Brezdomci

Najprej smo bili prepričani, da ima veliko obiskovalcev kampa s sabo tudi domače živali. Najprej nas je prišel pozdraviti en črn kuža, ko smo mu dali nekaj ostankov hrane, pa nas je v hipu posvojil. Kmalu je pripeljal še blond prijateljico, sedela ali ležala sta ponavadi vsak na svoji strani vhoda v šotor in čakala. Šele kakšen dan kasneje se mi je posvetilo, da psa nista od lastnikov šotorov, ampak sta kar neodvisna prebivalca kampa. Vsake toliko jih je kdo nahranil, smo imeli pa kar nekaj težav, kako priti mimo tačrnega, saj je bil neznansko razigran. Vedno nas je spremljal do kopalnice in celo na plažo, ki spoh ni bila tako blizu, ponoči pa je z laježem odganjal vsakega, ki se je sprehajal po kampu.

Ko sem postala malo bolj pozorna na pse, sem jih kar naenkrat videla ogromno. Mesta v Črni Gori so polna potepuških brezdomčkov.

Nekateri se družijo, nekateri so osamljeni, večinoma malo zanemarjeni. Predvsem pa delujejo prijazno in nevsiljivo. Nikogar nisem videla, da bi jih preganjal. Sprehajajo se naokoli in se obnašajo, kot gospodarji svojih ulic.

Odkod so vsi ti psi? So prišli s turisti in so jih ti tukaj, namerno ali pa ne, izgubili? Na jutranjem teku, ko je bilo res malo ljudi na ulici, me je en kuža prišel prav preverit. Povohat, pogledat in ker očitno nisem bila prava, se je vrnil na pločnik in čakal naslednjega mimoidočega.  

Po eni strani strašno žalostno, po drugi pa so bili videti tako zelo svobodni!

Tags:

02 potepanja | morje

Komentarji (6) -

neli , on 24. 07. 2009 12:54:14 Said:

Pozdravljena! Sem že pri Piskecu brala utrinke iz Črne Gore, nadaljujem pri tebi.
Mi zaupaš, kje je ta prekrasna plaža na fotki?
Mi se čez en teden odpravljamo dol, na avanturo z avtodomom, pa mi je vsak impulz dobrodošel.

Hvala, Neli

Hana , on 24. 07. 2009 13:27:51 Said:


V kampu Crvena Glavica, sem več opisala v prispevku o kampih:
www.krtina.com/Hana/2009/07/07/KampiVMNE.aspx

neli , on 28. 07. 2009 11:28:47 Said:

Eh ja, hvala, sem prepozno povezala reportažo s fotkami. Zgleda krasno, zanima pa me še, a je res prepovedano nositi hrano čez mejo v Črno Goro?
Neli

Hana , on 28. 07. 2009 11:35:28 Said:

Nas ni nihče podrobno pregledoval, čeprav je bilo obvestilo o prepovedi na vidnem mestu. Imeli pa smo eno škatlo za dan dva hrane za familijo, z mlekom vred.

Nujna zadeva za vstop v Črno goro pa je ZELENA KARTA. Brez te te ne spustijo čez mejo.

neli , on 28. 07. 2009 11:40:35 Said:

Zeleno karto bomo najbrž prejeli skupaj z avtodomom, hrano pa smo mislili kar naložiti v avtodom, pač ne bomo... hvala za nasvete...

Hana , on 28. 07. 2009 11:44:46 Said:

Srečno!

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading