Radar, kam meriš?

Včeraj sem med vožnjo domov poslušala radio in obvestila in se čudila sebi in ostalim. Zakaj?  Ker si že leta ne morem prav predstavljati obvestila o radarskih kontrolah na cestah.

Zakaj samo jaz ne razumem besedne zveze, kot je "Radar meri proti Ljubljani"? Ali meri tiste, ki gredo v Ljubljano ali tiste, ki se vračajo iz Ljubljane?

Takole se pripeljem domov iz Ljubljane do Krtine. Kam meri radar? Proti Krtini ali proti Ljubljani? Zame meri proti Ljubljani, ampak ali tako razmišljajo tudi tisti, ki obvestila posredujejo prek radia?

 več o fotki

Včeraj bi najraje obrnila in šla na Dolenjsko cesto pogledat, kam je radar obrnjen, žal pa se mi je mudilo v šolo. Naj mi nekdo razloži, lepo prosim!

Tags:

vsakdanjik

Komentarji (2) -

jure , on 19. 03. 2010 14:38:23 Said:

tole z radarji je ena velika potuha bedakom, ki preveč radi divjajo (belim kombijem  in ax-om ter accentom predelanim v ferarije)
drugače pa verjetno je mišljeno da obvestijo v kateri smeri vožnje meri radar. proti ljubljani je najbrž mišljeno da meri vozeče proti ljubljani. lahko pa policaj meri v obe smeri in nas zmede. jebi ga, zakaj jih pa plačujemo.

Hana , on 19. 03. 2010 16:57:13 Said:

Tudi meni ni razkrit smisel obveščanja o radarjih, še manj pa razumljiv. No, to je tako kot pri domači matematiki, ko je 1x toliko enako 2x več.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading