Kolovec PDD


No: 7/50

Datum:
19. marec 2017

Trasa:
Rova – Čeh –stari grad Kolovec – Partizanska bolnišnica – Dupeljne - Rova

Opis:
V Rovi se nas je zbralo 22 pohodnikov planinskega društva Domžale in en kuža. Razveseljivo število, saj je v neposredni bližini potekal pohod na Limbarsko goro, ki je že tradicionalno množično obiskan. Mi smo bili veseli, da smo medse pritegnili tudi nekaj povsem novih obrazov. Le upamo lahko, da jih z današnjim pohodom nismo preveč prestrašili. V predvidenih urah pohoda smo namreč naredili okoli 15 kilometrov poti v zmernem tempu.
 Dolgčas nam pa tudi ni bilo. Prvo uro smo se počasi ogrevali po mehkih rovskih gozdnatih poteh, vse do domačije Čeh. Sledil je spust v dolino in nato strm vzpon na hrib, kjer  je včasih stal mogočen Kolovški grad. Več o njegovi pestri zgodovini si lahko preberemo na spletnih straneh krajevne skupnosti Rova. Območje partizanske bolnišnice je še vedno precej podrto. Z obnovo Domžalske poti spominov bo ponovno urejen tudi  pristop do Lukove bolnice. Poti nazaj si nismo krajšali. Čisto na koncu smo se povzpeli še na grič, do cerkve nad Rovo. Tako smo lepo zaokrožili našo pot in se v dogovorih za naslednje pohode, vsi zadovoljni, razšli.

Težavnost:
Lahka. Namerjeno 12-15km, 690 višincev, 22.440 korakov,

Prehrana na poti:
Mango, praženi lešniki

Družba:  
Aleš, Helena, Leander, Darja, Žan, Alma, Janez, Tulo, Kristjan, Lidija, Branka, Tine,…

Utrinek s poti:
Zraven gradu pa imajo svoj dom lovski čuvaji, dobrodošlo so nas sprejeli in izvedeli smo marsikaj novega. Kako velike so košute nasproti srn, kako imajo zlati šakali, ki jih tudi na Šumberku ne manjka, najraje domače muce, da ne smejo več hraniti prostoživečih živali, pa še marsikaj o medvedih in pticah. Luštno je bilo, celo škoda, da smo morali naprej.

Fotogalerija:

več v albumu PDD

Tags:

50 za 50

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading