Nateg

Takole, čisto mimogrede sem stopila na eno natezalnico, ki me je razburila bolj, kot bi bilo smiselno in potrebno. Ne vem, nekaj je že v zraku, da pustim, da me take zadeve sprovocirajo. Bila sem v lekarni, kjer redno kupujem specialna šampona za moja fanta. Na polici, kamor sežem z roko me pričaka Posebna ponudba s fotke:

Vse, kar se da prebrati iz rdeče nalepke na polici je:

Posebna ponudba

Pri nakupu enega Dercos šampona drugega prejmete gratis!

Seveda sem bila vesela ponudbe, vzela iz police dva zavitka in naivno odšla do blagajne.

Pa se je začelo:

"Tole pa ni več v akciji" pravi lekarnar. Mu povem, da imajo še vedno nalepko na tej polici, kjer je izdelek. Pa pravi, da je so v akciji drugi šamponi, ne ta, katerega držim v roki.

"Kaj res, mi lahko pokažete?"  še kar radovedno vprašujem.

"Hm, pravzaprav jih sedaj ni na zalogi. Dobimo v kratkem." dobim v odgovor.

"Če je tako, potem pa odstranite nalepko, ker je zavajajoča", sedaj začnem že deliti dobronamerne nasvete.

"Ja, samo tole polico ureja Vichy, oni imajo tako določilo, da nalepka mora biti."

Uf! Pa smo tam. Pa je šla še ena firma na črno listo. Žal mi je, da jim za nameček sedaj delam še malo prepotrebne reklame, kajti sami so se očitno zadeve lotili na precej zavajajoč način, saj spodaj z izredno drobnim tiskom piše, da ponudba velja le za določene izdelke na zalogi.

Jim pa sporočam, da me njihovi izdelki ne zanimajo več, saj se občutka natega, ki so mi ga pripravili, ne bom znebila tako zlahka.

Tags:

kaos

Komentarji (14) -

Karmen , on 21. 10. 2009 11:38:54 Said:

Kljub drobnemu tisku spodaj je tole zavajanje in zrelo za prijavo na tržno inšpekcijo.

Hana , on 21. 10. 2009 12:24:45 Said:

Karmen, se strinjam.
No, zame je dovolj, da objavim na blogu, kjer ostane kar nekaj časa in je dostopno iskalnikom.

Wega , on 21. 10. 2009 12:52:45 Said:

Prvič: mislim da je prav da se zadeve pišejo z IMENI. "Znana znamka", "znana trgovska veriga" in podobne oznake me motijo. Tako danes berem en blog kjer "znana revija za moške" zavaja bralce - pa zakaj ne bi napisali katera? Tako da nič slabe vesti za 2reklamo". Prav je tako.

Drugič: tega je preveč, preveč, preveč. "Znana pivovarna iz Ljubljane z značilno rdečo piksno" namreč že kar redno prodaja šestorčke vkup dražje kot posamezne piksne. S tem da je spodaj seveda nalepka "slovenska košarica" ki pri "najboljšem sosedu" obeta cenejši nakup, ali nam recimo pri "znanem francoskem veletrgovcu na Rudniku" obeta dobropis v obliki bona... in tako dalje, da ne naštevam še ostalih.

Pri trgovcu "(ah za Tuš pa ne najdem neke pametne oznake)" redno mešajo ceno na liter, na kos, na kilo, na paket, na enoto... tako da je primerjanje seveda nemogoče. Da potem prodajajo trgovsko znamko ceneje tako da je recimo čokolada 90 gramska namesto 100 (kar sicer "pošteno" piše na embalaži ampak...) že itak vemo.

Preveč preveč, preveč. Enostavno nimam volje stalno preverjati kje me bodo nasmodili.

Svoj čas sem želel postaviti stran "Nategavčki" pa mi je takrat zmanjkalo volje in energije. Morda bi kazalo zamisel obuditi.

piskec , on 21. 10. 2009 13:17:47 Said:

Wega, s tako stranjo bi pa imel dela! Ker, kakor smo vsi ugotovili - preveč je tega, preveč!

Hana , on 21. 10. 2009 13:19:23 Said:

Tudi sama sem imela idejo, da bi naredila stran, kjer bi uvrščala pozitivne izkušnje iz naših trgovin. Lahko pa bi imeli malo uravnoteženo, na eni strani minusi, na drugi plusi. Je potrebno ugibati, kateri bi prevladali?

sparkica , on 21. 10. 2009 13:56:41 Said:

Oj, Hana, popolnoma te podpiram glede nadaljnega ne-kupovanja.
Za spihat se že obstajajo strani, ni treba pisat svojih Laughing
Na strani http://salabajzer.si/ se beležijo vsi šalabajzerji (na koncu ne pozabit napisat pfuj šalabajzerji!). Stran je dobro poznana (verjetno tudi obiskana) Smile Obstaja še http://www.polnkufr.si/ Smile

Enkrat bo vsega tega natega konec. Žal inšpekcija ni bogvekako aktivna niti vplivna... najboljše lahko vplivamo sami kupci in enostavno bojkotiramo izdelke.

Zdaj pa si grem oprav glavo s svojim Dercos šamponom.


To zadnje je bil hec Tong

Hana , on 21. 10. 2009 16:19:19 Said:

Sparkica, vem za salabajzerje,...

Pravzaprav si ne predstavljam, kako je, če moraš delati v marketingu ali v organizaciji, kjer preživijo samo s pompoznimi nategi. Še vedno verjamem, da se da tudi drugače.

D , on 22. 10. 2009 08:56:28 Said:

Ah, užaljena potrošniška čustva. Kako otročji smo postali. Tukaj gre očitno za nesporazum oz. površno delo enega izmed zaposlencev, ki je polico narobe uredil, ne pa za nateg, saj na ta način ne moreš nikogar glede ničesar nategniti, le blagajničarju narediš odvečne nevšečnosti. In da bi sedaj zaradi tega užaljeno okrivil Vichy nategovanja se mi zdi rahlo pretirano.

Hana , on 22. 10. 2009 15:22:52 Said:

Dragi D!

Ker je pred nami že decembrski čas, ki se začne že takoj po 1. novembru, nam bodo trgovci zagotovo popestril dogajanje z nešteto dodatnih Posebnih ponudb. Ob tem ti želim Veselo nakupovanje, brez užaljenosti, če ti bodo prodali nekaj drugega, kot so ti obljubili na zlato bleščečih se letakih.

expekt , on 23. 10. 2009 18:30:10 Said:

Zanimiva opazka.

Ornela , on 26. 10. 2009 14:17:20 Said:

Pozdravljena,

jaz pa mislim, da je Vichy imel lepo akcijo, ki je zaradi velikega zanimanja hitro pošla. Na vseh nalepkah piše do razprodaje zalog. Vi pišete, da police ureja ''Vichy'' mislim, da je to napaka farmacevtke saj Vichy ne more vedeti za vsako sekundo kdaj komu kaj zmanjka. Menim, da bi farmacevtka morala sama umakniti nalepko iz police saj konec koncev Vichy ni lastnik lekarne in lekarna lahko počne kar želi s svojimi policami. Ne vem zakaj menite, da Vichy nateguje, saj konec koncev so naredili lepo akcijo, ki pa zaradi lenosti farmacevtke (ne bi odstranila napisa ali pa celo mogoče samo ni naročila dovolj izdelkov) izgublja na kredibilnosti.

Jaz osebno sem z Vichy-jevimi izdelki zelo zadovoljna in da bi zaradi take malenkosti zamerila blagovni znamki mi še na misel ne pride.

Lep pozdrav
Ornela

Hana , on 26. 10. 2009 14:28:28 Said:

Ornela, lep pozdrav!

Se popolnoma strinjam z večino vaših trditev v komentarju. Tudi sama sem(bila) zelo zadovoljna z Vichyem, zato me vse, kar je sledilo v nadaljevanju le čudi.

Kot sem napisala v prispevku, sem bila v lekarni čisto prijazna. Prav nič se ne bi vznemirjala, če bi po moji pripombi oziroma nasvetu, lekarnar res vzel nalepko iz police. Namesto tega mi pa je začel razlagati o tem, da tega ne sme in da ima same težave.

Tudi nisem napisala, da Vichy nateguje, saj pravno niso naredili nič narobe. Pisala sem samo o mojem občutku, da je nekaj narobe. Le ta se je z vsem tem pisanjem samo še poglobil.


tilen , on 13. 01. 2010 17:34:49 Said:

NIHČE vas ni nategnil. Na reklamnem listku je tudi pisalo, da ne velja za vse artikle. Tudi OPOZORIL sem vas, da izdelaka, ki ste ju prinesli do blagajne NISTA v akciji. In še, da so v akciji samo določeni artikli. Dobili smo le omejeno količino dvojnih pakiranj, ki pa so izjemno hitro pošli. Tistega z aminexilom, recimo, je bilo malo več promocijskih in smo jih kasneje dobili cel kup. Tisti listek smo pa takoj po vašem nastopu odstranili. Za vse nevšečnosti se vam opravičujem, nekako je nemogoče slediti vsem 3500 različnim artiklom. Tisti šampon uporabljajte do šest tednov, oziroma dokler se težave ne znebite. Če se po šestih tednih ni učinka, potem predlagam, da raje poiščete drug šampon. lp, farmacevt

Hana , on 13. 01. 2010 20:37:26 Said:

Hvala Tilen za tvoj vidik in pojasnilo. Vidiš, kako sva vsak po svoje reagirala, tako kot sva takrat čutila in videla situacijo. Pri tebi 3.500 artiklov, pri meni samo manjkajoča dva. Škoda. Verjamem, da je nizki toleranci botroval nesrečen splet okoliščin. Pa vendar je šlo za to.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading