Ironija

by piskec 27. julij 2007 07:49

Sem in tja je življenje res malce preveč ironično.

Že zadnjič smo v največji vročini pripravljali drva za zimo. Zakaj ravno takrat, mi je uganka, ampak, ker si odvisen od drugih in usluge, ne moreš kaj dosti premišljevat.

Da bi bila mera še bolj polna, pa nam je v nadaljnjih dneh največje vročine še olja zmanjkalo. Kar je povzročilo moje skakanje okoli hiše in spuščanje neartikuliranih zvokov ter kričanje, da se bomo "do konc živlena" kar z mrzlo vodo umival!

Japajade.

Zdržal sem cel vikend, res pa sem iz cisterne iztisnil zadnje kapljice. V ponedeljek pa je bila grožnja mrzle vode že tako velika, da sem se raje kar spokal klicat lokalnega dobavljača.

"Lohk vm prpelem prec zdele, k mi je glih neki ostal, al pa čez en teden... dopusti so... pa to... kdo pa še polet naroča ole..."

Jaz!!!!, sem mu skoraj zatulil, jaz rabim olje pa drva pa puloverje pa... Ah, kl*nc, nima smisla.

Za šparovca, kakršen sem, je bilo 500l čisto dovolj. Preveč. Sploh pa sredi poletja.

Zunaj prijetnih 36,4, v avtu še bolj luštnih 41, jaz pa mimo skladovnice še vedno nezloženih drv tankam olje.

Seveda tu obstaja še finančna plat, ki je nihče ni predvidel. Nabava olja malo pred registracijo in po dopustu je sploh nekaj, kar si vsakdo želi. Dogodek vmeščam tja, kamor spada doplačilo dohodnine par dni pred božičem. Mater, za olje imam rezerviran denar od jeseni do pomladi, ne pa sredi največjega poletja!

Hm, bo pa jeseni toliko bolj fajn, kaj?

Tags:

hiša

Komentarji (8) -

Krtek
27. 07. 2007 08:48:29 #

Kako že pravijo ... poleti je treba piti čaj, pozimi pa jesti sladoled. Mislim, da se da potegniti vzporednice. Smile Boš videl, če bo šlo tako naprej boš sredi januarja v najhujšem mrazu montiral klimatsko napravo. Zakaj? Zato, ker takrat klimatske naprave nihče ne potrebuje, pa imajo mojstri čas.

piskec
27. 07. 2007 08:52:40 #

Saj to je res, ampak kar nekako nisem navajen... Najbolje res, da grem januarja kupovat opremo za kampiranje pa rokavčke pa plavutke pa kopalke. Bodo vsaj poceni. Če jih bodo sploh imel...

Krtek
27. 07. 2007 10:19:42 #

Hja. Če ne bodo ravno poceni, boš pa imel dovolj časa za nakup. Torej nič norenja v zadnjem hipu. ;)

piskec
27. 07. 2007 10:34:18 #

Vsaka stvar je za nekaj dobra, ne? Zato se pa samo malo pritožujem, drva bom pa vseeno zložil...

Vreme
27. 07. 2007 11:13:54 #

Zgleda, da bo huda zima. Imaš že drva, po vrhu pa še olje! Ojej ;)

piskec
27. 07. 2007 11:19:25 #

Raje bi videl, da ne bi bila...

Če ne drugega, mi bo vsega po malem ostalo, tako drv, kot olja. ;)

Smiljana
29. 07. 2007 06:22:51 #

Ja, kar tolaži se! Jeseni bodo pa učbeniki, delovni zvezki, svinčniki, barvice, radirke, brisalci črnila, geotrikotniki, ravnila in 'navadni' trikotniki, itd., itd. žepe osušili!
Sploh pa je danes tako prijeten dan, da zložiš drva. Rekreacija po napornem teku. Nobene posebne vočine. Takih temperatur si lahko za tako delo samo želiš. Izkoristi trenutek slabosti - svoje in vremenske. Kar veselo na delo ... potem si pa lahko tudi kakšen pir privoščiš.

piskec
29. 07. 2007 07:57:10 #

Ah, res je... žepe mi bo osušilo vse, kar bo prišlo mimo.

Drva? Danes? No, Smiljana, ta je pa kruta... ;)

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS