Z balonom nad Ljubljano

Že januarja sem dobila nenavadno darilo od mojih prijateljev, ki sem ga lahko odvila šele sedaj. Kar nekaj tednov sem čakala na pravo kombinacijo vremena in mojega časa. Tokrat je uspelo in v sredo sem poletela z balonom nad Ljubljano.

Pilot Avi je balon dvignil kar na parkirišču na Brezovici. Lepšega panoramskega leta si nisem mogla želeti. Veter je pihal ravno v pravo smer, proti Ljubljani!
 
 
Dvignili smo se malo čez 100 m in pluli. Balon tako nežno drsi skozi zrak, da je občutek neverjetno prijeten.  Nobenih tresljajev, sunkov ali kaj podobnega. Samo nebo, sonce in zrak. Spodaj pa razgled, ki ga sicer nikoli ne vidiš.
 

Hvala Alenki, Aksinji in Gaji na Jamovi za vzpodbudno mahanje in žvižganje.

Veter je balon ponesel prav nad center Ljubljane, spremljala sem koncert na tromostovju, opazovala vlak v BTCju, vrvež na ulicah.
 

Ko bi zmogli imeti takšen razgled nad okolico ves čas. Zase vem, da se bom v mislih še velikokrat dvignila in podoživela današnji dan.

Tags:

02 potepanja

Komentarji (3) -

Vreme , on 23. 06. 2007 07:55:13 Said:

Super. Da pa boš še nekaj časa podoživljala to dogodivščino pa kar verjamem. Jaz še vedno podoživljam nekaj podobnega, čeprav je minilo od mojega ukvarjanja z jadralnim letalstvom že kar nekaj let. Bi pa za tvojo dogodivščino bil takoj.

Hana , on 23. 06. 2007 18:06:13 Said:

Torej, tudi ti rad letiš? Jaz sem se enkrat kar zagrela za športno letalstvo, pa sem potem zaradi čudnih okoliščin morala prenehati. Morda pa kdaj v prihodnosti nadaljujem.

Vreme , on 25. 06. 2007 18:57:17 Said:

Ma ja celo srednjo šolo sem se ukvarjal z jadralnim letalstvom in preko tega sem prišel tudi do vremena Smile. Splet okoliščin je potem botroval, da sem ob prihodu od vojakov končal z letalsko kariero!

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading