Bencin

Enkrat tedensko se na poti domov ustavim na bencinski črpalki.

Na črpalki, ki mi je ob poti in mi je všeč, ker ima terminal za samopostrežni način plačila, ki ga z veseljem koristim. Zakaj bi morala vzeti torbico, zakleniti avto in v vrsto za plačilo,  če lahko to opravim kar ob avtu?

Vendar v letu dni, vsaj pri 50 obiskih še nisem srečala nikogar, ki bi plačeval zunaj in izkoristil "hitro cono" za samopostrežno delovanje. Plačilo pri blagajniku je očitno obvezno. Tako namesto hitre postrežbe praviloma čakam dlje, ker pač želim tankati točno na tej črpalki, čeprav so morda druge že proste.

Zakaj že?

Tags: ,

vsakdanjik

Komentarji (8) -

Hana , on 21. 01. 2010 07:24:52 Said:

Piskec, pa ti si dve leti pred časom (mano).

PF , on 21. 01. 2010 09:17:22 Said:

Tudi meni so všeč ti "petrolomati". Če le naletim nanje, tam tudi plačam. A opažam enako kot ti, ljudje jih večinoma ignorirajo. Jih je strah, da ne bodo znali plačati?

piskec , on 21. 01. 2010 10:42:27 Said:

Saj sem opisal svoje strahove. In - kar je najboljše - po teh dveh letih *NI* čisto nič bolje.

Nekatere stvari je tako presneto težko premaknit!

Če bi bilo ceneje, naprimer... Pa najbrž ni niti Petrolu v interesu.  Smile

Wega , on 21. 01. 2010 11:27:07 Said:

Seveda jim ni v interesu. Potem pač ne greš v njihov hipshop in ne zapravljaš. NA tem, ki je na sliki se jim še navodil ne da prav napisat (na skrinsejverju ekrana so drugačna kot na nalepki). Načeloma najbrž ne bi bilo prav drago terminal naštimat na vsako enoto, pa tudi to ni v interesu. Na tej so najbrž naštimali, da se lahko pohvalijo s 24-urno odprtostjo.

Neprijetnih občukov pa nimam. Zadeva je vendar enostavnejša od bankomata!

Matjaž , on 22. 01. 2010 10:20:51 Said:

Pred kratkim sem bil na Finskem in tam jim je prav čudno, da bi šli plačat gorivo v trgovino. Zelo velika večina namreč plačuje na avtomatik in povprečno imajo eno točilno mesto na črpalko brez avtomata.
Vse je v interesu trgovcev. Če plačuješ na avtomatu, pač ne zapravljaš v trgovini.

Hana , on 22. 01. 2010 10:28:13 Said:

Res je, interes trgovca se kaže skozi postavitve terminalov. Me pa zanima, koliko ljudi torej uporablja črpalke na popolnoma samopostrežnem servisu http://www.en-plus.si/bencinski_servisi_24_7.aspx ?

In koliko časa bomo še lahko najprej točili in potem plačali. Še k zdravniku ne moreš več s potrjeno izkaznico, ampak gre obratno, najprej ti meni izkaznico on-line, potem pa na pregled.

Čez lužo ne moreš natankati niti kaljice, če prej ne vstaviš v režo kartico, ki ima kaj stanja na računu.

Torej si najbrž ne želimo tega, kajne?

Pullga , on 31. 01. 2010 04:31:12 Said:

Nam, ki smo na "srečo" spoznali vse črpalke od Lj do j Francije, za posladek pa še texas, je kar v navadi, da takoj, ko pridemo čez mejo, samo še na avtomatki plačujemo. Pa cene so tam nižje in varirajo glede na čas v dnevu. Ampak doma kot bi odrezal, ne plačujem na avtomatiki.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading