Dragi trgovec!

by piskec 17. april 2009 12:05

Pa naj si bodi mercator, spar, lidl, tuš, eurospin... itd., saj niti ne poznam vseh.

Nad velikimi trgovinskimi verigami nikakor nisem navdušen in vedno se mi zdi, da me prinašajo naokrog. Eni s postavitvijo blaga, drugi s ceno, tretji z odnosom, četrti s kvaliteto, peti pa s čim drugim. V realnem svetu je tako, da ste itak postavljeni na vsaka dva metra in mimo vas človek sploh ne more, tudi če ne bi hotel. Po drugi strani bi bilo to povsem butasto, ker tudi male, pristne in domače trgovine niso prav nič od muh. Ko pri njih vidiš enak izdelek za 30% dražji, te pač vse mine...

Naš kos denarja je prav lepo razpršen. Skoraj vsak, ki je kolikor toliko okrog poti, ki se nam križajo, dobi svoj delež. Eni pač prisegajo na nekaj, drugi na kaj drugega, vsi pa, gledano v celoti, so skoraj isti.

Ko sem v službi, hodim zadnje čase jest v spar. Poceni, dobro, brez pripomb ni kaj. Dobimo pa tudi tole:

Ha, sem si rekel prvič, mogoče pa res, mogoče pa res. Ko so mi dali listek že stotretjič, sem ga - kljub pomislekom - vseeno izpolnil. In oddal v lično skrinjico.

Čez kakšen mesec sem postopek ponovil. Sem se zbal, da sem narobe napisal svoj email, čeprav bi bilo to skoraj neverjetno. In listek spet spustil v lično skrinjico.

Danes sem pa spet dobil listek.

Zdaj pa prosim tistega, ki krade skrinjice z emaili, da naj prepiše tiste emaile, potem naj pa skrinjico vrne nazaj!

Lahko bi seveda prosil tudi spar, da bi kdaj pa kdaj spraznil skrinjico in vpisal te maile, kamor jih pač mora! Lahko bi, pa se mi dozdeva, da to ne bi imelo haska... Imam namreč čisto svojo teorijo, kako so se zadeve odvile!

Ker sam delam v precej veliki ustanovi, kjer vlada predvsem človeška neumnost in lenoba, bi predpostavljal naslednje: morda si je nekdo v marketingu lepo zamislil stvar (to je sicer malo verjetno, najbrž je tega nekoga spomnil na to en od njegovih znancev) in si rekel, HA! kaka dobra ideja. Dobil je celo denar za to, cel projekt, natiskanih milijon obrazcev, obveščena poslovna mreža za razdeljevanje, nabavljene lične škatlice za spravljanje obrazcev, vse. No, skoraj vse.

Na IT del pa je najbrž nekdo pozabil... Kot vedno, anede?!

Kdo bo pa zdaj vnašal te emaile? IT pravi: A STE NORI??? NIMAMO LJUDI! PREVEČ DELA! Marketing seveda noče niti slišat. Torej bo to najbrž predano hordi študentov. In ko bodo vse vpisali, še vedno ne bo nič, a korak bo le naprej. Potem se bo nekdo spomnil, da je treba spisat aplikacijo, ki bo pošiljala emaile, saj jih ne bo nihče ročno pošiljal!

No, ponudbo za kaj takega bi pa tudi jaz lahko dal! Če bi si dovolil pa še nekaj malega herezije, bi pa mogoče lahko kar vse skupaj naredili na spletu! Potem še študentov ne bi potrebovali. No, počasi... taki nasveti so pa že skoraj del ponudbe. Mene tudi nihče nič ne vpraša v trgovini, na koncu moram vedno plačat!

Tags:

osebno

Komentarji (3) -

Wega
17. 04. 2009 19:39:10 #

Al pa če odtipkaš tole:

spar.si.spar.at/.../Restavracijajedilnik3.pdf

NE me vprašat kako sem prišel do tega. Tole je pa čudo prečudno skrito zavito.

piskec
18. 04. 2009 05:38:27 #

Opa. Glej, glej, saj ŽE imajo narejeno! Smile Zgleda, da moja teorija ne drži, kaj? Eh, škoda.


Še vedno pa študenta čakam, da me vnese... Smile

Wega
18. 04. 2009 06:54:09 #

Ne se veselit preveč.

Lej kdaj so že imeli narejeno... Smile
spar.si.spar.at/.../Restavracijajedilnik.pdf" title="">spar.si.spar.at/.../Restavracijajedilnik.pdf

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS