Družinski biseri

by piskec 14. julij 2009 08:24

Vsaka država ima svoje družinske bisere.

Včasih jih je dobro imet. Ali pa tudi ne, kdo bi vedel. Jih je potem treba vzdrževat, varovat, čistit in vse, kar paše zraven. Ti delajo skrbi, te stanejo, te... ufff, kaj nekega dela z njimi!

Če so dovolj lepi biseri, jih pa potem lahko enostavno prodaš. Pri dovolj veliki lepoti se vedno najde kdo, ki bi jih rad kupil, vedno! In nekateri biseri so res lepi!

Tudi okolica je lepa, krasne plaže s tistim majčkenim peskom... ležalniki, turizem... a le na sami plaži, ki jo je dobil nekdo na upravljanje.

Vse ostalo je prodano, a morja pa črnogorci ne prodajajo, hvala bogu. Vse morje je Javno dobro in to tudi na široko oglašujejo. Ena od bolj pametnih zadev in to celo zelo dobro funkcionira. Na vseh plažah so ležalniki in senčniki, a vedno je prostor tudi za tiste, ki tega nočejo. In nihče te ne preganja, če nočeš senčnika, ga pač nočeš. S tem so plaže končno čiste in urejene. In različni ponudniki se trudijo, da bi zadevo naredili čimboljšo, kar je tam na jugu že kar eno veliko presenečenje.

In nikjer ne najdeš kake pametne portoroške glave, ki bi ti solila pamet, da sicer do morja imaš prehod, kopat se pa ne smeš... Take najdeš le in samo pri nas. Brihte.

Za nas je bila seveda plaža prefina, smo se raje skrivali za prvim ovinkom. Za Crveno glavico. No, nismo se ravno skrivali, ampak tam smo imeli naš kamp...

Da se vrnem na bisere..., ki so res biseri. Od daleč.

Od blizu pa niso več tako lesketajoči in dragoceni.

V zadnjih petindvajsetih letih sem bil tukajle celo trikrat. Dvakrat nisem mogel niti pomisliti, da bi me spustili na enega najbolj fancy hotelov v stari jugi. Enkrat v najstniških letih z majico z napisom Never Mind the Bollocks nisem imel nobenih šans. Drugič pa sem imel kot backpacker najbrž šans še celo malo manj. In evo, tretjič... so otok prodali singapurcem.

Če to ni svinjarija!

In takole se mimogrede lesketajoči družinski biseri prodajo tujcem. Ki sicer najbrž dajo dober denar... a?

Sv. Štefan je zadnji dve leti zaprt. Najbrž propada, kakor propadajo stvari, v katerih nihče ne živi. Novi lastnik se ne briga ali pa ima druge interese ali pa ima težave sam s seboj. Kdo bi vedel...

Škoda. Presneta škoda. Kakorkoli obrneš in s katerekoli strani gledaš.

Še sreča, da se vsaj kraj kolikor toliko dobro razvija in da ne gre popolnoma vse v maloro.

 

Tags:

po svetu

Komentarji (4) -

Matjaž
15. 07. 2009 05:22:51 #

O, tule smo bili pa mi lansko letoSmile Črna Gora ima res bisere, čeprav mi nismo smeli na mnogo plaž, ker je bilo za plačat. Tudi po 30€ na dan na osebo. Je pa res, da na nekaterih plažah te pa ne preganjajo, če ne kupiš ležalnika.

piskec
15. 07. 2009 07:13:56 #

Kje ste pa našli take plaže? Mi niti ene... Smile

neli
17. 07. 2009 06:50:29 #

Mi se tudi odpravljamo v Črno Goro, zato veselo srkam vse, kar si zapisal in še boš, zanima pa me ali lahko priporočaš kak kamp? Mi gremo z avtodomom. Ste šli kaj tudi čez Bosno?

piskec
17. 07. 2009 07:35:43 #

Neli, kampe je Hana bolj opisala. www.krtina.com/Hana/2009/07/07/KampiVMNE.aspx
Ker smo šli direkt dol, smo šli čez Bosno le v Neumu. Prijazno in poceni. Smile

Pravzaprav te nima kaj skrbet. Le malo potrpežljivosti in vere v to, da se da vse zrihtat, pa si dober! Smile

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS