Nesposobnost

by piskec 17. november 2008 13:20

Ne morem drugače rečt. Polovica mojstrov je nesposobna.

Vsaj polovica, če ne celo več.

Sicer bi mi bilo to popolnoma vseeno, vendar se sprašujem, zakaj vedno naletim prav na to polovico nesposobnežev? Ki mi samo pobira denar, naredi pa pravzaprav nič.

Tak je bil prvi mojster. Odnehat je hotel že po petih minutah, ampak sem ga presenetil in odkopal še en jašek, tako, da je moral čez deset minut priti nazaj. Potem se je matral in spet skoraj obupal, vendar na koncu le naredil tako, kot bi moral že v začetku. Glede na to, meni sploh ne bi bilo treba kopat.

Ampak to mojstrov ne briga.

Nekaj je porihtal, potem pa šel. Ampak - na mojo veliko žalost - se je vse skupaj spet zamašilo čez dva dni.

Tokrat ni niti hotel priti nazaj, čeprav je pred dvema dnevoma z veseljem pobral 120€ za... za kaj že???

Naslednji mojster je bil že profesionalec. S tavelikim tovornjakom, ki odmaši cevi pod avtocesto, če hočeš. Razčufka lahko celotno kanalizacijo od Krtine pa do Doba, pritiska ima notri, da te ponese do lune. Ampak ne. Ne.

Klinčeve desetcentimetrske kanalizacijske cevi pa ne more spucat. Ne more. Revež ubogi.

Nekaj se je matral, pa obupal že čez petnajst minut. Računal - joj, kakšna dobrota! - le pol ure. Naredil pa... kaj že? Aja: NIČ!

Z mojega stališča sta oba mojstra naredila popolnoma enako: NIČ. Problem še vedno obstaja in čisto nič ga nismo rešili. Nikamor naprej nismo prišli. Predlogi, kaj narediti pa so seveda popolnoma v stilu: odkoplji, naredi novo... in podobno sranje. Dobesedno.

Jasno, vse je dobro, samo, da se mojstrom ni potrebno matrat.

In potem pogledam nazaj, na tistega mojstra, ki nam je sploh delal kanalizacijo... ej, ej, ko je skakal po dvorišču, ker je dal že cevi skupaj in to nepravilno. Pa jih potem ni mogel narazen spravit! In sem mu dal na koncu milostno še 20 jurjev, da je šel nove kupit. Najbrž se mu je prav fino zdelo, kako me je nategnil.

Naslednja mega-mojstra sta nam delala strop. Najprej sta do 8h zvečer telefonarila naokrog, kam vse bodo šli žurat, potem pa sta do 22h telefonarila, da ne moreta. Ob 1h jih je Helena vrgla ven, češ, bomo že sami naredil do konca. Prišla sta dva, a le z enim čopičem in z eno lojtro. Nekaj časa je bil en gor, nekaj časa drug. Pa še čopič sta si menjavala.

Saj človek ne ve, ali bi jokal ali bi se smejal.

Na koncu pride tako, da moraš vse sam narest. Drugače ni nič. Mojstro ni, če pa so, so nesposobni. Dobrih pa itak ne dobiš. In res ne vem, zakaj se vedno nategnem in nekoga kličem.

Sem šel danes v merkur in kupil presneto debelo žico. Tolk časa bom žokal, dokler ne bo vse ok.

Tags:

hiša

Komentarji (7) -

Vreme
17. 11. 2008 18:15:59 #

Eh to še ni nič. Obstajata še dva boljša "majstra":
http://www.youtube.com/watch?v=Wc-Qp1yPgOw

piskec
17. 11. 2008 19:46:01 #

Ta dva majstra na koncu vedno porihtata!

Moji majstri pa NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!

dr.Wega
17. 11. 2008 20:55:18 #

Morda ti dam e mail Samota, ki ima z zamašitvijo greznice mega izkušnjo. ;)

piskec
18. 11. 2008 07:06:07 #

A pride tudi na dom??? ;)

Sicer sem pa že zrihtal... Kaj pa če človek, najbolje, da naredi vse sam. Klinc pa mojstri...

Maša
18. 11. 2008 13:39:16 #

obožujem zamašeno kanalizacijo in nesposobne mojstre in zidarje. In naravnost obožujem uno zajlo, wow, kok se da fajn odmašit vse skupi z njo, ampak včasih je treba tut čist na sveže položene ploščice v kopalnici razrit in cevi še enkrat mal bolj po kmečki pameti not dat... Nazadnje mi je pa zajla prav prišla po Petrovi fantovščini, ker se je neki bana zamašila Smile) vglavnem, obožujem mojstre...

piskec
18. 11. 2008 13:41:28 #

Maša... a je s tabo vse ok??? A kej pomagam?

Maša
18. 11. 2008 13:43:53 #

zakaj, a ni vse supr? Smile

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS