Vikend s PZS in MDO družbo


No: 9/50

Datum:
1. in 2. april 2017

Trasa:
prvi dan po Kamniški Bistrici, drugi dan po Sabotinu

Opis:
Druženje, druženje, druženje. Prav poseben vikend, ki si zasluži biti v kategoriji 50 za 50, ker je bil res poseben. Toliko znanih in še več novih obrazov. Tako različni, pa vendar nas veže skupna tema: vodništvo, pohodništvo in lepote narave. Licenčno usposabljanje za vodnike PZS (Planinske zveze Slovenije) zajema predavanja o orientaciji, vodništvu, psihologiji, prvi pomoči in dve krajši turi. Naslednji dan pa sem imela na urniku skupen pohod MDO PD KBO (Meddruštveni odbor planinskih društev Kamniško Bistriškega območja) na Sabotin. Pripravo in izvedbo izleta za 100 pohodnikov sem pomagala izpeljati Sonji in Tini. Za cel MDO. Za dva avtobusa. Za skupnost.

Na Sabotinu, 2.4.2017

Težavnost:
Dvojno lahka. Skupaj namerjeno 17 km, 520 višincev,
  25.345 korakov.

Prehrana na poti: Obilna. Prehrana v sklopu tečaja v Domu v Kamniški Bistrici, naslednji dan prehrana v Domu na Sabotinu. Se nismo branili dobrot.

Družba:
Prvi dan v družbi inštruktorjev in 30 ostalih vodnikov, drugi dan družba 101 pohodnika in nekaj domačinov. Kljub temu moram izpostavit pomočnike: Drago in Jan, Bojan in še en Drago. Aleš. Pa moji zvesti Alma, Janez, Christian, Joži, pa dva Marjana, Sonja in Tina, Janez in Violeta, pa Boris in Dragi in po seznamu naprej…

Utrinki s poti:
Medtem je Aleš šel sam na Kamniško sedlo, vračal se je mimo doma v Kamniški Bistrici. Moj načrt, da se ob pavzi dobiva na pijači sem mu dvoumno sporočila med predavanji po SMSu takole: »Boš počakal na pivcu? Tukaj, pri Juriju?« Pravzaprav sem ga spraševala ali bo počakal in kje bo počakal. On pa je bral, da sem jaz že pri Juriju in tako sva čakala vsak na svojem koncu. Sva se dobila doma, šele zvečer.

Fotogalerija:

Jutro ob Domu v Kamniški Bistrici

Naša četica...

Nad dolino Soče.

Naš vodič po grebenu Sabotina.

Cvetenje mokovca nad strmimi pobočji.

Tags: ,

50 za 50

Pingbacks and trackbacks (1)+

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading