Izpod Ponc na Peč

Če do sedaj nisem, potem lahko zagotovo danes rečem, da sem se za letos naužila snega. Ponovno je vikend, čas za hojo in hribe. No, tokrat smo se najprej ustavili v Planici. Pogled na velikanko je veličasten, pogled z velikanke pa neprecenljiv. Ko enkrat stojiš na vrhu, potem se percepcija o uspešnem skoku popolnoma spremeni. Sicer pa na skakalnici že vse vrvi od dela in priprav na skorajšnje dogajanje. Kot vse kaže, bomo na prizorišču tudi s Pixno, zato je današnji dan bil uspešen že v samem štartu. Vse kar je sledilo je bil čisti bonus.

 pogled z velikanke v bližino

 pogled z velikanke malce naprej

Se povzpeti na Peč, ki je na tromeji, je bila najina želja že leta nazaj, ko smo s Tarasom in Alenko bivali v Ratečah. Kar nama ni uspelo takrat, sva nadoknadila danes. Začeli smo prav navdušeno, kajti pot je bila res primerna za sani. Tamauček je hodil z nama in če ne bi potreboval novega žiga za v vrtec, ne vem, kako bi zmogel celo pot. Še meni se je malo zamalo zdelo, da vlečem sanke čez Avstrijo v Italijo, samo zato, da sem končno ugledala dolino pod Poncami v vsej lepoti.

Pa je le nekaj več. Ko si enkrat na vrhu, toliko stvari (p)ostane nepomembnih in nekje daleč v dolini.

Tags:

01 hribi | se dogaja

Komentarji (2) -

Vreme , on 1. 03. 2009 06:31:20 Said:

Vedno bolj ostajam brez besed ob vaših potepanjih. Super. Pa čestitke za Pixno v Planici!!!!

Hana , on 1. 03. 2009 07:40:52 Said:

Hvala za čestitke. Sicer pa gre zahvala za Planico predvsem bratoma Matiji in Gregorju, ker vidita uporabnost Pixne na področjih, ki so jima blizu.

Drugače pa bova hodila v hribe še dolgo, saj jih ne bo kar tako zmanjkalo. Saj veš, nikoli se ne konča. ;)

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading