Varno v šolo

Prav besna sem, ko poslušam radio in vsaj enkrat na uro slišim opozorilo, koliko prvošolčkov gre letos v šolo in kako naj vozniki pazimo prvi dan šole. Halo? Pa kdo plačuje te oglase? Kot da bi imeli neko vrečo denarja za porabit, ki jo stresejo ven obvezno zadnje tri dni počitnic.
Jezna sem, ker:
- so prvošolčki še najmanj ogroženi, saj tudi po zakonu še ne smejo sami hoditi do šole, ampak morajo imeti spremstvo
- so ogroženi vsi šolarji in to celo šolsko leto
- zakaj poslušamo svarila samo okoli 1. septembra, nato pa celo leto nihče ne pisne,
- zakaj ta denar (recimo proračunski) ne razdelijo na več mesecev?
- zakaj je tako že vsa leta, odkar pomnim?
 
 
dodatek 31.8.2007
 
Saj ni za verjet. Je to zgolj slučajno? Take se meni dogajajo neprestano, ali pa sem samo bolj pozorna na določene povezane dogodke.
 
Danes me je namreč poklicala prijazna gospa iz naše šole in me prosila, če bi organizirala 1. septembra postavitev znakov za varno šolsko pot. Seveda sem bila za. Že v naslednjem trenutku (po odloženi slušalki) sem se spomnila, da imam pravzaprav sedaj sama priložnost, da znake postavim tudi kasneje, med šolskim letom.
 
 
Sicer pa bom tudi potrebovala toliko časa, preden ugotovim, kako naj papirne znake sploh postavim, saj nimajo ne lepila, ne stojala, niti niso čvrsti. Navaden papir, ki ga bo prvi dež razmočil.
 
Torej je žal moja domneva le pravilna, tudi na Ministrstvu za promet računajo, da te znake potrebujemo samo prvi šolski dan.

Tags:

se dogaja

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading