Jutranje

Sinoči sem pustila zapis na blogu o tem, kako zadnje dni samo pečem potice za srečanja, ki sem mi vrstijo, ker se drugega enostavno ne spomnim, ali pa sem rahlo že obsedena s kokosovo potico.

In zjutraj je bila prva stvar, ki sem jo naredila, ta, da sem sinočnji post zbrisala. In potem sem bila jezna nase še cel dopoldan.

Zakaj se mi zvečer nekaj zdi tako kul, da to celo zapišem,  po napol prespani noči se pa se zjutraj zbudim s povsem drugačnimi občutki in začnem analizirati in secirati in se sekirati za zadeve, ki so že zdavnaj mimo. Ta moja jutranja hiperaktivnost gre še najbolj na živce Alešu, saj jaz takoj ko odprem oči, začnem z najbolj nemogočimi temami, načrti, lahko za leta vnaprej in podobno navlako. Medtem sem se že naučila, da o tem vsaj molčim, vsaj dokler ni prva kava za nama.

Današnji primer, ko se mi je zdelo, da se v vsesplošni draginji ne gre ravno hvaliti s poticami (saj če za kruh nimajo, pa naj jedo potico) lepo karikira mojo negotovost glede objavljanja določenih tem. Nikoli se tudi nisem imela za gospodinjski tip, pa vseeno pišem o kuhariji,  namesto o vsem, kar se mi medtem podi po glavi.

Koliko dejansko odkrivam o sebi? Selektivno izbiram teme in ustvarjam virtualno podobo. Koliko sem iskrena? Priznam, da ne napišem vsega in čeprav sem tudi sitna in  slabe volje, pa jezna in vzkipljiva, tega ni na blogu.

Morda bi morala spremeniti svoj slog? To bi bila že nevarno novoletna obljuba, zatorej raje ne obljubljam,da bom pisala tudi o tistem jutranjem, ki me razburja. Danes so na primer po radiu ponujali kilogram, postrežno za x €? Kdo sploh pride v trgovino in zahteva kilogram, postrežno?  Ali pa najavili senzacionalno novico, da se bo predsednik moral seliti. Zakaj že? Kolikor vem, gre le za predlog vlade, ne njega osebno. Vseeno se mi zdi, da novinarji poberejo malo tu, malo tam, nekaj novic dodajo prejšnjim in zmečejo vse v en koš.  

Ma,  obrača se mi ob branju ali poslušanju vsega, kar nam ponujajo (postrežno). Sploh pa na taka jutra, kot je bilo današnje, pa potice gor ali dol.

 

Tags:

kaos

Komentarji (7) -

Vreme , on 9. 01. 2008 15:39:10 Said:

Kar enostavno si zbrisala svojo objavo??? Tudi sam imam probleme podobne tvojim. ko drugič preberem, bi tu pa tasm kaj drugače naspisal, spremenil, napiusal bol tekoče berljivo, pa še kaj bi se našlo. Ampak enostavno tega ne soreim. Zakaj? preprosto za to ker je zapis bil trenutek časa točno določenega časa, ki je bil prav takrat in se ne vrne več in tako postim vse kot je!

Sicer pa imamo prinas srečo, da smo jutranji tipi. Zjutraj lahko delamo vsemogoče brez problema, prva in poglavitna jutranja naloga je samo naš (najin) priljubljen zajtrk z obvezno kavo oz. čajem in koščkom kruha z namazom. Brez tega se tudi naš dan ne prične tako kot treba.

Sicer pa kokosova potica njami, odlična je bila Smile To pomeni,da jo lahko še pečeš ;)

Vreme , on 9. 01. 2008 15:40:53 Said:

Evo, če bi prejšni post vsaj še enkrat prebral, bi vsaj odstranil kar nekaj slovničnih napak Frown

Hana , on 9. 01. 2008 18:41:48 Said:

Hvala, velja!

dr.Wega , on 9. 01. 2008 22:21:07 Said:

Joj, kako mi grejo na živce zjutraj taki, ki se lepo zbudijo in so kar budni. In bi klepetali, načrtovali, prižigali luči, kuhali kavo...

Sicer pa, ja, tole je že epidemija: turbo turbo kapitalizem nas kljuva v možgane. Bojim pa se, da našim otrokom ne bo nič več moteče.

Hana , on 10. 01. 2008 07:16:08 Said:

Ja, tisti, ki tipajo svoj avto z daljincem v roki, tega res ne razumejo. Sicer pa je tako čisto v redu, sicer bi lahko slišali predloge novih zakonov, da se ukine jutranje spanje ali pa obratno - daje prednost ponočnjakom pri sprejemu na delo ;)

Vreme , on 10. 01. 2008 08:38:49 Said:

@ Wega, a tako sedaj pa ti že grem na živce???

Smile ;)

dr.Wega , on 11. 01. 2008 10:58:30 Said:

Vreme, jaz si tiššččim uššesa, čče nisi pozabil. Sicer pa ne vem, šše nisem imel priložžnosti s tabo komunivirati na kakššno tako jutro...

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading