BOMBA

by piskec 24. oktober 2008 15:47

Plinska bomba, plinska! Jeklenka po domače! Ne takoj skakat...

Vprašanje za milijon (tak, namišljen, milijon):

Zakaj se - butasta - bomba vedno sprazni med kuhanjem??? Se ne more sprazniti kdaj vmes, ko ne kuhaš?

Madona, človek je bil na luni, z avioni se vozimo naokoli, tukajle pišem na tole kišto in me lahko vidi vsakdo, virtualno se lahko dotaknem celega sveta, ampak pri plinski bombi sem pa čisto brez moči.

V vseh teh letih se ni tale jeklenka čisto nič spremenila. Le malo bolj obrabljena je, malce bolj stolčena. Drugega nič.

Pri vseh teh materialih in poceni zadevah, a se ne bi dalo gor nalepit enega metra, ki bi kazal, koliko je še tega presnetega plina?

NE?

Ne verjamem!

Zaradi mene lahko celo jeklenko polepijo z reklamami, po mojem bi dizajnerji kar skakali, kdo bi naredil lepšo in bolj reklamasto plinsko jeklenko... S tem bi sigurno dobili za en mali, majcen pokazatelj plina v jeklenki...

Čeprav bi se najbrž že sama jeklenka lahko pobarvala v odvisnosti od količine plina v njej... Ampak, dobro, ne pretiravajmo. Ne zahtevajmo od ljudi preveč, se bodo še namatrali.

Energija in energetika, vse to je v zadnjih tridesetih letih malo zaspalo, anede? Nič posebno novega...

Tags:

tehnika

Komentarji (5) -

Wega
24. 10. 2008 16:20:40 #

Ah, kaj bi ti pa pomagal števec. Še vedno bi se ti izpraznila med kuhanjem - saj je menda ne bi menjal še preden bi se ČISTO izpraznila?
No jaz imam zato doma tri.

Vreme
24. 10. 2008 18:26:18 #

Ne se sekirat, nam ponavadi zmanjka med prazniki in to vedno takrat ko smo doma Smile)))

med kuhanjem Smile), kaj ti bi rad, da ti zmanjka med pečenjem na žaru??;)))

piskec
25. 10. 2008 07:54:59 #

Wega, glede na to, da sem vohrn gorenc, najbrže res ne bi menjal prej... Smile Imam pa samo eno, ker se mi ne da po bolhi zafrkavat.

Ti hudir Vreme, vi mate pa še večjo nesrečo... ;) Ja, med pečenjem na žaru bi komot lahko zmankal. Ne bi imel proti. Ker pečem na drva.

Maša
25. 10. 2008 14:11:00 #

Pri nas doma je vedno šla v nedeljo. Vsake tolk smo moral na nedeljsko kosilo mal dlje čakat, da je mama skuhala vse na eni električni rinki. Kako se že reče unmu, unmu... neki na M? Smile

piskec
25. 10. 2008 14:39:57 #

Na, Maša, vam tudi?!

Pingbacks and trackbacks (1)+

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS