IKEA Vileš

by piskec 2. januar 2010 17:56

Pred novim letom smo šli pogledat še IKEA-o v Villesse, baje je to po naše Vileš.

Kaj naj rečem? Da je popolnoma enaka, kot tista v Celovcu? Če že ni, morajo bit pa res take male razlike, meni se je zdela popolnoma enaka.

Še gneča je bila povsem enaka. Povsod sami naši.

Čeprav nismo hoteli nič kupiti, smo na koncu kupili kar nekaj. Resnici na ljubo pa moram priznati, da smo se vsi zelo držali nazaj in da smo lupili resnično malo prčkarij. IKEA je pač taka, da nabereš polno nekih nepotrebnih reči, ker so res luštkane. Saj vemo, kako to gre, ko prineseš domov petstoštirinajst blazinic. Ki so na koncu le dobro strelivo za oba tamaučka ob njunih poušterbojih.

A, ne! Tokrat pa ne! Tokrat so bile same velike stvari. Mize in mizice, predalnik in luči.

Meni - ki se na pohištvo prav nič ne spoznam - se zdijo zadeve poceni. Predvsem pa me vedno prevzamejo nove zamisli, oz. zamisli, ki jih vidim vedno le pri njih, nikoli doma. Že samo sestavljanje pohištva je povsem nekaj drugega! Če že ne maram sploh hoditi po takih štacunah, pa grem pravzaprav v IKEA-o rad. Če ne drugega, se vedno čudim svežim zamislim, kako kaj organizirati, kako nakupovanje pripeljati povsem na drug nivo, kako lahko dobro zgleda čisto enostavna embalaža, kako funkcionalnost vpliva na pakiranje in še milijon različnih stvari.

Če ne drugega, lahko vedno kupim baterije.

Razlike med Celovcem in Vilešem po mojem torej sploh ni. Odvisno kateri jezik in kultura ti je bližje, tja pa greš. Ali pa tja, kjer ti je bližje.

 

Tags:

Komentarji (5) -

Vreme
2. 01. 2010 19:36:19 #

In kaj je to IKEA??? ;)

piskec
2. 01. 2010 19:44:47 #

Na totem koncu mate samo Lesnino?

Vreme
2. 01. 2010 20:06:51 #

Ne Ikeo imamo bližje kot Lesnino Smile))

Finta je pač v tem,da se izogibamo teh trgovin, razen če ni nujno potrebno.

chef
4. 01. 2010 08:51:34 #

Jaz sem zdaj že v fazi želje po kupovanju pohištva, ki ni IKEA. Drago, http://chef.blog.siol.net/2008/10/08/pisalna-miza/">zamudno in komplicirano.

Ampak Ikee imam enostavno povedano poln k...

piskec
4. 01. 2010 09:16:23 #

Od vseh pohištvenih trgovin grem še najraje v IKEA. Pa ne zaradi tega, da bi kaj kupil... to kupujejo drugi. Smile

Mogoče mi je všeč le zaradi tega, kar opisuje Chef. Tisto nategovanje lesnine in podobnih mi gre še tisočkrat bolj na živce, kot poceni roba.

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS