Draginja

Kaj je drago in kaj je poceni?

Najbrž imamo vsi svoja merila in svoje kriterije in če mi nekdo ponudi še tako ugodno stvar, ki jo sicer ne potrebujem, je to zame drago. Pa vendar se vsi spogledujemo s popusti in "naj" akcijami v vsaki trgovini in velikokrat kupimo tudi tisto, kar ne potrebujemo, če je le označeno kot zelo ugodno.

Dokler se gibljemo samo v okviru ene branže, lahko hitro ugotovimo, kaj je poceni in kaj drago. V trgovini s hrano zlahka pustim 100€, čeprav se mi zdi, da kupujem samo poceni izdelke. Pa vendar jih nekako primerjam in če rečem, da je kg jabolk za 1€ poceni in da je 1kg piškotov za 10€ drago, to nekako velja.

Ne morem pa hkrati primerjati hrane in oblačil. Kako naj si razlagam ceno hrane v primerjavi z oblačili. Pri zadnjem obisku pri najdražjem sosedu sem namreč kupila precej kvalitetno izdelan komplet oblačil za tamučka.

Pleten pulover z nekaj ročnimi dodatki in še bolj kvalitetne hlače z množico detaljev. Vse po 8€ po artiklu.

In ne gre mi skupaj in želim primerjati, pa ne gre. Kako lahko nekdo ponudi material, delo, logistiko, opremljeno z vsemi potrebnimi klasifikacijami, izdelek za 8€, če pa toliko stane malica ali pa paketek kave ali kos sira ali pa kar nekaj s tiste ugodne liste, ki jo ponujajo. To ne more biti res in tukaj nekaj ne gre skupaj. Razmerja so podrta in nič ne kaže, da bo bolje. Hrana je že predraga. Samo to je lahko zaključek, pa če nas še tako prepričujejo z ugodnimi ponudbami.  

Tags:

kaos

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading