Do četrtka

by piskec 3. april 2009 09:14

Do četrtka sem moral čakat, da sem šel končno lahko tečt!

Čakat? Moral?

Kako lahko človek z besedami vse okrog obrne. Seveda mi ni bilo treba niti čakat, niti morati. Dejstvo, zakaj sem čakal do četrtka, je pravzaprav povsem enostavno: lenoba.

Ja, ni se mi dalo! In vsak dan sem našel kaj. S tem sploh nimam problemov - najti kaj. Vse najdem, če je le treba.

Ampak do četrtka sem bil pa že tako siten, da se je kar kadilo in prav resnično sem bil brcnjen iz hiše! Res: pokazali so mi vrata, me skozi pospremili in na koncu še zaloputnili za mano! Celo čakali so na vratih, da nisem več notri mogel... Če to ni krivica!

Zunaj pa mraz, dež, prekle, sneg, led, samota, matrarija... Ohhh.

Seveda je bilo fajn, čeprav sem bil ves premočen, koga pa briga, saj si moker tako ali tako. Edini problem so klanci navzdol, ko malo pozabiš in kar enako tečeš, kot gor. Ampak ne gre, se je treba kar malo pomatrat - drugače začne zebst!

No, ja, na koncu se je že vse lepilo name. Kar ni bil ravno najbolj prijetno.

Ene čudne kroge delam zadnje čase, tja do Gradiškega še gre po normalni poti, potem pa kar nočem domov. In si zmišljujem še sem in tja in nove poti. Jah, matram se prvo polovico, dokler ne pridem na delovno temperaturo. Potem je pa vse ok in bi kar še tekel.

Pa še zdaj je fino, ko se je dan podaljšal. Je malo drugače, mene je ponoči pač strah tečt po cestah in potem samo gledam, kje je kak avto, namesto, da bi se s tekom ukvarjal.

Ostaja pa problem četrtka, saj to pomeni, da prav veliko časa ne ostaja do konca tedna. Zdaj sem namreč na trikrat tedenski vadbi, ki se je držim (z izjemo Planice) od srede januarja. To je prav neverjetno, zato sem pa še bolj siten... ker bi se rad tega držal, al pa nej gre use u tri krasne! Zato je četrtek malo zoprn, bo treba potem vse narest čez vikend. No, na Kofce gremo v nedeljo, eden manj torej. V soboto pa? Da bi tekla Rateče-Kranjska gora??? Splačalo bi se poksusit, kaj?!

11.67km, 1:24:17, 1137kCal, 7:13/km, 168/183. Ja, ja, tavelik klanec prehodim, jasno. Res pa, da ga prehodim hitro. Po mojem hitreje, kot če bi tekel. Ga pa bom enkrat, prej ali slej, pretekel. Delam na tem, delam!

 

Tags:

pr norch

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS