Foto albumi

Aleš se je pred nekaj tedni že razpisal o fotografijah pri nas doma. V petih letih se jih je nabralo več kot 13.000 in po prvem navdušenju, ko jih seveda takoj prenesemo na nek elektronski medij, jih praviloma nikoli več ne vidimo (pogledamo). Kar se mi zdi neznanska škoda, saj se je izkazalo, da so papirni albumi, ki so sicer razpršeni po celi hiši, vseeno večkrat prelistani, kot te tehno zadevice.
 
Zato sem od omenjenega posta, tri tedne brskala bo tistem kupu odloženih in pozabljenih fotk in izbirala všečne fotografije. Seveda sem takoj naletela na dilemo, po kakšnem kriteriju naj jih izbiram? Naj bodo to tehnično dovršene, estetsko všečne, posnete na nenavadnih krajih, spomini na lepe trenutke? Če bi se dosledno držala vsakega kriterija, bi bil izbor nedvomno mnogo širši.
Tako pa sem uspela izbor skrajšati na presek vseh kriterijev skupaj in dobila ven 0,34% izbranih fotografij, ki jih predstavljam v Galeriji.
 
Zraven pa seveda načrtujem, da bom album le razdelila na podkategorije in ga redno dopolnjevala. Ker je trajalo pet let, da sem napravila ta izbor, potem se verjetno ni za bat, da bo naslednji kaj veliko prej. No, morda le enkrat letno, pa bo že nekaj, kajne?
 

 

Tags:

03 dogajanja

Komentarji (3) -

dr.Wega , on 22. 08. 2007 08:13:49 Said:

Slike so mi všeč. Morda ravno zato ker si zmešala vse kriterije v okusno župco.

Še to - v zavarovanje pred izgubo, en tak bekap, ti priporočam uporabo Picasa web albuma, če imaš gmail račun se splača, saj ne stane nič. Za bolj udobno uploadanje je sicer dobro namestiti (brezplačno) Picaso, no ni pa nujno (oziroma jo po prenosu na Picasa web album izbrišrš.) Izgleda pa takole: http://picasaweb.google.com/rado.mikolic

Vreme , on 22. 08. 2007 09:16:33 Said:

Tudi sam sem v sled morebitne izgube pričel shranjevati naše fotografije. V bistvu ne delam nekih selekcij, ampak jih shranjujem kar po tematiki, ki se je zgodila. V nasprotju z Wego imam fotke tukaj: http://community.webshots.com/user/vremenaspletu

Hana , on 22. 08. 2007 09:26:12 Said:

Zanimivo. Sem pogledala oba javna albuma. Vendar mene ne skrbi izguba. Pri nas imamo narejene arhive - celo večkrat. Pa nam to nič ne pomaga pri uporabni razvrstitvi.
Imam tudi zelo koristen PhotoShop album, ki bi lahko zadoščal, če bi ga vsi sproti uporabljali in sproti razvrščali slike, ne pa, da jih mečemo v skupen koš. Ta koš sicer ima tematske žepke, vendar je notri 10 fotk istega dogodka. Zadoščala bi pa že ena. Tukaj je problem, ker bi moral nekdo narediti selekcijo. Kar pa ne počnemo, ker nikoli ne veš, kajne?

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading