Dragi Dedek Mraz

by piskec 8. december 2006 09:47

Dragi Dedek Mraz,

letos Ti pošiljam moje prvo pismo s svojimi željami (prej še nisem vedel zate):

V upanju, da mi boš izpolnil željo, Te lepo pozdravljam,

Tvoj Leander

Sporočilo je seveda šifrirano posebej za Dedka Mraza oziroma Božička (Leandru je vseeno), z malo domišljije pa lahko preberemo:

letos si nadvse želim tisti velik avto z lučkami, ki sem ga videl v domžalskem Sparu! Božička je pomagala Mami narisat zato ne biti name jezen, če ti slika slučajno ni všeč.

Hm, tole sploh ni slaba ideja, je pomislil tudi Očka... Nikoli ne veš, kaj je res in kaj ne. Kaj pa če je res in potem ostaneš z dolgim nosom? Pa se boš nato sekiral, da nisi izkoristil ponujene priložnosti?

Zato je Očka sklenil:

Dragi Dedek Mraz,

tole najbrž ni moje prvo pismo Tebi, lahko pa tudi je (se ne spomnim, sorry), ampak če boš slučajno, čisto slučajno, kaj metal skozi naš dimnik tudi zame, bi Te lepo prosil, da vržeš kaj izmed tega, kar si želim. Spisek ni predolg, ker sem ga že močno oklestil, stvarem nad 30kg sem se pa popolnoma odrekel, ker vem, da težko nosiš. Pa jih je bilo veliko... Joj, kaj vse sem spustil, ko bi Ti le vedel!

Lahko mi prineseš tole ali tole ali tole ali tole.

Vse ALI v prejšnjem stavku seveda lahko enostavno zamenjaš z IN, če ti je to lažje. Ne bom nič jezen.

Listo sem na hitro sestavil in ti jo poslal, vendar vem, da vedno slišiš prav vsak moj vzdih: Oh, kaj bi pa tole imel! in da točno veš, kaj si želim!

Tvoj - Leandrov Očka

P.S.

Helena, če tole bereš: ne goljufaj! To NE velja zate ampak za Dedka Mraza!

Tags:

osebno

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS