Generalna

Če kdo še ne ve, kaj pri nas pomeni generalna, potem nasrka. Tako se je lani Tadeja javila za prostovoljko in jo zato letos taktično ni bilo naokoli cela dva dni.

Jaz sem vzela dva dni dopusta. Pa ne od službe, ampak od tistih sobotno rekreacijskih obveznostih. Tako sem izpustila Formaraton, udeležbo ali pa samo navijanje, kot tudi golaž na vrhu Murovice, ki so ga delili danes.

Namesto tega sem se šla generalno kuhinje. In samo kuhinje!

Začela sem malo preden je Aleš štartal in naredil 35 km, nadaljevala pa še potem, ko je bil že zdavnaj doma. Pozno v večer. Zjutraj so me noge že tako bolele, da sem komaj hodila naokoli, vendar sem nadaljevala in vztrajala do konca. Dokler ni bila vsaka stvar v kuhinji premeščena, pobrisana, odvržena v smeti ali milostno postavljena nazaj v omaro. Skupaj se je nabralo 14 ur čiščenja.

Drugače pa priporočam ali pa odsvetujem naslednji test:

S fotoaparatom, po možnosti zelo od blizu, poslikaj detalje v kuhinji. Če sicer umazanije ne vidiš, jo boš takrat zagotovo prepoznal. Ufa! Uporabljaj z razmislekom.

  
 
 

Še vedno imam občutek, da je bila kuhinja edinokrat očiščena samo takrat, ko smo se vanjo vselili in jo je Blanka zdrgnila do sijaja.
Pa še ena ugotovitev me je prešinila; pri vseh selitvah in domovanjih, še nikoli v življenju nisem kupila štedilnika. Le zakaj?

Tags:

kaos

Komentarji (7) -

piskec , on 19. 04. 2009 17:11:46 Said:

Vsaka čast! Tole je bilo mnogo več kilometrov od mene!

Wega , on 19. 04. 2009 19:16:21 Said:

Tako, a ne, sedaj je pa plan jasen. Kot pri nas po generalkah. Sedaj pa lepo zmeram vse sproti pobrisat pa enkrat tedensko eno tako majhno generalko udarit, pa bodo takele megageneralke čisto nepotrebne. (Poskus duhovičenja št. 1)

Hoj! Zakaj pa ne uporabiš tisto čistilo iz reklame, ko greš s krpo samo od daleč mimo, pa moraš od bleščanja prec sončna očala gor dat (Poskus duhovičenja št. 2)

Vsa čast! (Ni duhovičenje)

Vreme , on 19. 04. 2009 20:23:03 Said:

14 ur čiščenja, si bila bolj pridna kot mi.!!!! Ampak tega pa še jaz ne bi zmogel. Smile)))) Vsaka čast!!!!

Hana , on 19. 04. 2009 20:45:24 Said:

Delu čast in oblast, kaj? Včasih bi bila na to res ponosna, pa so me prevzgojili.
Predvsem, vnaprej ne bo nič drugače. Nič ne bo z manjšimi generalkami niti se ne bomo začeli sezuvati. Samo živeli bomo, tudi v kuhinji.
Do naslednje pomladi bo že vse pozabljeno in spet se bom z veseljem vrgla na strganje. Na nek čuden način me takšno delo celo zadovoljuje.

Marjetka , on 20. 04. 2009 13:36:05 Said:

Še dobro, da moja mati ne bere blogov. "Vidiš, tak je treba, ne pa samo okol letat", bi bil njen komentar Smile)

Hana , on 20. 04. 2009 18:12:47 Said:

Ja, kot bi slišala odmev moje mame!

Avtoradio , on 22. 04. 2009 19:40:07 Said:

14 UR? Si prepričana, da ne bi šla med profesionalce Smile

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading