Števci prometa vračajo udarec!

by piskec 7. julij 2010 08:57

Že zadnjič sem opazil, da so kar naenkrat izginili, ampak potem pustim stat kak dan, dva, morda je to samo kakšna napaka. Nočem težit kar naprej nekaj.

Pa ni bila napaka, kar naenkrat mi ni več delovalo geslo za dostop... In sem pisal na Drsc. Na ta, meni preljubi organ. In je prišlo nazaj tole:

-------------

Spoštovani g. Kermauner,

s 30.6.2010 je Direkcija RS za ceste ukinila storitev na navedenem naslovu. Ker se je s tem datumom iztekla odločba št 090-22/2009, izdana 2.11.2009 na podlagi katere vam je bil omogočen dostop do te storitve, vas o tem nismo posebej obveščali.

Lep pozdrav,

-------------------------------------------------------------
Sandra Kržan, univ. dipl. pol.
Višja svetovalka III

Ministrstvo za promet
Direkcija Republike Slovenije za ceste
Tržaška cesta 19
1000 Ljubljana
-------------

Uau. Super! Torej lahko spet začnemo od začetka?

Da nadaljujemo vso že začeto, a zgleda še zdaleč ne izpeto kalvarijo!

Gospa Višja svetovalka III. se je spet izkazala v popolnosti birokracije, zadevo obvlada do potankosti. Vsekakor bi ji morala država dati kako nagrado, tako lojalnega zaposlenega, ki odganja državljane do konca svojih dni, je najbrž presneto težko dobiti.

Seveda pa me je vse skupaj spet zabolelo. Odnos in način organov je namreč povsem prepoznavno birokratski. Nič v smislu pomaganja ali podpore, nič! Vse je le v smislu gledanja dol z Olimpa, gledanja navzdol na navadne državljane, ki tako ali tako prinašajo le zmedo, delo in zoprne reči.

Kako ta država misli izboljšati te stvari, mi res ni jasno. Jasno pa mi je, da vsak tak uslužbenec in celoten organ meče slabo luč na vso javno upravo in na celotno državo. S tem izgublja v prvi vrsti država, v drugi pa javna uprava, ki je v teh časih na prepihu.

In kakorkoli zadevo obrnem, moje simpatije nikakor niso na strani javne uprave. In ne bodo niti takrat, ko se bo govorilo o nižanju plač.

Pa bi bilo lahko povsem drugače!

Ko bi le nekdo ponudil roko, omogočil nekaj dodatnega, kaj povedal, dal koristne napotke, se pobrigal, skratka bil dober servis za državljane! Pa ne! O, ne! Kje pa! Se bo cel sistem podrl, če se bomo šli prijazno upravo, bog ne daj!

Odgovor mora biti suhoparen, birokratski in mora čimmanj povedati.

Kaj pa ta klinc sploh rab te števce?!

Jah, pa sem šel spet poslat Zahtevo za dostop do informacij javnega značaja. Torej smo zopet na začetku. Jebemti, se počutim kot Don Kihot...

Tags:

geostik | tehnika

Komentarji (2) -

chef
14. 07. 2010 13:38:42 #

Hoho, super odgovor!
A to si dobil uradni dopis? Ker ponavadi dajo v glavo kakšno oznako dopisa v smislu 182-2010-095/A1.

piskec
14. 07. 2010 13:58:37 #

Ne, uradnega odgovora ni bilo in to zaradi: "...vas o tem nismo posebej obveščali." Smile

Ampak res, tale drsc je trd ko strela, se ne premakne niti za milimeter. Sama stara garda birokratov. Smile

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS