Brezžično

by piskec 9. november 2006 17:44

Vsake toliko časa me zagrabi wireless - brezžično. Sicer ne vem zakaj, a zagrabi me in me drži nekaj časa. Mogoče še posebej zdaj, ko skoraj vse moje naprave podpirajo wlan. In potem vedno iščem zastonjska omrežja in že ničkolikokrat sem si rekel, da zdaj bom pa res šel kartirat wlan spote tukaj naokrog, ampak nikoli še nisem do tega res prišel. Samo enkrat sem šel po stari cesti od službe do doma in sem jih naštel vsaj dvajset, takih, nezaklenjenih, seveda. Pa še takrat sem si pozabil vsaj točke shraniti, kaj šele, da bi vedel, kje so!

Mogoče pa to naredim kdaj v bližnji prihodnosti. Resnično upam, da jih bo vedno manj, nezaklenjenih. Saj se ljudje vedno več spoznajo, ni res? Čeprav na Hrvaškem, celo na Hvaru, ni bil problem malo posurfat. Samo moral si iti malo v stranske ulice pa si ga imel.

Vendar ne smete pozabiti, da je naokrog kar nekaj "honeypot"-ov, ki vas lovijo. Če je zastonj potem ne delajte vsega čez internet... Kdo ve, kdo vas gleda... No, kot da bi bilo kaj drugače tudi takrat, ko je za plačat. Eh, to je pa druga štorija.

Torej bo treba it malo naokrog. Me precej zanima, kako so kaj tele naše vasi pokrite. Ali tega sploh je kaj ali nič. Za Krtino ne verjamem, da bom veliko našel, mogoče v novem naselju, Dob bi pa že moral biti kaj bolje opremljen. Da o Domžalah ne govorimo, a to me ne zanima več. No, najbolje, da vzamem enkrat pot pod noge, kaj?

Tags:

tehnika

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS