EPP

by piskec 28. marec 2007 18:25

Ekonomsko propagandni material. Ker me nihče noče reklamirat, se moram pa sam.

---- EPP ON ----

HeliUm sem malo nadgradil. Nekaj malega Web 2.0 kakor temu pravijo. AJAX in podobne fore, zaobljene robove, ekrane čez ekran. Pri vremenskih postajah je največ tega. Glejte pod podrobnosti.

Vremenske postaje imajo zdaj vse detalje, vse podatke, ki jih imam in celo grafe izrišem. Podatkov, kolikor hočete. In to še ni vse, samo trenutno mi nič drugega na pamet ne pade.

Ugotovil sem, da je AJAX kar fina zadeva, seveda sem to ugotovil spet zelo pozno. A pravzaprav sem ponosen, da se mi še da in da še malo migam, čeprav sem čisti samouk. Najprej je bil AJAX samo za podatke, kjer sem se matral z xml-i, zdaj pa še klicarim z AJAXom podstrani. In ker sem privržen asp-jevec, vse ostalo delam v asp-ju, seveda. To dvoje skupaj pa daje lahko kar dobre rezultate. Ah, kaj. Važno, da dela, a nede?

Kakorkoli že, HeliUm zdaj pa že kar nekaj omogoča. Kamer je 190, postaj 40, Vremenske Napovedi so 3, različnih vremenskih kart pa okoli 20. Seveda lahko vse dodajam po želji, le najti moram kaj pametnega.

Ja, na vmesnik Google Maps pa se je potrebno navaditi. To pa je res, a to mislim, da ne bi smel biti problem.

Zelo daleč sem tudi z vključitvijo prometnih informacij o gostoti prometa, ki bodo na voljo zelo kmalu. Skupaj s kamerami bo - vsaj po mojem - uporabno.

---- EPP OFF ----

Jah, meni se zdi uporabno, a uporabno bo, ko bo še kdo to uporabljal. Pa kar nočejo, nobenega obiska nikjer. Sicer je res, da še vse ne dela, a okvir, ki čisto zadovoljivo deluje, je postavljen. Če želim videti vreme, podatke ali pa si to pogledat preko kamer v živo: HeliUm. :)

Nekaj pa mora človek počet, kajne? Če ima kdo še kako idejo, kaj naj vključim pa kar na plano z njo!

Tags:

tehnika

Komentarji (7) -

Hirkani
29. 03. 2007 07:14:32 #

ASP+AJAX bo letos ena glavnih tem na M$ Net konferenci.

piskec
29. 03. 2007 07:53:08 #

Eh, to že znam. Ni več zanimivo... Smile)))

Vreme
29. 03. 2007 12:20:20 #

Ti samo razvijaj, bomo že uporabljali. Aja pa na prave barvne ne pozabi!! ;)

Hirkani
29. 03. 2007 12:55:49 #

Hmmm, ti že znaš, jaz bi se pa rada kaj naučila.
A kaj priporočaš, kako začeti?

piskec
29. 03. 2007 13:20:14 #

Eh, Hirkani, jaz vem edino to, da nimam pojma. Se pa trudim in prčkam in razvijam.

Nimam nobenega priporočila, za večino stvari sem samouk in sem prepričan, da ni boljšega učitelja, kot je yahujanje ali guglanje. Začneš s hello world, kot povsod... ;) Potem pa greš naprej, kopiraš, popravljaš in spreminjaš. Prej ali slej vse skupaj pade.

Pravzaprav MHP: Metoda Hiljadu Pokušaja. Jaz imam to najrajši, nisem teoretik in se vedno kar spravim k delu, košček za koščkom.

Hirkani
29. 03. 2007 14:18:22 #

Ja, na MHP se vedno znova naučim, da najpogosteje obstaja tudi RTFM. Ampak nimam časa za vse to trial-error, pa kar vprašam Smile

piskec
29. 03. 2007 15:06:28 #

Jaz pa nimam časa RTFMjat, me preveč prsti srbijo.

Enostavna okna in en del AJAXa pa najdeš na itseb.com, tam je lepo razloženo, s primeri. Pa še polno reči lahko dol potegneš. Brez veze, da odkrivaš ameriko.

Priznam, da sem do tega sajta prišel čez blogoramo. Tista okna so se mi dopadla. ;->

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS