Odvoz vozil - pajek

by piskec 23. junij 2010 11:07

V geoStik je bil dodan nov sklop - Odvoz vozil - Pajek.

Zaenkrat le za Ljubljano, za kak drug kraj bo treba še pogledati, a če podatki so, potem ne bi smel biti problem!

Do podatkov o odvozu vozil se pride v meniju Promet -> Odvoz vozil, prikažejo pa se približne lokacije s katerih je pajek odpeljal vozila.

Geo lokacija je le približna, saj je v podatkih le naslov ulice, kar pomeni, da je pajek lahko odpeljal vozilo kjerkoli s te ulice. V večini primerov to ni problem, pri kakšnih daljših in zavitih ulicah pa geo lokacija ni najbolj natančna. Tak primer v Ljubljani je naprimer Šmartinska cesta, ki teče prav od UKC pa do konca Ljubljane, vmes pa zajame še cel BTC. Kam torej postaviti oznako za odvoz? Hja, težko.

Dotik ikone pokaže katero vozilo in s kje je bilo odpeljano:

Klik na ikono, da pridemo do podrobnosti:

in nato še same podrobnosti:

V Ljubljani na Viču, na Avtosejmu, kjer se nahaja blagajna in kjer nas čaka avto, če nam ga je odpeljal presneti pajek, pa je zadeva malce drugačna. Tam se nam namreč prikažejo vsa odpeljana vozila:

Blagajno odvoza vozil lahko dodamo tudi med priljubljene, kar z ostalimi ne moremo narediti, ker se pač spreminjajo.

Podatki se tu razlikujejo od izvora, saj tam brišejo vse avtomobile po katere so lastniki že prišli. Zato včasih zgleda, da pajek nima prav veliko dela, a po teh podatkih je kar precej dejaven!

Hkrati pa se za vsak odpeljan avtomobil pošlje še podatek o odvozu na Twitter in Facebook. Če slučajno kdo opazi svojo registrsko...

 

Tags:

geostik

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS