GSO - res edina alternativa?

Povpraševanje kupcev po hrani iz ekološke pridelave je tako v Sloveniji, kot v državah EU precej večje od ponudbe, ki jo zaradi pomanjkanja ekoloških živil uspejo zagotoviti trgovinske verige. Zaščitimo naše okolje! Uporaba genske tehnologije v prehranjevalni industriji prehiteva pravno ureditev tega področja, po sprostitvi GSO v naravo, poti nazaj ni več.
 
Z uporabljanjem genskega inženiringa v prehranskih poljščinah se je močno izboljšalo poznavanje DNK. Morda bodo nekega dne znanstveniki znali varno in predvidljivo spreminjati poljščine za človekovo prehrano brez škode za okolje in v prid človeštva. Do takrat pa znanost, ki je še v povojih, ne sme neodgovorno tvegati zdravja celotnih skupin prebivalstva niti v naravno okolje sproščati GS poljščin, kjer se lahko dolga leta neovirano same širijo na vse strani. Zato je takojšnja prepoved GS poljščin in hrane več kot upravičena. Več...
 
 

S podpisom peticije podprimo predlog stranke Zares, da Slovenija nemudoma z zakonom ali na kakršen koli drug pravno ustrezen način uveljavi začasno prepoved sproščanja gensko spremenjenih rastlin v okolje, dokler ne bo sprejet zakon o soobstoju gensko spremenjenih rastlin z drugimi kmetijskimi rastlinami.

Tags:

05 dejavnosti

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading