London 2008

Povod za tokratni obisk Londona je bila FOWA - konferenca, ki je obetala nekaj zanimivih dogodkov in svežih zamisli.

Ne morem reči, da me je razočarala, pa vendar sem imela občutek, da sem poslušala že slišano in videla že videno. Morda zato, ker se nisem mogla opredeliti ne za razvijalca niti za poslovno stran in sem tavala med predavanji. Velike razlike v podajanju niti nisem opazila, lahko pa strnem poudarke v nekaj alinej.

Če želimo razviti aplikacijo, ki ji ljudje zaupajo, jo delijo s prijatelji in v ustreznem kontekstu ponuditi zanimivo funkcionalnost opremljeno z osebnimi podatki, je dobro, da upoštevamo slednje:

Socialna omrežja, (Social Networks)
Osebne nastavitve strani (Personal Dashboards like igoogle)
Osebne predmetne strani  (Social Object Side like Flicker)
CRM sisteme (like Oracle CRM)
Druge spletne strani, ki nekaj pomenijo našim prijateljem ...

Ker tudi nisem ravno ljubitelj piva, ne poznam niti njihovih imen, se tudi tem užitkom na večerni zabavi v Foxu nisem pretirano predajala. Edina svetla točka in dobra družba so bili kolegi iz Renderspace, ki sem jih spoznala šele na konferenci.

Drug del mi je šel malo bolje, kot turistična vodička sem spremljala Mitja, ki je šel z mano na pot. Prekrižarila sva dobršen del Londona, izbirala bolj njemu všečne kraje in vsak večer padla od utrujenosti v posteljo.

 mestne oblasti

Ugotavljam predvsem, da se je tudi London v nekaj letih precej spremenil. Vse se mi je zdelo mnogo dražje, zagotovo pa hrana. Pa še nekaj, tu sedaj nihče več ne kadi. Kajenje je prepovedano povsod, ne samo v notranjih prostorih, mislim, da so izjeme samo zunanji prostori pri Pubih.

 pogled s Tower Bridgea

Ker sva prenočevala zraven ExCel centra, kjer je bila konferenca, le ta pa je v precej oddaljenem Docklands-u, sva do centra potrebovala več kot uro. Imeli smo še smolo s podzemnimi, saj so ravno ta vikend kar nekaj prog začasno zaprli zaradi preurejanja. Tako sva morala kombinirati nadomestne avtobuse, pa še več presedanj s podzemnimi. Še vedno pa se nisem udomačila z levo orientacijo. Ko se postaviš z mapo v roki in želiš v pravo smer, ne veš na katero stran ceste se postaviti, saj tudi prečkaš cesto tam, kjer te najprej zadene avto, ki pride z desne... Za to bi potrebovala malo več časa :)

 Camden market

Če pa sem želela gledati TV, pa so na večini kanalov, predvsem pa na BBC News govorili 24 ur samo o eni stvari - finančni krizi. O zamrznjenih sredstvih, o pokojninskih skladih, ki jih več ni, o propadlih investicijah v Islandskih bankah, o premieru in narodni banki, ki se trudi rešiti, kar se da. Občutek, ki ga dobiš, ko poslušaš njihove novice je katastrofalen. Vsa komunikacija in podajanje novic že meji na histerijo. Dejansko se ruši svetovni bančni sistem kot hišica iz kart, spraševala sem se, če spoh bom imela še službo, ko se bom vrnila domov. In ko prideš v Slovenijo, se tu in tam pojavi kaka novica o zdrsu tečajev.

Trenutno se mi zdi, da naši ljubi finančniki molčijo morda bolj, kot bi bilo potrebno. Se pa strinjam, da se pojavu stampeda bolje izogniti. Vendar ne verjamem, da nas svetovna kriza lahko toliko zaobide, kot nam želijo o tem zamolčati naši vrhovi.

več fotk iz potepanja po mestu, seveda v Galeriji.

Tags:

02 potepanja

Komentarji (2) -

Smiljana , on 10. 11. 2008 12:24:35 Said:

Joj, kako se je London spremenil od leta 2000, ko sem bila tam z otroki! Na bolje, seveda!
Čeprav še vseeno ne verjamem, da imajo sedaj njihove bencinske črpalke že WC-je. To smo takrat še najbolj pogrešali, takoj ko smo zapustili celino. Šli smo namreč z avtobusom ... 2000 km tja in prav toliko nazaj ...

Hana , on 10. 11. 2008 13:12:21 Said:

Z avtobusom? Tega ti pa ne zavidam! Čeprav zan biti posebno doživetje.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading