Wireless iz avta

by piskec 15. november 2006 20:08

No, danes, ko sem imel dopust, sem pa res se šel malo naokrog vozit s prižganim PCjem. Šel sem po moko v mlin, da ne bom brezveze hodil naokoli, se pravi prijetno s koristnim, a ne?

Naredil sem takole pot:

Tole vse se je pa našlo:

Kar v redu, pravzaprav. Kakor vidimo, je kar veliko nezaščitenih omrežij. Seveda to ne pomeni, da jih lahko uporabljamo, najbrž bi se jih pa dalo. Večina tudi na 54Mb/s, zanimivo. Firme usmerjevalnikov po pričakovanjih, le za sercomm nisem še slišal, SiOLovih pa nisem nikoli še videl (tudi na googla se mi ne da pogledat). Nekateri SSIDji so fino opisni, nekateri pa po defaultu. Najbrž čez take sigurno lahko prideš.

Zdaj me čaka pa drugi del - preveriti, čez katere res prideš na Inet. Hm. Tole bo malo težja naloga. Vozit se z avtom in imet prižgan PC ni težko, tole drugo pa...

Seveda pa me je zadeva malo navdušila. Le kako bi lahko združil GPS in Scan v eni aplikaciji? Da bi potem lepo dobil podatke s koordinatami in vsemi potrebnimi informacijami. Na PDAjih je en tak fini programček, Hitchhiker, ki se zna povezovati z dostopnimi točkami, a na žalost točke izginejo, ko se oddaljiš od njih. Ko bi le ostale gor... Pa zraven še izpis koordinat iz Ozija, pa bi bila mera polna. Moram se dat enkrat na iskanje po Inetu, najbrž kaj takega obstaja, kajne?

Bom obveščal.

Tags:

tehnika

Komentarji (2) -

ZoRRo
16. 11. 2006 10:55:39 #

Zanimivo da so največkrat nezaščitena tista omrežja, ki imajo default SSID Smile

piskec
16. 11. 2006 11:24:11 #

Jah, človek kupi, prinese domov, vključi in dela. Saj ti ga tako tudi reklamirajo. Kdo pa se bo ukvarjal še z nastavitvami, sploh pa kakšnih ključev. Če pa kdo že spremeni SSID, se pa tudi toliko pomatra, da nastavi še (vsaj) ključe. Sicer pa: še dobro, a ne? - lahko vsaj kdaj surfamo zastonj...

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS