Nova obzorja

Težavo imam. Verjetno ni edina, ampak o tem premišljujem večino časa. Svojega bloga ne morem prav opredeliti. Kašne vrste blog sploh pišem in koga na svetu zanima moje letanje za dogodki, starševanje...

V meni pa tli še čisto neko drugo navdušenje, ki ga kar ne upam spraviti na plano, kot da ni resnično.

O svoji službi skoraj ne pišem. Pa vendar smo v zadnjih dneh končali precej zanimiv web projekt, ki bo verjetno čez nekaj mesecev v javnosti precej odmeven. Hkrati se odpirajo že novi izzivi, pa vendar tudi to ni to.

Doma sva začela razvijati novo idejo, novo filozofijo preživetja, bi lahko rekla. Imava vizijo, ki jo želiva uresničiti. Želiva hkrati živeti in delati stvari, ki nam bodo v veselje. V družbi, kjer denar in dobiček ne bosta cilj.

Ideja sploh ni tako nova, z njo se poigravava že nekaj časa in počasi delujeva tudi v to smer. Kamorkoli se obrnem vidim, da greva v nasprotno smer podivjanega sveta. Počasi namesto hitro, postopoma, namesto velikega buma, z zadovoljstvom nad malimi koraki, predvsem pa po neki čisto svoji poti.

No, čisto svoji je pretirano, ta svet se še vedno sestoji iz birokratov, štampiljk, tarif, papirjev. Tega pač ne bova premaknila, se pa tudi vznemirjala ne bova (več).

Z veseljem bova delala z ljudmi in za ljudi, ki jim je še mar.

Tags:

simbiont | 04 razmišljanja

Komentarji (4) -

Karmen , on 6. 02. 2008 18:00:20 Said:

Vse bo v redu. Vem! Smile

Sama sem bila na podobnem, kakšen teden nazaj. Pol leta sem delala na web projektu, ki naj bi kmalu štartal in srčno upam, da bo fantom uspelo.

No, le da nisem šla na svoje, ampak sem zelo vesela te spremembe, ki mi daje res veliko.


Hana , on 6. 02. 2008 22:04:52 Said:

Hvala Karmen za zaupanje, sem vesela tudi zate. In za ljudi, ki jih ni strah sprememb.

dr.Wega , on 7. 02. 2008 06:27:18 Said:

Tako domače se sliši vse skupaj, prav zato sem (bil) tako nesrečen ker me je vrtinec spet potegnil za sabo... Ko se ti bo vse izteklo po željah in načrtih bom vesel - tudi iz čisto sebičnega razloga -  rekel si bom: glej, saj se da, čisto mogoče je...

Morda je slučaj ali pa ne - v drugem krogu znancev sem pravkar priča podobnemu, še bolj drastičnemu procesu, kot je tvoj. Upam, da smo torej priča trendu ;)

Hana , on 7. 02. 2008 07:26:00 Said:

Zagotovo gre za neke vrste trend, vsaj jaz to občutim, saj je slučaj ali pa ne, da zadnje čase spoznavam nove ljudi, ki razmišljajo zelo podobno. Nekaj je na tem.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading