Garmin - menjava baterije

by piskec 23. april 2015 10:22

Garmina FR305 imam že kar nekaj časa.

Dolgo mi je dobro služil, potem pa je šla baterija počasi po gobe. Zdržala je le še pet ur, pa štiri, dve, pet minut in to je bilo to.

Seveda sem razmišljal, da bi kupil kaj novejšega, kaj, ki zdrži dlje, a sem se še enkrat odločil za FR305. Tako sem ga šel zamenjat za obnovljenega - refurbished -, kjer ti najbrž dajo nekega, ki so mu sami zamenjali baterijo. Seveda z novo garancijo in vsem, kar paše zraven, vse to za polovico cene, nekih 150€ sem takrat, pred leti, dal.

Potem je pa bilo s tem obnovljenim seveda počasi isto, kot s tistim starim. Baterija leto, dve ok, potem pa... štiri ure, dve uri, petnajst minut.

In Garmin je šel v ta spodnji predal, presneta krama!

Vmes sem kupil še eTrex 10 za hecnih (za Garmin napravo) 50€ in mi še vedno nadvse dobro služi. Za res dolge pohode je super - menjanje baterij, dovolj spomina, vsega tega FR nima. Za krajše, manjše pa niti ne. Prevelik je.

Zato me je letos nekaj pičilo in kar naenkrat sem se spomnil, da bi sam menjal baterijo na pozabljenem, v spodnjem predalu skritem, Garminu.

Kako se to naredi je bilo po youtubu že leta nazaj par videov, zdaj pa jih že preštet ne moreš. Vsak, ki ima pet minut časa, je to že naredil. In posnel. Torej to ne bo težko.

Je pa nekaj lažje, kot pred leti - takrat bi moral skoraj rezat neko Nokiino baterijo, da bi prišla noter, zdaj pa je ta trg baterijsko izpraznjenih Garminov postal tako velik, da nekdo že izdeluje baterije ravno prave velikosti.

Pa lepo greš in jo naročiš, brez problema. Ni ravno poceni za kitajsko baterijo, a hej, kaj čmo!

Odpreš youtube, si izbereš enega izmed milijona videov in se spraviš na delo!

Najbolj pomembno od vsega je, da si natakneš očala in da imaš nekaj potrpljenja. No, jaz ga nimam, zato je šlo odpiranje tako, kot je pač šlo. Brez očal itak ne vidim, kaj sem vse poškodoval. Ni to odpiranje zame...

Od dovolj veliki sili se pač vse odpre. Tudi Garmin. 

Še ta slabo baterijo sk, sk stran in vse razstavit. Da vidimo, kaj neki se skriva tukajle notri... 

Z muko sem se zadržal, da nisem razstavil še vsega drugega, tako rad bi videl, kaj se skriva tam spodaj, ah!

Potem pa vzameš novo baterijo, ki je do tebe hodila kakih štirinajst dni

in jo pač zalotaš na mesto stare. Malo magije, malo sreče, spajkalnik pa obvezno.

Od takrat je Garmin spet malo več z menoj. Koliko zdrži v celoti, pa še ne vem, ga še nisem spraznil do konca. Sem prišel le do 7h, takrat se ura še ni pritoževala.

Nova baterija ima le nekih 20mAh manj kot prejšnja, torej bi morala biti tam nekje kot original. Vsaj 8-10h.

Če ne, pa spet zamenjamo, ne?

Saj Garminove nove stvari so super dobre in pri 305 me res nekaj stvari moti kot strela, čeprav ima zame vsega ostalega mnogo preveč. Novosti pa so pri Garminu iz zlata, kakšen fenix bi bil več kot magija, a 440+€ ne dam niti pod razno. 

Vsaj toliko časa ne, dokler še lahko menjam baterije.

 

Dodano 7.5.2015

Ker je tale Garmin že presneto star, ga muči tudi nekaj drugih stvari, predvsem pašček. Malo je celo potrgan, a še drži, že zdavnaj pa sem izgubil tisto za zataknit. Tako me je že nekaj časa strah, da bom vse skupaj izgubil, kar pa seveda ne gre. Tole uro bom mučil, dokler pač ne spusti duše...

Zakaj ne bi torej še malo izkoristil 3D tiska?

Zato sem letos za rojstni dan dobil super darilo! Tole so mi tako lepo zrisali!

Jaz pa stiskal:

kar je dalo na koncu tole:

Mogoče bela res ni najbolj posrečena, a zadeva deluje! Zdaj je pa res ne bi smel zgubit, kajne?

Naslednjič stiskam v rdeči.

Tags: ,

tehnika

Pingbacks and trackbacks (1)+

Dodaj komentar

biuquote
  • Komentar
  • Predogled
Loading

AVTOR

Blog Podkleteno Nebo pišem Aleš Kermauner. Preko njega skozi osebno opažanje sveta skušam nekaj povedati. Včasih mi uspe, večkrat ne.

ZADNJE S TERENA

KRTINA V ŽIVO

OBJAVE

KOMENTARJI

Comment RSS

VREMENSKA NAPOVED ZEVS