Par zanimivih

by piskec 7. julij 2009 13:29

Par opažanj iz Črne gore.

Ni ravno rečeno, da so povsem pravilna in točna, a tako sem jaz vse skupaj opazil. Pristransko in subjektivno, a hej!, nekaj pa že mora bit na tem!

  • Ni rib in ni galebov! - V vsem tem času smo srečali le enega galeba. Nobenega ribiča. Nobene ribarnice. Nobenih rib zjutraj, tuljenja ribičev in podobno. Na otočkih blizu obale ni galebov, ampak so... lastovke! Ne moreš verjet.
  • V trenutku ko zagledaš prvi minaret, se končajo reklame v ruščini. - In tudi kar naenkrat ni nobenega "plac na prodaju" več.
  • Vode je kolikor hočeš. - Mogoče res le zaradi monsuna... ampak... ej, še nikoli nisem videl vode, ki dere na plažo in podobno.
  • Imajo najbolj sitne komarje na svetu. - Ok, to se mi pa res povsod zdi. Ampak res pikajo ko nori. In koliko jih je! Uau.
  • Prehitevanje je še vedno takšno kot včasih. - Še sreča, da imajo zdaj boljše avte. Prehitevanje v nepregledni ovinek tako traja mnogo manj časa, kot je včasih.
  • Nimajo čolnov. - Pojma nimam, ampak ljudje gradijo vsega boga na plažah, v skalah - bifeje, restavracije ipd. Ampak ko sem jih videl, kako prav vse tovorijo peš po strminah, mi jih je bilo pa res kar malo žal. Če bi naprimer tisti veliki hladilnik pripeljali s čolnom, bi bilo vse fertik en, dva, tri. Zato sklepam, da so čolni rezervirani za bogate.
  • Mivke se ne znebiš kar tako. - Zažre se povsod. Me prav zanima, kdaj bo začel pralni stroj škripat...

Tags:

po svetu

Komentarji (2) -

chef
7. 07. 2009 14:54:05 #

A niste bili na Adi Bojani?

Tam menda od rib dobiš vse sorte. Zagotovo sem pa vrhunsko jedel v Ulcinju, na vrhu, v trdnjavi.

piskec
7. 07. 2009 15:55:56 #

Ne da bi jih opazil tako, kot na primer na HR, kjer vsake dva metra piše riba. Tukaj tega ni niti za opazit... Burek, čevapi, kaka riba! Smile Na Adi so sladkovodne, anede? Tam edino, kjer sem videl ribiško opremo!

Drugače pa pet ljudi ne hodi prav veliko v restavracije. Oz. sploh ne. V boljše pa še bolj ne. Že pijača je potem za nas cel bankrot. ;)))

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS