Kamenjak

by piskec 4. maj 2009 11:25

Ni bilo prav lahko, a sem ga vseeno pretekel!

Najprej ga je Helena dala malo čez. Jaz sem imel seveda namen kar celega vzeti, čeprav se mi je zdelo, da mi nikakor ne bo uspelo. Da je preprosto predolg.

Pa sem se potrudil in na koncu sploh ni bilo tako težko. Kot vedno: prve štiri kilometre moram trpet, potem je pa že bolje. Edino, kar me je motilo, so bili klanci. Kar naprej. Pa gor pa dol pa gor pa dol. Mi niso bili všeč ne tisti dol, ne tisti gor. Saj na koncu ni nič za videt, ampak... med tekom jih je bilo pa preveč!

Znaki so taki luštni, poleg tega, da se jih nihče ne drži, mi zgledajo prej kot: "prepovedane kopalke!", kot pa kaj drugega...

Na začetku,, na prvem klancu je bilo malo težko. Odpre se ti namreč pogled, ki mu skoraj ni konca in samo milo se ti stori, ko pomisliš, kaj vse te še čaka!

Morda je tale tudi tekel in obležal kar tukajle?

Avtov sreča ni bilo veliko, pravzaprav jih je bilo celo zelo malo, ker sem srečal vso pot le dva, tri. Še dobro, drugače bi se najedel peska ali pa bi še ure iskal vzporedne poti.

Ravno lepo sem se ogrel, pa je bilo že konec sveta, konec zemlje! Le še morje, morje, morje... Nog si nisem šel namakat, le pogled, škljoc in gremo nazaj!

Malo pred koncem se cesta konča, naprej greš lahko le še peš ali z biciklom.

Tole zgoraj je bilo slikano, ko sem jaz tekel. Naslednji dan je bil prvi maj in pokrajina se je spremenila za 100%! Kar naenkrat se je namreč na Kamenjaku nabral en milijon ljudi. Večinoma domačini, vmes pa seveda tudi mi, pa Sladkovrhci, pa še kdo bi se našel... Madona, kar trlo se nas je. Midva sva bila, glede na skoraj popolno samoto prejšnjih dni, povsem presenečena!

Prav hitro je bila zgornja slika malce predrugačena. Nič več ni bilo tako Strictly Protected.

10.08km, 1:16:30, 931kCal, 7:35/km, 170/186 in okoli 170vm. Čudovit tek, le narava, samota in utrip srca. Če bi šel pa drug dan... pa bi se mi najbrž zagabilo!

Tags:

po svetu | pr norch

Komentarji (6) -

Vreme
4. 05. 2009 14:33:34 #

Ko sem začel brati sem mislil, da se ti je zmešalo, potem pa vidim, da si tekel dan prej, dan pred prvim majem. če bi tekel takrat bi se ti vsekakor zagablo verjamem! Sicer pa čestike za opravljeno pot!!

piskec
4. 05. 2009 17:17:24 #

Saj je bilo prav luštno!

Hana
4. 05. 2009 19:38:28 #

No, na prvi maj sem tekla jaz, le da zelo zgodaj zjutraj, ko so čisto prvi (še včerajšnji) pričeli prihajati na žur. Takrat se mi še ni sanjalo, kako bo tam čez nekaj ur.
Sem pa imela tudi svoje veselje. Ko sem prišla do konca zemlje, bi se seveda najraje kar vrgla v vodo. Kaj bi to pasalo! Pa sem slekla jakno, pa trak, pa uro in stopila na konec kamnov, da si osvežim vsaj obraz, ko pride val in me dobesedno zalije do kolen. Tako sem potem odšvrkljala v mokrih supergah spet domov.  Smile)

Classix
5. 05. 2009 04:58:12 #

20 in še malo let nazaj, ko sem na teh kamnih služil vojsko je bilo še vse kaj drugega ''strictly proteced''. Se spomnim, kako smo nič hudega sluteče turiste z kalašniki strašili, ko so se, nehote seveda, preveč približali vojaškim objektom, streliščem...še nekaj...na Kamenjaku so bila takrat enormno velika skladišča orožja. Govorilo se je, da če bi šlo tisto v luft, bi se spremenil tudi sam Istrski polotok. Sicer pa, kako mi je bilo grozno pove že podatek, da sem služenje zaključil februarja 1989, poleti istega leta sem šel na dopust...v Pulo.
LP

piskec
5. 05. 2009 05:15:51 #

Sem videl še polno ostankov vojske... Torej si se v kakšno od tistih malih zaklonišč vkopal ti? Smile

bibu
6. 05. 2009 16:00:44 #

zelo lepo

Pingbacks and trackbacks (1)+

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS