Hitrost.com

by piskec 17. september 2009 12:53

Res, naše vremensko društvo ZEVS nima sreče s temi ponudniki. Kar naprej neke težave, ravno se navadimo in cak, evo spet težave.

Saj, dokler je vse ok, potem ni nobenega problema, izkaže pa se, da se v primeru težav začnejo ponudniki obnašati na najbolj nemogoče načine. Bog ne daj, da bi stopili bliže k uporabniku in se dogovorili, ne! Vedno je treba nastopat s stališča pišmeuhovstva, moči in ignorance... In to zaradi lastnih napak, ne zaradi napak stranke!

Takole se je zgodilo:

14.9.2009 je v jutranjih urah odletela neka strojna oprema pri ponudniku hitrost.com. Seveda ravno na strežniku, kjer gostuje naše društvo! Kakšna sreča!

Tisti dan nisem spisal niti ene pritožbe, čisto tiho sem bil, kot miška! Sem si pač rekel: evo, imajo težave, počakajmo, da jih rešijo, pa bomo videli, kako bo! Saj bo vse ok, anede?

Po 24 urah nedelovanja, je ponudnik 15.9.2009 le uspel prenesti vse uporabnike na drug strežnik. Uau, 24 ur! Hitrost. Seveda pri tem ni pomislil na nikogar, ker je zamenjal IP številko za gostovanje. Kar pri nas pomeni, da moramo popraviti svoj DNS, ki ga imamo drugje, kar pa ponavadi traja tudi do 72 ur, da se vse skupaj unese. Še posebej na SiOLu, kjer imajo pregovorno dobro urejene dns strežnike. Ljudem v omrežju siola potem naš forum malo dela, malo ne, pa spet malo ja, pa spet malo ne. In tako par dni.

Takoj, ko pridemo gor, vidimo, da so zadnji podatki z 12.9.2009 v večernih urah. Super. Ajde, kaj čmo, saj zdaj bo delalo, vse bo ok in vsi bomo srečni, bomo že zdržali! Kaj pa je en dan vržen stran!

Ampak...

Zadeva ne dela ravno najbolje. Forum včasih odpira, včasih ga odpira pooooočasi, včasih pa sploh ne. Postaje meče ven, ljudje ne morejo na Portal. Vsi se pritožujejo, obvestila nobenega, nihče ne ve, kaj se dogaja. Požiram pritožbe in počasi mi raste pritisk.

Pišem prvo, že malce bolj jezno, pismo na podporo hitrost.com. V njem izrazim nestrinjanje z načinom njihovega delovanja, zraven pa še povprašam, kako bomo nadaljevali tole štorijo, saj zgleda, da še ni zaključena?!

Odgovorijo hitro. Ko bo nov strežnik, se bomo spet selili. In spet menjali IP. Super fakin fantastično. Spet 72 ur pojasnjevanja, vpisovanja v hosts datoteke, brisanja, moledovanja in vsega, kar paše zraven! Prav presneto super. A kaj čmo, kar je treba, je treba!

17.9.2009 kar naenkrat obvestilo, da so nam "zaradi bolj stabilnega delovanja" ukinili FTP in Nadzorno ploščo. Bodo dali nazaj, ko bomo na novem strežniku. Enkrat naslednji teden. Uauuuuuu. SUPER na kubik! Saj to je naša osnovna potreba, ftp! Kaj pa postaje, podatki, za katere se tako matramo??? U maloro...

Ja, seveda mi je zavrelo. Odpošljem naslednje, precej že jezno pismo. Odgovor spet pride kmalu, ne dajo se ne ustrahovat, ne ujet, ne opravičit, nič. Skop, puhel in brezvezen odgovor, lahko bi ga razumel celo kot sarkastičnega, zajebantskega, norca-se-delati-skega. Pa ga ne bom, drugače še zletim iz kože.

Tako. Prava kalvarija. Kjer bomo na koncu brez svojih storitev skupno kakšen teden. Morda se komu to ne zdi prav veliko, meni pa na žalost se. Storitev plačujem in pričakujem, da bo delovala, kot je treba. Povsem jasno je, da se najbrž vse skriva v podrobnostih in da je ponudnik dobro zavarovan proti takim zadevam. Vendar pa sploh ni problem v tem!

Problem je v zaupanju v takega ponudnika. Povsem jasno je, da sem začel razmišljati o nobem gostovanju, o profesionalnosti hitrost.com me ne prepriča nihče več, pa pogodba gor ali dol. Saj je razumljivo, nekdo hoče nekaj prišparati in nima na zalogi strežnika, niti ga nima pod vzdrževanjem! Nekdo hoče biti bogat, nekdo hoče zaslužit na plečih drugih! Dobro, naj bo tako, vendar od mene ne dobijo niti ficka več! Na žalost bo šlo kar nekaj časa, ko imamo še zakupljeno skoraj celo leto, v tri krasne.

Hkrati pa me neverjetno žalosti, kako podjetja pojmujejo današnji splet/internet/storitve. Bolj kot živijo od spleta/interneta, manj jih vse skupaj briga. Na vrhu lestvice je seveda Telekom s Siolom, kjer jim je popolnoma vseeno ali imaš dostop v splet ali ne, kmalu za njimi pa so že sami ponudniki! Ah, kdo pa rabi internet! Saj je samo izguba časa, kajne? Pa fejsbuk pa tviter pa kurnk... pa igrce... nej grejo končno kej pametnga počet!

In vse to v letu 2009, v "kao" informacijski dobi. V dobi, kjer... eh, my ass pa informacijska doba! Še vedno smo daleč zadaj, daleč zadaj za samim sabo.

Takih napak ponudniku ne morem in ne smem oprostit.

Profesionalnost? 24 ur za prenos strežnika? Sprememba IPja? Izguba dneva podatkov? Prenos na ne-dovolj dober strežnik? Ukinitev nujno potrebnih storitev? Prenos nazaj, ki bo bogvekdaj?

Vse odločitve so enostranske. Brez dogovorov, brez opravičevanja (razen suhoparnega e-obvestila na spletni strani, ki vsake toliko časa izgine), brez sodelovanja. Vse bi se dalo domenit, saj nismo zverine, situacijo razumemo. Če bi bili malce bolj človeški in ne bi lastnih strank smatrali za neumne in vedno-pritožujoče-se bedake, bi zelo pomagalo. Zeeelo.

To je pravzaprav že tretji ponudnik, ki nas je zafrknil in nam zaril nož v hrbet. Prvi - donator - je pozabil podaljšat domeno. Drugi so bili američani (bedni siteground), ki so imeli polno težav sami s seboj, ob vsaki težavi pa so nas vrgli s strežnika, težili, da porabimo preveč... , tretji pa je hitrost.com, ki se očitno ne znajde, ko ima strojne težave. Kot da bi bilo to nekaj posebnega in nenavadnega, skrivnostnega!

Ker pa so nas/me stisnili v kot, mi pač ne preostane drugega, kot da uporabim vse možne in meni razpoložljive sile, da bi prišel do svojih storitev nazaj v čimkrajšem času!

Tukaj bolj podrobno.

Ostaja pa seveda - zdaj zelo pomembno - vprašanje: koga in kako izbrati za naslednjega ponudnika?

Pa madona, s čim vse se moram jest zajebavat...

 

Tags:

tehnika | ZEVS

Komentarji (4) -

Matjaž
17. 09. 2009 13:37:38 #

Uf, težka odločitev. Ja slovenski hosti so vsi za en k....Sem že delal z večimi, pa vsak je imel neke svoje "varnostne" fore, vsak je stvari delal po svoje in vsem je bilo skupno, da je uporabnik nastradal, če je šlo kaj narobe.
Jaz večinom mojih stvari gostujem na GoDaddyju. Niso idealni, ampak še najboljši od vseh. Seveda pa je tako, malo dnarja mal muzke. Glede na tvoj obisk bi bilo smiselno dobit nekega oglaševalca, da bi si lahko pokril stroške malo boljšega hosta.

-primož-
17. 09. 2009 14:00:59 #

Tudi jaz uporabljam Hitrost in tudi jaz sem opazil, da so bili v jutranjih urah problemi, toda čez dan je vse normalno delovalo in še sedaj deluje. Tudi ko jih prosim za pomoč mi pomagajo.

Žal ste padli v to zanko nesrečnih okoliščin, verjamem pa, da bo vaš portal, kot že sedaj vidim, deloval brez problemov, tako, kot more.

Lp

Vreme
17. 09. 2009 19:23:14 #

v resnici na ljubo meni do foruma niti do portala še ni uspelo priti Frown(((((

Iskanje novega ponudnika?? madonca koliko krat še??? In tisti drugi opsa četrti bo imel spet nove težave...grrrrr!!!!!!

piskec
18. 09. 2009 06:11:42 #

Matjaž, dokler je vse ok potem je ok. Ko pa enkrat gre nakj narobe... ej, jej. Smile Na forumu ne maramo kaj veliko oglaševanja, nekako ne gre skupaj. Morda pa sčasoma kaj naredimo v tej smeri!

Primož, splet nesrečnih okoliščin povsem razumem. Ampak odnosa ne razumem. Jaz bi šel in se opravičil, spustil glavo in rekel, da sem zaje*al, ampak da se trudim, da bo čimprej vse ok. Samo toliko je potrebno, samo toliko.
Dokler so stvari super in delajo, je ponavadi vse v redu. Posameznike in podjetja resnično spoznaš šele v krizi in v težkih časih... ko stvari ne delajo.

Rajko, kako ne? Pa ti si vedno nekaj posebnega! Smile Ja, dokler ne bomo naredili enega celega kroga s ponudniki! Smile)

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS