Uporabi in zavrzi

Ste se kdaj že spraševali, kam z odvečnimi oblačili? Sama sem do sedaj dokaj uspešno praznila omare, tako, da sem čakala na razne humanitarne akcije. Spomnim se problema ob valu beguncev v Slovenijo, pa zbiralne akcije za Šri Lanko ali pa lanske ujme.
Kaj pa v času, ko nas na srečo ne pretresajo ravno naravne katastrofe, ki ne izbirajo ne časa ne kraja? Takrat oddaja oblačil sploh ni več tako preprosta.
Poznam starejšo ženo, ki zbira, opere in zlika ogromno oblačil, saj meni, da je veliko ljudi, ki oblačila potrebujejo. Vendar jih sama ne more nikakor oddati, saj se ji je zveza z zdravnikom, ki je skrbel za ljubljanske brezdomce pretrgala zaradi starosti. Oblačila je shranjevala, nihče pa jih ni želel sprejeti.
Pravzaprav nisem mogla verjeti, ko sem se tudi sama prepričala, da tudi Rdeči križ ne zbira več oblačil, saj meni, da ima prevelike stroške z najemom prostora in osebja. Seveda, treba si je vzeti čas, zadeve prepeljati, pregledati, razdeliti...

Vem pa za ljudi, ki ta oblačila dejansko potrebujejo. In tako sem postala priložnostni distributer, saj ne morem še jaz zamahniti z roko in odvrniti naj jih vrže v smeti. 

Tags:

05 dejavnosti

Komentarji (2) -

Ajda , on 27. 01. 2008 12:35:30 Said:

Jaz sem spraznila omaro in vse skupaj odnesla v nek kontejner kjer piše "Humana". Opazila sem ga na sprehodu s psom in na njem piše da zbirajo obleke, čevlje in igrače, vse moraš zložit in dat v vreče pa v kontejner. Če imaš pa večje količine kot nekaj vreč, je pa problem. Zadnjič so pri prijatelju zbirali za neko akcijo, ki jo je organizirala tv Slo v eni od oddaj (sami odpeljali do njih, za otroke tudi igrače in eno vrečo prepotrebne hrane) , pa v (mislim da) nedeljskem dnevniku imajo tudi vsak teden kakšno družino ki potrebuje pomoč predstavljeno. (ampak tu razporejaš in prineseš sam.) Mi spraznimo omare da zadihajo, nekateri pa so presrečni, da obstajajo ljudje ki jim je mar. Smile

Hana , on 27. 01. 2008 17:02:18 Said:

Ja, Humanini zabojniki so svetla izjema, samo ne zadoščajo za cel kombi stvari.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading