Bela muca

Od nekdaj si želim imeli dolgodlako belo mačko. Da jo še vedno nimam, je vzrok v številnih rodovih muc, ki se same pojavljajo na našem vrtu in jih potem posvojimo. Nekatere ostanejo le zelo kratek čas, nekatere pa malce dlje.

Še vedno pa pogledujem za belimi mucki. Prejšnji teden sem spoznala ljubko muco, ki je na svojo srečo že našla nov mačji dom. Na srečo pravim zato, ker se je bila izgubila, najbrž tudi zato, ker je gluha. Da je ta lastnost zelo izrazita pri belih mucah, da misliti že podatek, da vrne google iskalnik po slovenskih straneh s frazo "gluha bela muca" kar 840 zadetkov!

albinčki

Bele muce, posebno v kombinaciji z modrimi očmi, v večini primerov niso bele zaradi bele dlake, ampak imajo gensko napako oziroma so albini (nimajo barvnega pigmenta). Žal se v tej kombinaciji pojavlja tudi gluhost, včasih pa tudi slepota.  So pa še posebej cotkane!

 

Tags:

vsakdanjik

Komentarji (2) -

Urban , on 2. 08. 2008 18:28:40 Said:

[img]http://shrani.si/f/1x/30/O6C6HOI/picture-071.jpg[/img]

Tale lepotec nam je pobegnu :S
Mamo pa sicer doma trenutno tri bele mačke, čeprav niso čisto beli, vsak ma kje kako majhno črno piko. Težav z gluhoto in slepoto pa še nismo imeli.
LP

Hana , on 2. 08. 2008 19:10:01 Said:

Ja, čuvaj jih, da ti ne pobegnejo še te ;)

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading