Prazna Ljubljana

by piskec 5. november 2009 10:58

Tole je slika stanja, vzeta dol s strani www.lpt.si/parkirisca. Na njej naj bi bili online podatki o zasedenosti parkirišč.

Naj bi bili.

Pa sam ne vem, kako naj si te podatke razlagam. Naprimer: gospodarsko ima 550 mest, ampak prostih pa je 859. Super! Jih natlačijo enega na drugega? V nadstropja vam avte dajo tudi na Vrazovem trgu - najmanj v šest nadstropij!

Pa tudi, če bi imena vseh/prostih obrnil, ne bi bilo nič bolje. Bi pa druga parkirišča visela ven...

Kakor se zadnje čase zapletam z različnimi službami, se bom seveda tudi s tole, že vidim. No, pisal sem jim že...

Ker obvladovanje teh podatkov jim dela težave že kar nekaj časa. Od tega, da stran kar naprej nekaj spreminjajo - vendar le čisto malenkostno - pa do tega, da podatki sekajo ven kot nori, tako kot sedaj. Zgleda je veliko bolj donosno natikati lisice in voziti pajka. Koga brigajo pa parkirišča, še bolje, če parkiramo narobe!

Danes je torej Ljubljana popolnoma prazna, parkirnih prostorov pa kolikor hočeš, saj je vse zeleno!

Pa ne morem drugega, kot da bi v tele podatke presneto dvomil. V Lj sredi delovnega dne, pa vse prazno, prosto??? Na Petkovškovem je en (1) parkiran avto? A se hecate? Čeprav... a se je v tem tednu, kar me ni v Lj, kaj spremenilo?! Je padla bomba?

Ne vem, meni se zdi tole najmanj šalabajzersko. Nekdo je nemaren in to kar naprej.

Zakaj to vem? Ker sem se z njimi že bodel in se najbrž še bom. Saj tole nikakor ni prvič. Meni se namreč zdijo podatki o zasedenosti parkirišč kolikor toliko pomembni in dobre informacije, ki jih lahko - glede na javnost funkcije - uporabimo tudi kje drugje, naprimer v geoStiku. Se mi pa dozdeva, da se lastnikom podatkov niti približno ne sanja, čemu in zakaj jih imajo. Nekomu so dali nekaj naredit, zdaj pa se to vleče in vleče in se ne naredi nikoli do konca. Ker potrebno je delati, ne pa narediti, kajne? In najbrž nekdo prav dobro vleče celo mestno upravo za nos. Kako drugače, da še vedno ni zadeva porihtana? Po vsem tem času bi moralo delovati že na vseh parkiriščih, z zlato mašno vred! Spet pridemo do nekih podatkov, informacij, ki bi bile celo uporabne, pa se spet z njimi dela kot svinja z mehom. Zakaj? Vsaj meni je to presneta škoda.

Lahko pa se seveda javim jaz, da prevzamem ta hud in ogromen zalogaj in se grem sam redit na mestno upravo. Ali karkoli je že.

 

Tags:

geostik

Komentarji (3) -

chef
5. 11. 2009 12:19:41 #

Tipično!

piskec
5. 11. 2009 14:52:39 #

Malo pred 16h je že popravljeno! Uau, to pa je brzina.

Lepo, priznam! Upam, da bo zdaj delalo kot je treba dolgo, dolgo časa...

Krtek99
7. 11. 2009 08:18:29 #

Birokrati pač. Smile

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS