Strup je v majhnih mušicah

Vsako leto zgodaj poleti doživim neprijetno izkušnjo z mojo prijateljico črno mušico.
 
Pri delu na vrtu, predvsem pri redčenju goščave me ujame mušica, ki jo zaradi majhnosti sploh ne opazim.  Tudi njen pik je povsem neboleč. Da me je obiskala, vem samo po madežu krvi, ki ostane za njo. Nato je prvi dan mimo in že pozabim, ko se začne. Drugi dan nastopi srbenje, tretji dan pa sem vsa otečena.
 
Prva leta sem imela takšno reakcijo, kot da bi me pičilo 100 os naenkrat. Nogo sem imela enkrat debelejšo in nekaj dni nisem stopila nanjo. Zdravnik mi je odmerjal antihistaminik v dvojni dozi. Pri kasnejših pikih sem že sama takoj posegla po Claritinu, vendar do sedaj še nikoli nisem ostala brez posledic. Oteklina na roki ali nogi je precej močna.
 

 
Sedaj se moram za vrt obleči od nog do vratu. In ravno včeraj je bil tak primerno oblačen dan po nevihti. Ni bilo vroče in sem tako lepo opravljena in zaščitena odšla na vrt. Nekje vmes me Aleš zagleda in se zgrozi. Moja veka nad očesom je bila lepo rdeče zapacana. Kaj naj sedaj?  Tretji dan bo ravno sobota! Pričakovana sobota polna dogodkov.
 
Pospešeno uživam tabletke, se ogledujem in čakam. Veka pa rdi in se debeli.

Tags:

gorska narava

Komentarji (7) -

piskec , on 24. 05. 2007 12:52:41 Said:

Ne sekiraj se! Enooka in enonogi bova skupaj ravno prav! Smile

Vreme , on 24. 05. 2007 23:41:44 Said:

Ojoj, za to mušico pa še nisem slišal. Upam, da tudi Marjetka ne bo šla po tvojih stopinjah.

Ker je do sobote še  tudi čisto malo me resnično zanima kako jo bosta prestala. Pa tako enostavno je že zgledalo na koncu!

Hana , on 25. 05. 2007 07:34:57 Said:

Na srečo ni tako hudo, kot sem se ustrašila. Pomembno je, da se bomo jutri lahko videli, dobesedno.

Vreme , on 25. 05. 2007 09:35:46 Said:

Hvala bogu! No torej je ostal še samo šepajoči Smile

piskec , on 25. 05. 2007 13:29:19 Said:

A to je "hvala bogu"??? No, lepa hvala... Frown

Smiljana , on 29. 05. 2007 10:21:13 Said:

Da te potolažim - med prvomajskimi prazniki sem se med košnjo spodnjih teras srečala z obilnim "rojem" teh nadlog. Opikale so me po obrazu, da sem bila vsa polna krvavih pikic, ena pa si me je privoščila še temeljiteje: prifrčala je za očala in me pičila v notranji kotiček levega očesa.
No, ja, kakšna sem bila naslednje jutro, tako ali tako veš iz lastnih izkušenj, ampak za 1. obrok rojstnodnevnega praznovanja sem bila še vsa "ožigosana" tudi na slikah. Šele na 2. obroku sem imela spet normalno "faco".

Hana , on 29. 05. 2007 11:50:30 Said:

Smiljana, nisem vedela, o hudo. Očitno so te majhne pošasti vsepovsod.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading