Komunikacija

by piskec 9. januar 2007 10:43

Komunikacija peša. Močno peša. Še posebno in predvsem v osebnih odnosih. To videvam povsod in kar naprej.

Ljudje se preprosto ne znajo več pogovarjati. Raje kuhajo mulo in so sitni, kot da bi se pogovorili. Ko pa enkrat mine preveč časa, je pa itak za vse prepozno. In vedno težje se je pogovorit.

Je tako težko spraviti svoja občutja iz sebe? Povedati svojemu bližnjemu kaj te teži, kaj ti ni všeč ali kaj ti je všeč? Se pogovorit kaj kdo pričakuje in kaj kdo lahko sploh daje? Je tako težko biti TI? Saj ni drugega kot da odpreš usta in poveš, kaj misliš, kaj čutiš, kaj pričakuješ, kaj želiš, kaj ne maraš... Jaz tega ne (z)morem razumet. Preprosto ne.

Zame je edini možni odgovor, da še sam ne veš, kaj bi rad in kako. To pa je težava, ja.

Kot da nimamo ust in jezika prav za to, da se pogovorimo! Kot da je bolje biti siten in zoprn... Ah.

Ja, tudi jaz sem včasih siten. Priznam. Si preprosto vzamem pravico do tega, ker sem samo človek, a si v opozorilo drugim prižgem vse rdeče luči, kar pomeni, da je takrat brez veze komunicirat z mano, ker ne prideš nikamor. Potrebno je samo počakati, počakati dokler ne mine. Nikoli se ne drži prav dolgo in sitnoba crkne sama od sebe.

Če ne moreš ali nočeš biti odprt do svojega bližnjega, kako lahko pričakuješ kakršnokoli ljubezen? Le odprtost te bo spravila v njegovo bližino, popolna odprtost obeh strani pa vaju bo povezala kot vaju ne more povezati nič drugega.

In verjemite mi, da je to več kot lepo.

Tags:

osebno

Komentarji (4) -

Vreme
9. 01. 2007 11:39:29 #

Ojej o tem bi se dalo na široko in dolgo pisati. Mislim da je to celo srž problema sodobne družbe. Pa nismo vsi isti, kot si rekel ima vsak pravico biti kdaj siten in tečen.

Mi pa gredo na živce najbolj na živce,tisti ki si te ne upajo pogledati v obraz in povedati svoje mnenje. Raje kuhajo zamero v sebi, ali celo povedo drugim za tvojim hrbtom, potem pa kaj rado pride do popolne dezinformacije. In s tem mislijo, da so rešil problem...kakšna zabloda, katere se marsikdo sploh ne zaveda, žal!!!!

piskec
9. 01. 2007 11:43:33 #

Ja, seveda. Hotel ostati bolj na osebni ravni - med dvemi "ljubečimi" se osebami. Že tam se velikokrat pozna nesposobnost komunikacije. Saj poznaš: "imava tihi teden". Kaj, hudiča je tihi teden??? Kako se to sploh lahko zgodi? S tistim, s katerim živiš? Ja, madonca, no... Ljudje smo pa res včasih malo za luno. Pa še fino se nam zdi... Grrr. Seveda pa se potem ta isti problem v celotni družbi samo še potencira.

Hirkani
9. 01. 2007 12:12:18 #

Z mojim tanajljubšim še nikoli nisva imela tihega tedna, kaj šele dneva ali ure. Večinoma stvari razčistiva sproti, od kar se poznava. Sva se pa v letih naučila, da namesto "Ti si kriv, da... " komunikacije uporabljava "Jaz čutim, da..." ali "Meni ni všeč...", tako noben ni napaden in razgovor poteka lažje.

Kadar je moj tečen, jaz pravim da "gundža", je kot tisti inšpektor Mumbley iz risanke: "Mfghmfgrhg". Takrat se mu kar umaknem Smile, saj ga hitro mine.

piskec
9. 01. 2007 12:20:23 #

Mumbley je zakon! Zgleda smo ga preveč gledali in se navzeli nekaj navad preveč. ;)
Še ena "tiha ura" je mnogo preveč... Ne vem kako lahko ljudje zdržijo. Sostanovalci? Imaš partnerja za kuhat/perilo prat/žarnice menjat/avto vozit k mehaniku? To pa je življenje, ja!

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS