Menjava

by piskec 5. april 2011 11:12

Ena od možnosti je seveda bila tudi to, da mi ne bo šlo.

Glede na to, da nikakor nisem najboljši v prodaji, marketingu, samopromociji in podobno, je bilo celo več možnosti za neuspeh kot za uspeh.

A če ne bi poskusil, bi se žrl neprimerno dlje in bolj, kot se bom žrl zdaj. Če ne greš, preprosto ne veš. Zato se pri odločitvah vedno odločam raje v prid neznanemu in novemu, le redko se odločim za nadaljevanje obstoječega stanja. Spremembe so mi blizu in mi ne povzročajo težav, v veliko večji meri prinašajo navdušenje, vznemirjenje in veselje.

Bilo je leto in pol zadovoljstva, ki mi bo ostalo v prekrasnem spominu. In če bi lahko ponavljal, ne bi ponovil prav nič drugače. Zato sem lahko pomirjen z ostalimi in predvsem s seboj.

Skratka, s 1.4. sem brezposelna oseba, ki je prijavljena na ZRSZ in ena številka izmed 115.608 ljudi. Morda mi uspe dobiti celo nadomestilo, a bolj pomembno je aktivno iskati službo!

Zdaj šele nimam časa!

 

Tags:

osebno | resnobnosti

Komentarji (7) -

Loni
5. 04. 2011 11:40:42 #

Nikakor nisi samo številka. Toliko da veš!

sparkica
5. 04. 2011 11:44:17 #

Na tole sem zadnjič slučajno naletela... in še kako drži:

"The keys to life are running and reading. When you're running, there's a little person that talks to you and says, "Oh I'm tired. My lung's about to pop. I'm so hurt. There's no way I can possibly continue." You want to quit. If you learn how to defeat that person when you're running. You will how to not quit when things get hard in your life. For reading: there have been gazillions of people that have lived before all of us. There's no new problem you could have--with your parents, with school, with a bully. There's no new problem that someone hasn't already had and written about it in a book." ~ Will Smith

Človeku da misliti, ne da? Tečeš že, glede branja veš sam Smile

Toliko sem te že uspela spoznati, da lahko pritrdim tvoji ugotovitvi glede žretja zaradi neposkušanja. Upam, da te trenutno stanje ne bo odvrnilo, da ne bi poskusil še kdaj. Pogumnim je sreča naklonjena. Mogoče ne prvič in ne čisto vsakič, enkrat pa že!

Želim ti, da bi našel, kar iščeš, pa naj bo to na Zavodu ali izven njega. Sploh pa... dokler imaš ob sebi čudovite ljudi - ja, Helena, tebe mislim Smile - lahko z levo roko zavladaš svetu in izpuliš kači rep.

Howgh! Smile

TT
5. 04. 2011 12:24:10 #

Ne skrbi me sploh, da si ne bi našel službe. skrbi me pa, če ti bo všeč - glede na to, da si povohal svobodno izbiro Smile))

Sam sem mnogokrat v podobni situaciji - kar se finančnega stanja tiče - ko gruntam:"ma kaj, grem pa v službo" - pa me potm odnosi v takih službah tako zmotijo, da ga ni dnarja, da bi tam tudi ostal. Večina temelji na ustrahovanju tako ali drugače in stiskanju. In me potem strese, da se zmigam in se sestavim, preživim par kritičnih mesecev, potem pa se je vedno do zdaj odprlo in počasi steklo naprej. Izkazalo se je celo, da so nekateri projekti taki, da se me kar držijo in spremljajo, čeprav vmes ni bilo več veliko upanja - in kolikor sem jaz spremljal tvoje, so vsi več kot vredni vloženega truda in časa in sem prepričan, da pametne stvari obrodijo pametne sadove prej ali slej.

wega
5. 04. 2011 17:26:57 #

Uh, sedaj pa ne vem... Bravo? Čestitam? Al kaj naj človek pravzaprav reče??

Vreme
5. 04. 2011 19:32:30 #

Rado pa je ja logično kaj naj človek reče...vso srečo na novi poti!

piskec
6. 04. 2011 13:05:36 #

Loni, saj vem, vendar... Smile

Sparkica, hvala. Saj veš, kako je, najtežje je vedeti kaj želiš. Vse ostalo...

TT tudi sam upam, prej ali slej! Težko pa je začet, to pa veš tudi sam.

Wega, hm... pojma nimam?

Rajko, sreča je že, zdaj samo še par soldov rabim. Smile))

Hana
7. 04. 2011 10:26:23 #

Še Blaž Kos se je danes razpisal o tej tvoji temi:

http://www.blazkos.com/kariera-in-podjetnistvo.php

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS