Avtomatizacije

Včeraj sem bila v prenovljenem merkatorju, kamor sem, priznam, zašla iz radovednosti. Zanimalo me je, kako se bom znašla na novih blagajnah, o katerih je že bilo nekaj pisanja tudi tule naokoli.

Ne mislim delati reklame, pa vendar menim, da nekateri res znajo. Postaviti gurmanske kotičke, odrediti večino prostora stvarem, ki jih dejansko ne potrebuješ, pa so tako mamljivo razstavljene, da kar ne moreš mimo, brez, da si ne bi zaželel nekaj lepega. Tiste res nujne artikle za življenje najdeš najkasneje. Vsekakor za trgovce dobro premišljena poteza, ki jo pri najdražjem sosedu očitno obvladajo do potankosti.

Torej, blagajne. Seveda lahko še vedno izbiraš med klasično ali pa se usmeriš na štiri samopostrežne - avtomatske - blagajne in se preleviš v blagajničarko. Sama sem lep čas vrtela vsak izdelek v roki, da sem našla mesto s črtno kodo, nato pa mi je (ženski) glas iz avtomata še prebral ceno artikla. In nikoli ni pozabil zdrdrati navodilo, naj artikel pospravim v vrečko in nadaljujem s postopkom.

 

Najprej sem želela delati po svoje, predvsem me je motila obvezna uporaba vrečk, nazadnje sem ugotovila, da izdelke v vrečkah očitno tehtajo, saj si ne znam razložiti drugače, zakaj sicer tako strikten vrstni red postopka. Odčrtaj, položi v vrečko, nadaljuj....

Seveda, nikakor ne gre gladko, zato se okoli štirih avtomatskih blagajn suka ena blagajničarka (ki ima ves čas polne roke dela), da uči in popravlja napake za takimi, kot sem sama. Ki želijo najprej zamenjati vrečko, nato ne najdejo kode, ne znam najti prave reže za kartico etc... Vsekakor me je izkušnja precej zabavala. Prepričana sem, da bomo vsi, prej kot slej, raje uporabljali tovrstne avtomate, saj jih bodo nedvomno še izboljševali, ljudje pa tudi potrebujemo svoj čas, da se navadimo sprememb. Predvsem nam ne bo potrebno ponovno zlagati stvari ven iz vozička. Dovolj bi bilo, če bi bili čitalci vgrajeni v sam voziček, ki bi tako takoj sešteval in beležil nakupe.

Zadeva me močno spominja na uvajanje elektronskega bančništva, ko smo, namesto v vrsti za bančnim okencem, sami pričeli doma prepisovati polja iz položnic. Nekaterim je to še danes odveč, večina pa se nas strinja, da je naš čas predragocen za čakanja v vrstah. Zakaj sploh prepisovanje, zakaj pošiljamo (papirne) plačilne naloge, da jih potem pretipkamo nazaj v elektronsko obliko? Povsod je še dovolj prostora za izboljšave in uvajanje sprememb. Kaj pa bankomati? Po 20 letih uporabe in razširjenosti, postane cela panika, če bankomati kdaj ne delujejo več.  Ob uvajanju so bili to stroji, ki so strašili ljudi, niso jim zaupali, predvsem pa so bili nekateri prepričani, da je zadaj skrit človek, ki podaja ustrezne bankovce skozi režo. (Tole še smešno ni več.)

Večino pametnih naprav so ljudje izumili zato, da bi nam bilo življenje lažje. Pa je res tako?

Naš dom je prepreden z avtomatizacijo. Nekaj kilometrov kablov in mašinerije, ki ves čas nekaj meri in izračunava. Pa mi pravzaprav prav nič ne koristi, ko se zbudim v hladno jutro in ugotovim, da je ponovno zmanjkalo nafte! Takrat mi vsa avtomatizacija ne koristi prav nič in lahko le počakam možaka s tovornjakom, da se pripelje od kdo ve kje in kdo ve kdaj.

Tags:

06 digitalno

Komentarji (13) -

mojcej , on 11. 03. 2008 11:33:07 Said:

uuu, mater, saj vi ste pa popolnoma pod nadzorom, ko ste doma...

Hana , on 11. 03. 2008 11:44:23 Said:

Bolj gre za nadzor oz. upravljanje na daljavo, ko nas ni doma ;)

piskec , on 11. 03. 2008 13:11:54 Said:

Senzor za nivo nafte mi vedno - ampak res vedno! - štrajka... Je namreč vezan na center za škrtost. Ne morem pomagat!

Hana , on 11. 03. 2008 13:59:34 Said:

Piskec; tako nekako gre pri tebi; če kupim manj nafte, jo bomo manj porabili.
Res nam vsaj štirikrat na sezono nafte zmanjka in ker traja dva dni, da pripeljejo novo, si prišparal za osem dni ogrevanja. Dobro ti gre ta matematika.

Karmen , on 11. 03. 2008 17:05:26 Said:

Center za škrtost? Smile Smile Smile

Tole moram nujno najljubšemu pokazat. Pri nas gre to nekako takole: "Ej, a misliš, da nam bo kaj olja zmanjkalo? Kdaj sva ga pa kupovala? Lani spomladi? Da ne bomo zdaj sredi zime brez ostali." Smile

piskec , on 11. 03. 2008 21:32:17 Said:

Eh, saj sem goren'c. Pršparam pa le osem dni, anede? ;)

Vreme , on 12. 03. 2008 08:15:47 Said:

Sicer pri nas še teh avtomatiziranih trgovin še nimamo, saj ne da bi jaz vedel. A zadeva se mi zdi uporabna. Sam nimam zadržkov pri uvajanju novih sodobnih tehnologij.

Sicer pa si pozabila še na eno prazgodovinsko dejstvo. Začetek kartičnega poslovanja, tekočih računov in čekov. za vse tiste, ki so imeli samo hranilno knjižico je to bil pravi bau bau. Sicer pa moja mama ima še vedno hranilno knjižico. Je le cifra na papirju pravi, ostalega ni videt!

Sicer pa tista o osmih dnevih in centru za škrtost je pa dobra!!!!

Hana , on 12. 03. 2008 09:40:51 Said:

Seveda sem pozabila še veliko, takorekoč vse okoli nas. Samo zamisli si Trnuljčico, ki bi se zbudila po stoletnem spanju.
Zato pa meni ni do SF filmov. Ker projecirajo današnji čas v neke druge razsežnosti. Kjer pa je zagotovo vse tako drugačno, da za našo stopnjo razvoja spoh ni predstavljivo. Tudi v filmu ne.

Gorazd , on 12. 03. 2008 13:33:56 Said:

Glede vse te avtomatizacije...od samopostrežnih bencinskih črpalk, do avtomatske blagajne v Mercatorju...vse te zadeve "prelagajo" določena opravila na potrošnika. Prav bi bilo, če bi ob njih uporabi torej dobili tudi kakšno plačilo, recimo v obliki popusta. Saj pa konec koncev opravljamo delo (tankamo bencin sami, delamo na blagajni sami), ki ga je prej nekdo, ki je bil zato plačan. Tovrstne novosti so pravzaprav večji zaslužek za ponudnika storitve.

Hana , on 12. 03. 2008 17:47:45 Said:

Gorazd, čisto prav imaš, vendar močno dvomim, da bo kaj drugače. Morda je tu izjema kupovanje prek spleta, sicer pa so cene kar izenačene. Zgodilo se bo kvečjemu obratno, ko bomo vsi navajeni na samopostrežni način, nam bodo dodatno zaračunali posebno uslugo, če nas bodo osebno postregli. V to pa kar verjamem.

Wega , on 13. 03. 2008 08:34:52 Said:

Pri teh rečeh sem bil vedno prvi. Prvi sem imel geslo za teledom, pa za bankomat pa za klik. Meni je bil že tisti sistem, ko sem položnice dal kar v kuverto in na poti v službo v bankomat še najljubši. Sedaj ko je hitrost klika malo boljša, kot je bila včasih mi je ta način še ljubši. Se pa strinjam da mu še manjka.
Kot tudi manjka še tem blagajnam - pa saj se izboljšave že vidijo: sedaj te vsakič opozori da daj v vrečko. Desetič nam bo šlo kot po maslu.

Hana , on 13. 03. 2008 10:47:19 Said:

Nekateri ljubijo spremembe. Ampak ti so v manjšini ;)

Hana , on 13. 03. 2008 13:06:55 Said:

Zanimiv članek:

www.agencijanet.si/.../

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading