Privabljanje bralcev

by piskec 17. oktober 2008 09:37

Ne vem, ali se mi samo zdi, da so naslovi novičarskih portalov vedno manj v skladu z vsebino?

Danes sem kliknil in se tako nasmodil pri vsaj treh člankih. Kar postaja že alarmantno!

Verjamem, da se novičarji borijo za vsakega bralca, a neka linija "normalnosti" pa naj bi obstajala, ali pač ne?

Vsaj kar se mene tiče, so si naredili slabo uslugo. Res, da so me privabili na ogled člankov kar dostikrat, a zdaj jih imam dovolj. 24ur in dnevnik gresta pri meni v pozabo. Od danes naprej se bom trudil po svojih najboljših močeh, da njihovih strani ne odprem več! Odvajanje bo težko in počasno, a verjamem, da mi bo uspelo!

Tako.

Pravzaprav mi je vseeno, če se delajo norca iz lastnih bralcev. Zdaj mi je res vseeno, kar naj se, iz mene se ne bodo več.

Tags:

osebno

Komentarji (7) -

chef
17. 10. 2008 10:52:11 #

Po pogovoru s prijateljem sem zadnjič postal spet bolj optimističen.

Počasi naj bi poleg števca klikov prevladal tudi števec povprečnega obiska, ki je seveda bistveno bolj pomemben. Potem bodo tudi vsebine postale bolj poglobljene. Bodo pa imeli novičarski portali verjetno kar nekaj kadrovskih težav - do zdaj je lahko kopi-pejstal vsak podpovprečno izobražen študent, ki je tam čepel (ali pa delal od doma) za 3,55 evra na uro, potem bo na lepem pomembna kvaliteta.

Upajmo na najboljše!

piskec
17. 10. 2008 10:57:59 #

Ja, upajmo, Chef! Jaz na žalost nisem prav nič optimističen... Da ne bo potem na koncu vse podobno slovenskim novicam... Ufff, brrrr.

Krtek
17. 10. 2008 12:40:11 #

K temu zapisu lahko dodam le še mojo ugotovitev. Profesionalno se med drugim ukvarjam tudi z novinarji. In ne moreš verjeti kako so nekateri nesposobni. Poveš nekaj, jim napišeš nekaj, potem pa objavijo nekaj kar ti sploh nisi nikoli rekel. Dolgo sem mislil, da to delajo namenoma, da se njihovo delo bolje prodaja. Potem sem pa čez čas ugotovil, da je 90 % teh novinarjev zgolj popolnoma nesposobnih. In ti so v skupini, ki oblikuje javno mnenje ... katastrofa.

Seveda so svetle izjeme, s katerimi zelo dobro sodelujem. A kaj, ko jih je odločno premalo.

Maša
17. 10. 2008 12:42:30 #

24ur je itak en d*** vse skupi, temu, čemur oni pravijo novice, se je za smejat al pa raj jokat. Problem mam, ker sem navajena it tja, pa si potem vedno rečem, da ne bom več. Je pa baje res, da so SN (in na žalost ne mislim sportske novosti) najbolj bran "časopis"... kriza.  Tut dnevnik se že neki časa spravljam odpovedat, ampak sm mal navajena na papir... najprej sm ga zamenjala z Delom, zdej spet gruntam, če bi spet zamenjala al pa raj vse skupi kr odpovedala pa mal prišparala. Čeprav sobotni cajtng ma en čar. Ne vem, slabo je to vse skupi. Men je drgač fajn za novice http://news.bbc.co.uk/. Še najraj bi pa mela glavo v balonu s smejalnim plinom in nič vedla o vsem skupi, sam mal bi se smejala. Sam to pa baje tut ne gre Smile

piskec
17. 10. 2008 16:44:09 #

Krtek, a res? Mater, saj je kar težko verjet... Čeprav, če sklepam po kakšnih drugih področjih, kjer je pravzaprav res gonilo sama nesposobnost, potem imaš najbrž čisto prav. Eh, kam gre vse to?

Maša, realnim oblikam sem se že dolgo časa nazaj odrekel. Tem elektronskim se je pa težko in se bom moral prav zavestno izogibat teh sajtov. Ker gredo kar prsti sami tja gor... Prav res.

V balonu s smejalnim plinom? Hm, dobra ideja! Ampak kakor mi zdajle zgleda, bi bil tudi samo balon bolje, kot pa branje tega sr*nja. Pa tudi če brez plina... Smile))

Maša
17. 10. 2008 19:09:14 #

piskec, a ti misliš tist balon, ki te ponese visooooko proti nebu?

piskec
18. 10. 2008 10:46:20 #

Ne, nisem ravno tega mislil, ampak tudi s takim ne bi bilo prav nič narobe! Smile

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS