BicikeLJ

by piskec 16. maj 2011 13:09

Bicikelj je nov ljubljanski servis, ki je dobil kar nekaj podpore v spletnih skupnostih.

Si mislim zakaj, imet bicikle za vožnjo po mestu sploh ni slabo, še sam razmišljam, da se bom šel enkrat vozit gor in dol...

Kolikor gledam zadnje čase podatke, se zadeva odvija kar ok, kolesa se kar dobro selijo, kar pomeni veliko uporabe. Super.

Ker pa so podatki na voljo online in ker je smisel celega servisa, da so podatki javno, hitro in enostavno dostopni, sem jih še jaz vpletel v geoStik. Menim, da z načinom prikaza in s povezavo drugih informacij dodajam nekaj vrednosti. Podobno kot je z vidika enostavnosti in hitrega pregleda dobro naredil Miha.

Dostop do podatkov se nahaja v meniju Promet, kjer sta na voljo dve izbiri - pregled po številu razpoložljivih koles ter pregled po številu razpoložljivih ključavnic:

Dobimo števila razpoložljivih koles/ključavnic po lokacijah:

Postaja postane oranžna, ko ima pod dvajset procentov razpoložljivih koles/ključavnic, rdeča pa, ko nima na voljo nobenega kolesa/ključavnice več.

Ob dotiku ikone posamezne lokacije, dobimo osnovne podatke:

Pri kliku na ikono posamezne lokacije, pa se odprejo podrobnosti, kjer je informacij malce več, iStik pa si lahko dodamo tudi med priljubljene in tako vidimo število razpoložljivih koles/ključavnic skupaj z ostalimi informacijami:

Podatki se podnevi osvežujejo na deset minut, zato je za natančnost in pravilnost podatkov najbolje iti direktno na spletno mesto bicikeLJ!

Takole pa to zgleda v geoStik-u!

 

Tags:

geostik

Komentarji (2) -

Wega
16. 05. 2011 20:02:35 #

Kaj pa če bi na nek način obarval tudi če ni nobene proste ključavnice več? (Mogoče rdeča in oranžna številka). Zna bit zoprno, če se vrneš domov pa ne moreš vrniti kolesa...

piskec
17. 05. 2011 05:10:55 #

Zato pa imaš dve izbiri - odvisno, kaj te zanima, kolesa ali ključavnice.

Čeprav.... hm... mogoče pa bi res lahko, ne? Bi res takoj vedel, da je nečesa malo, sicer ne bi vedel ali koles ali ključavnic, ampak...

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS