Avtomoto

Ravno prejšnji teden, ko je Tadeja opravila vozniški izpit, smo se s prijatelji pogovarjali o izredno pomanjkljivem dodatnem izobraževanju o varni cestni vožnji. Kdo se po opravljenem vozniškem izpitu še kdaj prostovoljno vrni k obnovitvi znanja iz CPP? Kaj pa veljavnost pravil po 10, 20, 30 letih? Razmere na cestah so vse kaj drugega, kot takrat, ko je večina voznikov opravljala vozniški izpit. Potem pa se vsi vozimo po zunanjem pasu krožnega križišča, domov se kolona na avtocesti vedno vije po prehitevalnem pasu, medtem, ko je vozni pas prazen, pa še mnogo takih,...

Da so za vse kršitelje predvidene predvsem kazni, ki žal nimajo nekega dolgoročnega učinka, je tudi znano. Rešitev za oblikovanje lepše kulture vožnje bi bila v vseživljenjskem učenju, ki bi bilo na nek način stimulirano tudi preko zavarovalnic. Zakaj ne bi ponujali nižje premije vse tistim, ki se v določnem letu udeležijo dodatnih izobraževanj, z izpitom, seveda!?

Vem, da se AMZS trudi in ponuja tečaje varne vožnje na poligonih. Vendar izmed vseh mojih znancev poznam samo dva, ki sta se te vožnje udeležila. Zato so me tem bolj razveselile spletne strani, kjer končno lahko najdemo objavljene praktične nasvete o pravilni in varni vožnji.

 siol.net avtomoto

Pozdravljam in posredujem v branje!

Tags:

vsakdanjik

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading