.

Program je dobil verzijo 2. Res je, da je zdaj že 2.0.2... Priznam, nisem prav natančen programer, zato pa mi je ta posel všeč. Lahko sem površen ko strela... Prej ali slej tudi slepa kura zrno najde oz. Aleško program popravi tako, da dela.

14.2.2005

Valentinovo. Zaljubljen sem! Pa ne samo danes...

Bil še na Florijini plesni predstavi. Kratko, a kul. Nazaj grede pa taka fejst svetloba, da nisem mogel kaj, da nisem slikal. Čeprav sem bil malce pozen!

Sem šel še po Mitja, na Žeje, k sošolcu Roku, kjer sem "pritisnil" še Tomija!

A veste, da mamo Web kamero? Malce tako za šalo na http://www.krtina.com:81, če pa vam port 81 ne prime pa greste lahko pogledat motion detector slike oziroma na vsake dve uri se neki slika. Na http://www.krtina.com/webcam/index.html. No, vidi se ali sneži ali ne... kaj več pa ne. V dnevni sobi mi je ne pustijo imeti. ;->

9.2.2005

Pa je šel še pust. Bili na Viru! Smo poslikali kar nekaj slik!

Ker sem ugotovil, da mi CM11A ne nese v dnevno sobo, sem ga moral prestaviti na drugo fazo, se pravi na drug štekar. Zdaj pa dela. Malo sem x.10 naprave premetal, da jih zdaj skoraj vse uporabljam. Igral se z drugim daljincem pa ne morem in ne morem upravljati Yamade. Ne gre. To je pa tko, poceni roba...

Pripravljam se na izdelavo pager-ja pa PBX. Pravzaprav še ne vem kako. Nekako.

Včeraj opazil MIŠ v kleti. Pravzaprav se me sploh ni posebej bala. Najbrž tudi njo zebe...

A ni mal MRZZZZZZZ?

5.2.2005

Statistike: nova temperatura za januar in nova statistika za www.krtina.com. Zanimivo? Hm, kakor za koga...

V četrtek ostali - ker sem veliki šparovec - brez kurilnega olja. Juhu!!! Otroci spali v spalnih vrečah, naokrog pa smo hodili ko Jetiji... Presneto mraz. V petek zjutraj so nam nato olje pripeljali, samo Petrol se je izkazal, da lahko zadevo pripelje kolikor toliko hitro, peč pa zalaufal šele popoldne zaradi vseh smeti, ki bi mi lahko zamašile gorilec. Tako je temperatura padla v dnevni sobi na 11,68, v igralnici pa na 15,5. Voda v dvižnem vodu pa jih je imela 10,7. Ufff, še malo pa bi pomrznili. In to pri vsej tej tehniki, kaj??? Merilca si pa NOČEM naštimat, ker me bo kar naprej spominjalo, kako mi denar vleče iz žepa...

Kdo ve kako bi lahko sploh izračunal ali zdaj, z regulacijo, sploh kaj prišparam ali ne? Ni mi čist jasno, ampak konec koncev, saj mi je vseeno, važ je da DELA! In da nam je toplo. Razen kadar ne zmanjka olja. ;=)

Spet poln teden. Pa čeprav sem imel dva dni dopusta.

Jutri je karneval na Viru. Gremo slikat! Pa Leandra peljat gledat maske!

Eh pozabil. Prejšnji četrtek je na Vitari šla sklopka in je morala na servis z avtovleko... To je tako fino, po službi se usedeš v avto, ta pa gre kar po svoje. Helena je dobra, da se ni zaletela kam! Probala ga je namreč vžgat kar tako, v prestavi, da bi mogoče prišla vsaj kam. Avto pa, ker je bil mrzel, na 2500 obratov in je letel ko sneta skira. Šel je, šel, ampak ustavit ga je bilo težko! Helena pravi, da ni pomagala nobena bremza, samo ključ obrnit... Ufff, jaz bi se uka*il. Eh, pa je šlo spet 65.000 SIT za mehanika. Res pa je, da je zdej sklopka tako mehka, da lahko z avtom kar plešeš. Kako sem se prej matral s prestavami, oh!

Eno leto je, kar merim temperaturo! Se pravi eno leto, kar program deluje! VSE NAJBOLJŠE! Juhu!!!!

30.1.2005

Praznovanje Mitjevega rojstnega dne. Sem mu naredil torto. Povabil je dva prijatelja, nekaj pa še midva s Heleno. Upam, da mu je bilo všeč, po njegovi facki sodeč, mu je vsekakor bilo. :)) Saj so nabijali CS-source potem do 22h ure... Leander je tudi užival - ampak tale fant itak uživa, čim je veliko ljudi okoli njega. Naša 6-članska družina je premajhna zanj...

V nedeljo še na obisku. Prav luštno. Flori se je kar zabavala, midva pa se zasedela, tako, da je Leander zaspal, Flori pa sem oddal zelo pozno. Bo težko vstati za v šolo.

Nekaj sem zmatran... Izgovarjam se na službo. Pa ni samo izgovor ampak čista resnica!

V soboto se že začeli pogovarjati za morje. Zelo nenavadno za nas, a letos ne bomo potovali naokrog z Leanderčkom... Bom že nekako moral zdržati 10 dni na enem mestu. Kar bo sicer težko, a še težje bi bilo prestavljati tamaučka naokrog iz kampa v kamp. Ostali so se že navadili, Leander in njegova trma pa bo trd oreh, zato bomo tole leto malo bolj "stacionarni". Da bi bila zadeva malo bolj zakomplicirana, smo v nedeljo dobili še eno ponudbo. Hja, zdaj pa se odloči! Jaz bi šel kar povsod...

CTI dela prav lepo. Ne morem verjet. Zdaj manjkajo še missed calls - seveda za vse telefone - pa bo zadeva rešena.

27.1.2005

Helena na tečaju, jaz na Leandru krepim živčke, Mitja nabija CS, še posebej zdaj, z mikrofonom, Tadeja z bolečimi zobmi, Vitara pa pri mehaniku. Ah, ti avti!

Dons sm sitn... Nč ne dela tko k bi moral!

24.1.2005

Čez vikend bili na Krasu. Pri mojih starših, pogovori so bili zelo v redu! Pričakovali sončka, domov se vozili skozi snežno nevihto... Tamle na klancu pri Razdrtem je bilo že kar nekaj snega. Hm, čudno je to vreme.

Prejšnji teden je bil prav ubijalski. Oba s Heleno imela službenih zadev čez glavo. Pa se je izkazala Tadeja, ki je imela prvič Leandra za čez noč. Reva uboga je bolj malo spala. Jaz sem šel ob 22h v službo in sem prišel domov ravno, ko sta vstala. Pa sem ga samo pobral in odpeljal v vrtec. Popoldne pa sem spal 13 ur skupaj. Do sobote... Huh, že dolgo ne tako. Pa kot da bi lahko potem vstal, neeeeee, čisto enako je bilo, kot bi vstajal za v službo! Le zakaj?

Totalni nub v counter-strikeu... Se mi zdi, da ne bo nikoli kaj bolje...

Nekam hitro nam gre ves ta čas. Ampak to so najbrž leta, emšo in podobno, kaj?

Krtina program podpira CTI po novem. Nisem verjel, da mi bo ratal. A si zasluži verzijo 2?

16.1.2005

Danes imeli izlet na Slivnico. Vsi skupaj. Pravzaprav zelo dobro. Priznam, da si nisem mislil, da bomo vsi prilezli gor! Ampak navdušenje je bilo, trma se je pokazala za dobro in tako smo prav vsi prilezli na vrh. Res je, da smo rabili dve uri, ampak kaj je to proti večnosti, a ne? Mislim, da nam je bilo prav všeč! Celo voda je bila v Cerkniškem jezeru. Tamali je zaspal šele na koncu. V celem dnevu je danes spal samo eno uro. Upam, da bo ta noč mirna...

Prejšnji teden bili povabljeni na rojstni dan k sestrični Bereniki. Prav luštno, seveda so najbolj uživali tamaučki.

Učim se Counter-Strike... Priznam, da mi ne gre, a sem žilav in se bom že naučil. Če ne bodo prej že zdavnaj nehali tole igrat...

Na novo sem odkril CTI in to, da tudi naša PBX to podpira. Zgleda, da sem v vmesnem času to pozabil... Pa vedno me je matralo, ker ne morem videti, kdo koga kdaj kliče ampak samo dobim status na koncu klica. No, s CTI pa lahko delam - skoraj - vse. Podpira third-party in to je ravno to, kar rabim. A to pomeni, da se bom spet igral, igral, igral... Vsaj nekaj novega se bom naučil! Juhu, toliko novih stvari - prvo uporabljam to za zafrkavanje sostanovalcev, saj lahko kličem z računalnika z njihovega telefona, prevezujem, povezujem. He, he... Po prvih korakih zgleda obetavno, dobil sem activex kontrole, torej bom že počasi vgrajeval zadevo v program.

Tale program bo najdaljša jara kača na tem svetu... Sem že pri 1.7.38. Vsak dan prčkam gor pa dol po njemu. Dodal še en tak preprost marquee (da se vrti čez ekran) z vremenskimi podatki. Spet z Dela, seveda. Vodno črpalko povezal na x.10 in jo kontroliram zdaj prek programa. Ponoči jo ugasnem. Upam, da bom zadovoljen, ko bo znal skuhat kavo!

Lučka in forumi oživljajo... Mogoče pa bo kaj!

8.1.2005

Lučka je na svojem mestu! Prižgite jo kdaj! In tudi na forume noben ne hodi... Ojejejej. Kaj so vsi po novem letu čisto preč?

4.1.2005

Končno sem uspel dodati nove statistike in temperaturo za December. Temperaturo sem naredil tudi za celo leto, no, od februarja naprej. Program je ostal na 1.7.20 kar celih par dni! Zdaj pa je že .31. Dodal še vremensko napoved v slikicah. Precej enostavno, sem mislil, da bo težje... Upam, da na www.delo.si ne bodo preveč jezni, da sem si sposodil njihove slikice (tam, kjer piše vreme). Saj je čisto privat zadeva pa itak smo na Delo naročeni... A to kaj pomaga?

Nekaj se igram z web kamero, samo tako, za pokušino. Povem, če mi kaj uspe.

3.1.2005

SREČNO IN ZDRAVO 2005!

Vam želimo vsi: Leander, Flori, Mitja, Tadeja, Helena, Aleš. Za kakšne bolj osladne želje pa se boste morali obrniti kam drugam!

Novoletno praznovanje smo preživeli v Logatcu. Nam je bilo prav zelo všeč. Upam, da tako tudi našim gostiteljem. Hrane je bilo veliko in še več, najbrž celo preveč. Kakor je že navada v praznikih. In smo sklenili, da ne bomo jedli vsaj do februarja! Že tako jim doma obljubljam samo še kruh in vodo v 2005. Je šlo preveč za darila...

Imeli smo pravi pravcati ognjemet. Začeli smo z malim, nadaljevali z večjim tja do vojnega stanja v Logatcu, nato pa se malo umirili s pravimi lepoticami. Krivci večinoma mlajši. Na koncu smo bili kot na bojišču... Ej, kaj je rakete težko slikat... Še posebej na tako noč, ko človek nima prav mirne roke, a ne?

Leander je bil žilav ko strela. Spal od 21-23h potem pa do 5h zjutraj žural z nami... Juhej!

Po svoji stari navadi sem vso tehniko pozabil v Logatcu, tako, da se nisem mogel prej oglasiti z voščilnico. Sicer pa, kdo pa je še na internetu čez novo leto?

Zdaj pa šola, služba, vrtec. Kul. Pravzaprav mi je vedno kar v veselje začeti tako, nekako čisto na novo. Občutek imam, kot da je vse pred mano, nekaj novega, nekaj, kar še ne poznam. Kaj čem, vedno z zaupanjem zrem v prihodnost...

Zdajle lahko priznam: v prednovoletnem času se lučka ni prižigala... Priznam, da sem kriv, kesam se, ampak nisem mogel drugače narediti! Kaj bi otrokom odvzel lučke na smrekici? Obljubim pa, da bo od danes naprej lučka spet na svojem mestu, da jo boste lahko prižigali! Na žalost nimam dovolj x10 modulov. Preden jih bom lahko spet naročil, glede na prejšnje obljube o kruhu in vodi, bo preteklo kar nekaj časa. Ko bi ta presneti x.10 le kje bliže našel!

Prejšnje misli: LETO 2004, od 17.8.2004 do 30.12.2004.

 
 
   


Vsega smo MI krivi!

© Krtina Team 2005-2012