Zgodba v treh dejanjih

Tole je moja zgodba. Se dogaja ob vsakem obisku trgovin, ki imajo več kot eno blagajno.

Blagajne in dolga vrsta. Postavim se na rep, razmišljam o vsem mogočem in čakam. Potrpežljivo. Vsak ima pravico do svojih pet minut. Vsi smo enaki.

Sedaj pride preobrat. Blagajna dobi okrepitve. Več, kot se jih odpre, bolj je zgodba očitna. Tisti, ki so najbolj zadaj, so vedno najhitrejši. Prvi. Zmagovalci. Luzerji ostanemo na svojem mestu.

Ko pridem končno na vrsto, levo in desno ni več nikogar.

Morda sem res za luno ali z lune, ampak folk, ne razumem. Odkod takšno rivalstvo, zakaj se je potrebno na blagajnah na vsak način zriniti pred ostale? 

 

Tags:

kaos

Komentarji (2) -

Vreme , on 29. 06. 2008 09:41:19 Said:

Ha živa resnica!!! Se pa je zadnjič v Hoferju zgodila nenavadna stvar. Blagajničarka reče, da lahko stopimo na blagajno tri kako da pride takoj blagajničarka. In ponovi se zgornji scenarij. Mi smo seveda luzerji. A glej ga zlomka, blagajničarke od nikoder. Si predstavljaš kako so ljudje negovali!!!

Hana , on 29. 06. 2008 19:38:22 Said:

Včasih mi gre kar na smeh, ko poslušam ljudi okoli sebe. Ponavadi so vsi sitni. Se je pa tudi že zgodilo, da smo se v vrsti prav lepo zabavali in se pregovarjali, kdo bo koga spustil, ker ima več časa. Se da, tudi z dobro voljo.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading