Učinek metulja

Ste kdaj razmišljali o vzrokih in posledicah naših dejanj? Kako je vse povezano in kakšen vpliv imamo na dogodke v prihodnosti? Včasih me je kar strah tega vseobsegajočega vesolja, teh vidnih in nevidnih vezi, ki se tkejo, prepletajo, približujejo in oddaljujejo.

En preprost primer: Otroci imajo v vrtcu plavalni tečaj, ki ga pripravi športni klub. Otrok se prehladi in zboli, zato oče ostane na bolniški, tisti, ki ga nadomešča mora ostati zato v službi, čeprav ima doma drugačne načrte. Njegova žena mora sama po opravkih in njegovi otroci so razočarani, ker ne morejo sami na igrišče.  Lahko rečemo, da je v tem primeru športni klub tisti, ki je s svojo ponudbo vrtcu povzročil, da nekateri drugi otroci ne morejo na igrišče? Seveda tako ne razmišljamo in ne iščemo vzrokov tako globoko in daleč nazaj. Vedno bi lahko začeli - in bila je zemlja in nebo....

Če lahko vidimo, slišimo in doživimo veliko neposrednih učinkov dejanj, koliko jih je šele v ozadju? Ki se prenašajo kot valovi, kot misli, kot energija, ki neposredno ali posredno vplivajo na naše življenje. Včasih potrebujem nasvet, namig ali čisto konkretno zadevo. Če le malo iščem naokoli, sem pozorna, mi vedno nekdo prinese prav to kar potrebujem. Življenje samo me spremlja in mi nudi tisto, kar iščem. Če iščem prepir, ga bom zagotovo naredila, če iščem lepe stvari, jih bom zagotovo našla. Zato močno verjamem, da je vsak svoje sreče kovač.

Toliko kot daješ v ta kaotični sistem, imenovan življenje, toliko tudi prejmeš, ker življenje je kruto in hkrati neznansko lepo.


 

Tags:

04 razmišljanja

Komentarji (4) -

Wega , on 4. 04. 2008 05:33:53 Said:

Dobra iztočnica, res. Včasih sem ogromno premišljeval kakšen gromozanski slučaj je bil, da sem se sploh rodil. Če nebi... Če ne bi močan materinski nagon preprečil spontanega splava, če ne bi bilo jajčece pripravljeno na semenčico ravno tisti trenutek..., če ne bi bilo srečanja, povabila na ples, če ne bi bilo vojne in Hitlerja, če ne bi bilo skrivnostnih vezi v molekuli vode, ki ji dajejo tako edinstvene lastnosti, če ne bi bilo velikega poka... in še miljarde in miljarde drugih čejev je pripeljalo, da sedaj sedim tule in pišem tole.

Wega , on 4. 04. 2008 09:34:39 Said:

A to veš, da je cela zmeda z komentarji? Enkrat kaže da je en komentar, pa ga ni vidnega, čeprav je oddan (a ga še odobravaš?), drugič kaže 0 komentarjev v resnici pa so in se vidijo, včasih prime kodo od prve, včasih ne...

Hana , on 4. 04. 2008 09:38:46 Said:

Hvala za obvestilo. NIč takega ne bi smelo biti. Niti jih jaz ne odobravam. Je pa zmeda, ker se na Krtini pojavljajo 3 blogi, in ko je en v "procesiranju" lahko izgine spodnja koda za vnos. Takrat deluje samo ctrl/c in ponoven poskus. Sorry. Jaz pa do tvoje strani ne morem, tvojega bloga mi ne prikaže. (?)

Hana , on 4. 04. 2008 09:54:29 Said:

Wega; sedaj je ok tudi pri tebi.

Glede vseh Če-jev, ki so se zgodili da smo sedaj ravno tukaj, kjer smo - mora biti nekaj več, kot samo naključje. Ne verjamem v naključja.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading