Ob.lastniki

by piskec 16. maj 2008 09:16

Še nikoli dozdaj mi ni bilo potrebno doplačat dohodnine.

Otroci, pa krediti, pa vse to je naredilo svoje. Olajšave sem seveda vedno izkoristil. Včasih je prišlo nazaj kar nekaj, včasih sem zlezel skozi za mišji rep.

Vse do danes.

Pri celo manjših dohodkih, kot sem jih imel predlanskim, sem plačal kar nekaj več dohodnine. Pa še doplačat bom moral, ker mi ob vseh medletnih spremembah služba seveda ni mogla pravilno odvajati akontacije.

In je šlo morje pa-pa.

Če se ne bomo česa pametnega spomnili...

Včasih se počutim kot molzna krava. Kar najbrž tudi sem. Kot tipični predstavnik srednjega sloja, na katerem vse te pregrešno drage države stojijo. Ampak se ne bom sekiral, ker bi bilo čisto brez veze. Kdo pa je še slišal, da bi se davki zmanjšali? Še v pravljicah tega ni. Mislim celo, da se tega tudi sanjati ne da.

Ni pa vse samo slabo. Končno je mene enkrat država kreditirala, ne pa jaz nje.

Bomo že preživel.

 

Tags:

Komentarji (13) -

dr.Wega
16. 05. 2008 10:56:49 #

ZAto so pa tako pohiteli, da nas bo do volitev malo minila jeza. Mene je skoraj kap in ne, nisem srečen, ker me je država kreditirala, ker me je kreditirala za višek, ki ga doslej ni bilo treba plačati, torej mi je po obrokih posodila malo dnarja, kar je bolj podobno tistemu vicu:
- stari, dej a častiš en pir?
- uh bi, a veš da nimam nič dnarja sabo
- ni problema, saj ti posodim!!

(Ali pa temu:
- a maš 2 jurja za posodit?
- uh, ne imam samo jurja
- tudi prav, daj jurja, jurja si mi pa še dolžen

piskec
16. 05. 2008 11:01:07 #

Tudi jaz nisem nikakor srečen, Wega...

Ampak razburjal se pa ne bom. Ne vidim kakšnega večjega smisla.

sana
16. 05. 2008 11:31:12 #

Nama z najdražjim (beri izvenzakonskim) pa bo Bajuk podaril točno 1 Evro! Tolko kot moram jaz plačat dobi on nazaj! Pa smo na pozitivni ničli! Ja, takle na tesno gre nam, ki smo srednji sloj......

had
16. 05. 2008 11:38:06 #

@sana: jaz se sprasujem, ce srednji sloj res obstaja.. jaz bi to definiral tako..
spodnji sloj - ko se dobi placa, se le ta porabi za pokritje obveznosti prejsnjega meseca
srednji sloj - ko se dobi placa, se le ta porabi za pokritje obveznosti prejsnjega meseca in ti ostane se za teden dni zivljenja
visji sloj - ko se dobi placa, se le ta porabi za pokritje obveznosti prejsnjega meseca in ti ostane se par milijonov, ki jih investiras v delnice, zlato, nepremicnine

na zalost Frown

piskec
16. 05. 2008 11:38:50 #

Sana, 1€? Smile)) Saj bo šlo več za položnice... ;)

piskec
16. 05. 2008 11:47:21 #

Had, hm... ni tam ena luknja med srednjim in višjim slojem? ;)

sana
16. 05. 2008 12:15:20 #

Kaj 1 Evro! To je že dnar! Sodelavka boi povrnjen 1 cent!!!!!! Toliko o Bajuku.....

Karmen
16. 05. 2008 17:26:16 #

Verjetno si sam dobro preračunal prej? Ker pri nama so se zmotili v moževo nekorist za kar 1,5k evrov. Če ne bi sama prej natančno preračunala in če ne bi dacarji že drugo leto zapored (!) pozabili na prenos olajšav za otroke, bi plačala državi tisto, kar ji ne pripada.



piskec
16. 05. 2008 19:13:06 #

Na žalost niso pozabili na kaj takega... Ampak, če jih imaš med letom prijavljene, potem na koncu nimaš kaj veliko manevrskega prostora. Frown

Karmen
16. 05. 2008 19:18:27 #

Nenene, govorim o prenosu olajšav med partnerjema, če eden od njiju ne more izkoristiti cele. Pri nama se vedno zmotijo v Dursovo korist, banda Smile

Krtek
19. 05. 2008 15:21:27 #

He he... Jaz sem se pa letos kar smehljal, ko sem dobil napoved. Je blo treba znatno manj plačat kot lansko leto, kljub temu, da sem imel višje dohodke. Smile Tako da vse le ni tako črno. Kljub temu pa mi ni nič do tega, da bi karkoli dajal tej državi. Pa ne zato, ker ne bi hotel plačevati davkov. Davki morajo bit, saj imamo od njih korist vsi državljani. Zgolj zaradi tega, ker tako prekleto razmetavajo naš denar in na naš račun bogatijo nekateri posamezniki.

P.s.: Nimam otrok, ne zidam hiše, nimam kreditov. Smile

piskec
19. 05. 2008 15:26:05 #

A vidiš Krtek! Nas z otroci pa po žepu udarijo...

Ne, ne, saj se hecam... Seveda, stvari se obračajo, ampak nam je olajšava za kredite presneto prav prišla. In če je ni... Se ti zdi, da država kar naprej pritiska nate.

Je pa res, da se davki skupno še nikoli niso zmanjšali, tako vedno kdo pridobi, kdo pa izgubi. Ampak tiste pridobitve hitro pozabimo, izgube pa nikakor! ;))

Smiljana
26. 05. 2008 06:36:48 #

Jaz bom pa letos nazaj dobila, ker sem po izkušnjah preteklih let oba otroka med letom "odjavila".

DURS mi ju načelno "prizna" samo za 6 mesecev (četudi sta otroka sodno dodeljena meni za 12 mesecev v letu), ker oči redno plačuje preživnino - dobrih 100€ po glavi (to pa JE d'nar, a ne! in DURS mu tako oba otroka "prizna" za naslednjih 6 mesecev, četudi sta otroka pri njem največ 1,5 meseca [Živa] oz. 2 meseca [Vito], kot sta izračunala sama).

2 leti nazaj sem morala doplačati precej več, kot bi plačala, če bi otroka sploh ne uveljavljala v dohodninski napovedi. Pa sem potem Vita med letom odjavila.

Lani sem doplačala nekaj drobiža in takoj nato odjavila še Živo med letom - no, letos pa so mi naračunali, da dobim jurja nazaj.

Ampak to v resnici ne drži, ker sem opazila, da so mi otroka "priznali" za vseh 12 mesecev. Potem se bo pa oči pritožil, pa bom morala najverjetneje "vrniti", kajne?

Res, te države najbrž nihče več ne razume ...

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS